Öppna / stäng meny

Jessica tar över Blomsterliv

Fler bilder

Efter 14 år på Interflora är Jessica Stridh ett bekant ansikte för Eksjöborna. I dagarna tog hon över Blomsterliv på Norra Storgatan.

– Jag har alltid velat ha något eget, det är nog något som de flesta florister drömmer om. När jag nu fick chansen att ta över Blomsterliv kände jag att ibland måste man bara våga, säger Jessica, som inledningsvis kommer att jobba ensam i verksamheten.

– Jag vill sätta min egen prägel på butiken innan jag eventuellt anställer någon.

Sortimentet är i princip helt utbytt men konceptet är detsamma. Jessica fortsätter med butikens populära teer, mycket krukväxter, fräscha snittblommor och inredning.  

Utanför entrén står ljungen på rad mot den ljusa träfasaden, inne i butiken sprakar det av säsongens färger och på hyllorna trängs frodiga krukväxter med krukor och inredning med rustik höstkänsla.

Läget precis i början av Norra Storgatan, med närheten till Lennarts och Stora torget är perfekt, tycker Jessica.  
– Det är det här som är mysigt, med träkåkarna och det lilla formatet. Jag vill skapa en gemytlig miljö där alla känner sig välkomna och där kunden verkligen är i fokus.

Butiken ingår i kedjan euroflorist, mer information finns på www.blomsterliv.com Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Kraftsamlar för klimatet

EKSJö Klimatveckan har arrangerats i Jönköpings län under flera år. För varje år blir den större och större. I år får klimatveckan en mer lokal prägel med aktiviteter i hela Eksjö kommun, allt från solsafari till öppen trädgård.

Vandra och smaka i Bellö

EKSJö Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: