Öppna / stäng meny

Frida och Oskar får vd-poster

Fakta

Foto: Johan Lindqvist

Motivering
Årets ta-sig-församhetspris

"LindholmsGruppen har visat prov på stort mod, positiv framåtanda och att följa sina visioner ända fram till målgång. Genom att ta klivet och utveckla koncernen ytterligare har de nu investerat i en helt ny volymfabrik som sattes i full drift i januari 2018. En stor satsning som lyfter och berikar näringslivet runt om i hela Eksjö kommun."

Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Ta-sig-församhetspriset, som delas ut av eksjö.nu, avser förstås satsningen på den helt nya volymfabriken som driftsattes i januari. I dagsläget når fabriken 30 procent av sin kapacitet och inom ett par år beräknas produktionen var i full drift. Oskar Lindholm, som sedan 2006 arbetat som inköpschef i familjetaget, är alltså ny vd för volymfabriken.
– Eksjöhus Modulbygg AB är en historisk satsning för framtidens bostäder. I den toppmoderna fabriken i Nifsarp kommer vi att bygga en bostad om dagen i full drift. Vi är redan nu en bra bit på väg och sysselsätter cirka 30 personer i den nya fabriken, berättar Oskar Lindholm.

I samband med prisutdelningen på näringslivsfesten tackade han Marcus Axelsson, sektorchef på Eksjö kommuns tillväxt- och utvecklingssektor, för att etableringen kunde bli möjlig i Eksjö.

Frida Scherdén blir ny vd för Eksjöhus AB, där hon de senaste åren fungerat som marknads- och försäljningschef.
- Det var kanske inte någon jättestor överraskning att vi skulle ta över, men vi hade kanske inte tänkt att det skulle ske just nu eftersom det bara är ett par år sedan vi tillsatte en ny vd. Sedan Mikael (Olsson) lämnade sina vd-uppdrag i somras har Oskar och jag haft varsin tillförordnad vd-post, säger Frida, som blir den första kvinnliga vd:n i företaget. 

– Det är med stolthet och tillförsikt jag tar mig an uppdraget, säger Frida och betonar att det nya ledarskapet inte kommer att innebära några stora förändringar.

Eksjöhus har en lång tradition av att växa i lugn takt. Detta har generellt inneburit att man, till skillnad från många konkurrenter, inte behövt varsla utan tagit svackorna med ro.  
– Så ser tendensen ut även i år. Vi tappar marknadsandelar i högkonjunktur och återtar dem i lågkonjunktur. Vårt leveransuttag är ganska konstant, säger Frida och tillägger att bolaget även fortsättningsvis kommer att skynda långsamt.
– Vi kommer lugnt och stilla att förvalta det som finns och hänga med i den utveckling som är. Det kommer man väldigt långt på. 


Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: