Öppna / stäng meny

Eksjörevyn laddar för 40-årsfest

Fler bilder

Fakta

Spelschema
Premiär Fredag den 19 Februari Kl 19:00

Lördag den 20 Februari kl.15:00 och 19:00

Fredag den 26 Februari kl.19:00

Lördag den 27 Februari kl.15:00 och 19:00

Fredag den 4 mars kl.19:00

Lördag den 5 mars kl.15:00 och 19:00

Biljetter finns på nordic.se och på Eksjö Turistbyrå 0381-361 70

Med en vecka kvar till premiären går revygänget in i årets mest intensiva fas. Ensemblen repeterar nu varje kväll och stämningen på Fritidsgården är en blandning av förväntan, spänning, nervositet – och lite kaos.
– Det är precis som det ska vara! Vi är riktigt laddade, säger ordförande Emma Isaxon, som utlovar mycket skratt i årets upplaga av Eksjörevyn.

Eksjörevyn firar 40-årsjubileum, men verkar inte lida av någon ålderskris. Tvärtom ser vi en handfull nya aktörer på scenen och föreningens nya ordförande är, med sina 24 år, den yngsta genom tiderna. Kombinationen med de tre erfarna revyrävarna Lehna Fahlström, Gunnar Dahlén och Anders Stejdahl, som gör comeback på scenen ger sammantaget en stabil och trygg ensemble med massor av energi.

Ordförande Emma är sjukt stolt över uppdraget. Förutom att ha koll på helheten, hålla ihop gänget och föra processen framåt är hon koreograf och har blick för scenmakeri. Hon är skolad i Kultureken, och har överfört teaterföreningens självklara inställning om att alla får plats även i revysammanhanget.
– Bland annat använder vi baletten betydligt mer, både i sångnummer och i sketcher. Vi gör hela föreställningen tillsammans och det ger en helt annan sammanhållning. Vi spenderar väldigt mycket tid tillsammans och blir som en stor familj, berättar Emma.

På fredag, den 19 februari, är det premiär. Totalt är nio föreställningar planerade, under tre helger.
– Man kan förvänta sig att få skratta väldigt mycket. Vi bjuder på en härlig humor och många dubbeltydiga texter. Föreställningen präglas av 40-årsfesten och bjuder faktiskt på en och annan modifierad favorit i repris, säger Emma.
Men föreställningen innehåller också en dos eftertänksamhet.
– Branden i gamla stan är en del av året som gått att det vore konstigt om vi inte hade med den. Efter Utøya gjorde vi ett stilla och allvarligt nummer och fick fin repsons på det. Därför bestämde vi oss ganska snabbt efter branden för att våga lägga in lite allvar i föreställningen. Jag tror det är viktigt att ha med lite av båda delarna.

Köp biljetter här https://www2.nortic.se

Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: