Öppna / stäng meny

Från ett glasscafé till två restauranger!

Det har bara gått ett drygt halvår sedan Zedigs Glass och Konfektyr startade glasstillverkning i Mariannelund. På rekordfart utvecklade Johan Zedig och Anneli Rimås verksamheten till en fullskalig restaurang och i vår öppnar ytterligare ett Zedigs - i centrala Vimmerby.

Det var en gammal dröm som blev verklighet när Johan Zedig och Anneli Rimås under förra våren lade grunden för en unik glassproduktion. Med utgångspunkt från smakerna från Mariannelunds Karamellkokeri och med en vision om att skapa en småländsk version av Ben & Jerrys började de experimentera med recept och smaker hemma i sin eget kök. En del av drömmen var också att starta ett Zedigs i varje stad...

Strax innan Filmbyns invigning i juni slog de upp portarna till Zedigs glasscafé och creperia. Framgången lät inte vänta på sig. Under hela sommaren ringlade sig kön lång till glassdisken och besökare från när och fjärran lovordade den nya glassen, gjord på kondenserad mjölk och massor av kärlek och omtanke. Varje dag skopades kilovis med glass till nöjda kunder.

När turistsäsongen var över bestämde sig paret ganska omgående för att satsa på fler rätter från köket och fortsätta att hålla öppet veckans alla dagar. Hösten inleddes med pastameny och sedan företaget fick sitt öl- och vintillstånd har Zedigs dessutom bjudit på livemusik i restaurangen varje vecka. Allt från stilla bakgrundsmusik till musikquiz med olika teman. I dagarna blev det alltså klart att Zedigs, mindre än ett år från starten, öppnar sin andra restaurang. Den 1 maj 2018 öppnar Zedigs i "Herr Husmans" lokaler nära torget.

- Vi har länge känt att just Vimmerby varit drömmen och målet för fas två i vår planering och utveckling, och snart är vi där, säger Johan och Anneli och ser framför sig "turister nöjda efter en dag på ALV strosande omkring på torget med en Zedig’s glass i sin hand. Eller så söker man sig till vår uteservering full av folk som vill avsluta kvällen med en bit mat - de bästa hemgjorda burgarna som finns att få tag i."

För den som vill provsmaka hamburgare redan på sportlovet är Zedig`s i Mariannelund öppet varje dag, precis som vanligt. Och glassdisken är så klart fylld med glass.

Så här i mellotider sänder Zedigs Melodifestivalen på storbilds-tv och i samband med Alla hjärtans dag blir det extra romantiskt i matsalen. 

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: