Öppna / stäng meny

Eksjörevyn laddar för 40-årsfest

Fler bilder

Fakta

Spelschema
Premiär Fredag den 19 Februari Kl 19:00

Lördag den 20 Februari kl.15:00 och 19:00

Fredag den 26 Februari kl.19:00

Lördag den 27 Februari kl.15:00 och 19:00

Fredag den 4 mars kl.19:00

Lördag den 5 mars kl.15:00 och 19:00

Biljetter finns på nordic.se och på Eksjö Turistbyrå 0381-361 70

Med en vecka kvar till premiären går revygänget in i årets mest intensiva fas. Ensemblen repeterar nu varje kväll och stämningen på Fritidsgården är en blandning av förväntan, spänning, nervositet – och lite kaos.
– Det är precis som det ska vara! Vi är riktigt laddade, säger ordförande Emma Isaxon, som utlovar mycket skratt i årets upplaga av Eksjörevyn.

Eksjörevyn firar 40-årsjubileum, men verkar inte lida av någon ålderskris. Tvärtom ser vi en handfull nya aktörer på scenen och föreningens nya ordförande är, med sina 24 år, den yngsta genom tiderna. Kombinationen med de tre erfarna revyrävarna Lehna Fahlström, Gunnar Dahlén och Anders Stejdahl, som gör comeback på scenen ger sammantaget en stabil och trygg ensemble med massor av energi.

Ordförande Emma är sjukt stolt över uppdraget. Förutom att ha koll på helheten, hålla ihop gänget och föra processen framåt är hon koreograf och har blick för scenmakeri. Hon är skolad i Kultureken, och har överfört teaterföreningens självklara inställning om att alla får plats även i revysammanhanget.
– Bland annat använder vi baletten betydligt mer, både i sångnummer och i sketcher. Vi gör hela föreställningen tillsammans och det ger en helt annan sammanhållning. Vi spenderar väldigt mycket tid tillsammans och blir som en stor familj, berättar Emma.

På fredag, den 19 februari, är det premiär. Totalt är nio föreställningar planerade, under tre helger.
– Man kan förvänta sig att få skratta väldigt mycket. Vi bjuder på en härlig humor och många dubbeltydiga texter. Föreställningen präglas av 40-årsfesten och bjuder faktiskt på en och annan modifierad favorit i repris, säger Emma.
Men föreställningen innehåller också en dos eftertänksamhet.
– Branden i gamla stan är en del av året som gått att det vore konstigt om vi inte hade med den. Efter Utøya gjorde vi ett stilla och allvarligt nummer och fick fin repsons på det. Därför bestämde vi oss ganska snabbt efter branden för att våga lägga in lite allvar i föreställningen. Jag tror det är viktigt att ha med lite av båda delarna.

Köp biljetter här https://www2.nortic.se

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: