Öppna / stäng meny

Frida och Oskar får vd-poster

Fakta

Foto: Johan Lindqvist

Motivering
Årets ta-sig-församhetspris

"LindholmsGruppen har visat prov på stort mod, positiv framåtanda och att följa sina visioner ända fram till målgång. Genom att ta klivet och utveckla koncernen ytterligare har de nu investerat i en helt ny volymfabrik som sattes i full drift i januari 2018. En stor satsning som lyfter och berikar näringslivet runt om i hela Eksjö kommun."

Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Ta-sig-församhetspriset, som delas ut av eksjö.nu, avser förstås satsningen på den helt nya volymfabriken som driftsattes i januari. I dagsläget når fabriken 30 procent av sin kapacitet och inom ett par år beräknas produktionen var i full drift. Oskar Lindholm, som sedan 2006 arbetat som inköpschef i familjetaget, är alltså ny vd för volymfabriken.
– Eksjöhus Modulbygg AB är en historisk satsning för framtidens bostäder. I den toppmoderna fabriken i Nifsarp kommer vi att bygga en bostad om dagen i full drift. Vi är redan nu en bra bit på väg och sysselsätter cirka 30 personer i den nya fabriken, berättar Oskar Lindholm.

I samband med prisutdelningen på näringslivsfesten tackade han Marcus Axelsson, sektorchef på Eksjö kommuns tillväxt- och utvecklingssektor, för att etableringen kunde bli möjlig i Eksjö.

Frida Scherdén blir ny vd för Eksjöhus AB, där hon de senaste åren fungerat som marknads- och försäljningschef.
- Det var kanske inte någon jättestor överraskning att vi skulle ta över, men vi hade kanske inte tänkt att det skulle ske just nu eftersom det bara är ett par år sedan vi tillsatte en ny vd. Sedan Mikael (Olsson) lämnade sina vd-uppdrag i somras har Oskar och jag haft varsin tillförordnad vd-post, säger Frida, som blir den första kvinnliga vd:n i företaget. 

– Det är med stolthet och tillförsikt jag tar mig an uppdraget, säger Frida och betonar att det nya ledarskapet inte kommer att innebära några stora förändringar.

Eksjöhus har en lång tradition av att växa i lugn takt. Detta har generellt inneburit att man, till skillnad från många konkurrenter, inte behövt varsla utan tagit svackorna med ro.  
– Så ser tendensen ut även i år. Vi tappar marknadsandelar i högkonjunktur och återtar dem i lågkonjunktur. Vårt leveransuttag är ganska konstant, säger Frida och tillägger att bolaget även fortsättningsvis kommer att skynda långsamt.
– Vi kommer lugnt och stilla att förvalta det som finns och hänga med i den utveckling som är. Det kommer man väldigt långt på. 


Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: