Öppna / stäng meny

Jessica tar över Blomsterliv

Fler bilder

Efter 14 år på Interflora är Jessica Stridh ett bekant ansikte för Eksjöborna. I dagarna tog hon över Blomsterliv på Norra Storgatan.

– Jag har alltid velat ha något eget, det är nog något som de flesta florister drömmer om. När jag nu fick chansen att ta över Blomsterliv kände jag att ibland måste man bara våga, säger Jessica, som inledningsvis kommer att jobba ensam i verksamheten.

– Jag vill sätta min egen prägel på butiken innan jag eventuellt anställer någon.

Sortimentet är i princip helt utbytt men konceptet är detsamma. Jessica fortsätter med butikens populära teer, mycket krukväxter, fräscha snittblommor och inredning.  

Utanför entrén står ljungen på rad mot den ljusa träfasaden, inne i butiken sprakar det av säsongens färger och på hyllorna trängs frodiga krukväxter med krukor och inredning med rustik höstkänsla.

Läget precis i början av Norra Storgatan, med närheten till Lennarts och Stora torget är perfekt, tycker Jessica.  
– Det är det här som är mysigt, med träkåkarna och det lilla formatet. Jag vill skapa en gemytlig miljö där alla känner sig välkomna och där kunden verkligen är i fokus.

Butiken ingår i kedjan euroflorist, mer information finns på www.blomsterliv.com Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: