Öppna / stäng meny

Frida och Oskar får vd-poster

Fakta

Foto: Johan Lindqvist

Motivering
Årets ta-sig-församhetspris

"LindholmsGruppen har visat prov på stort mod, positiv framåtanda och att följa sina visioner ända fram till målgång. Genom att ta klivet och utveckla koncernen ytterligare har de nu investerat i en helt ny volymfabrik som sattes i full drift i januari 2018. En stor satsning som lyfter och berikar näringslivet runt om i hela Eksjö kommun."

Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Ta-sig-församhetspriset, som delas ut av eksjö.nu, avser förstås satsningen på den helt nya volymfabriken som driftsattes i januari. I dagsläget når fabriken 30 procent av sin kapacitet och inom ett par år beräknas produktionen var i full drift. Oskar Lindholm, som sedan 2006 arbetat som inköpschef i familjetaget, är alltså ny vd för volymfabriken.
– Eksjöhus Modulbygg AB är en historisk satsning för framtidens bostäder. I den toppmoderna fabriken i Nifsarp kommer vi att bygga en bostad om dagen i full drift. Vi är redan nu en bra bit på väg och sysselsätter cirka 30 personer i den nya fabriken, berättar Oskar Lindholm.

I samband med prisutdelningen på näringslivsfesten tackade han Marcus Axelsson, sektorchef på Eksjö kommuns tillväxt- och utvecklingssektor, för att etableringen kunde bli möjlig i Eksjö.

Frida Scherdén blir ny vd för Eksjöhus AB, där hon de senaste åren fungerat som marknads- och försäljningschef.
- Det var kanske inte någon jättestor överraskning att vi skulle ta över, men vi hade kanske inte tänkt att det skulle ske just nu eftersom det bara är ett par år sedan vi tillsatte en ny vd. Sedan Mikael (Olsson) lämnade sina vd-uppdrag i somras har Oskar och jag haft varsin tillförordnad vd-post, säger Frida, som blir den första kvinnliga vd:n i företaget. 

– Det är med stolthet och tillförsikt jag tar mig an uppdraget, säger Frida och betonar att det nya ledarskapet inte kommer att innebära några stora förändringar.

Eksjöhus har en lång tradition av att växa i lugn takt. Detta har generellt inneburit att man, till skillnad från många konkurrenter, inte behövt varsla utan tagit svackorna med ro.  
– Så ser tendensen ut även i år. Vi tappar marknadsandelar i högkonjunktur och återtar dem i lågkonjunktur. Vårt leveransuttag är ganska konstant, säger Frida och tillägger att bolaget även fortsättningsvis kommer att skynda långsamt.
– Vi kommer lugnt och stilla att förvalta det som finns och hänga med i den utveckling som är. Det kommer man väldigt långt på. 


Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Kraftsamlar för klimatet

EKSJö Klimatveckan har arrangerats i Jönköpings län under flera år. För varje år blir den större och större. I år får klimatveckan en mer lokal prägel med aktiviteter i hela Eksjö kommun, allt från solsafari till öppen trädgård.

Vandra och smaka i Bellö

EKSJö Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: