Öppna / stäng meny

Mariannelundskarameller i Eksjö

Fler bilder

Sedan 1929 har Mariannelunds Karamellkokeri försett lokalbefolkning, marknadsbesökare och turister med godishantverk. I år har kokeriet öppnat butik i Gamla stan i Eksjö. Adressen är Norra Storgatan 29.

Tillverkningen sker precis som tidigare i karamellkokeriets lokaler på Parkgatan i Mariannelund, där man också kan se hur tillverkningen går till – allt enligt gamla beprövade hantverksmässiga metoder enligt hemliga recept som gått i arv i generationer. Här produceras ungefär 200 ton godis per år. Butiken i Mariannelund, som också är nyrenoverad, är öppen hela sommaren.

– Vi har varit på jakt efter ytterligare en försäljningskanal. När Eksjö kommun erbjöd oss att hyra lokalen på Norra Storgatan över sommaren bestämde vi oss för att testa, berättar Cecilia Johnsson, som driver Mariannelunds Karamellkokeri.

Redan första veckan i juni var det full fart i butiken i Gamla stan.
– Turisterna hittar hit och uppskattar vårt sortiment och våra smaker, säger Emilia Rosenqvist, som är en av de ungdomar som arbetar i godisbutiken i Eksjö. Hon och hennes kollegor håller öppet sju dagar i veckan och här finns det mesta ur karamellfabrikens breda sortiment – allt från dagsfärska kokosbollar till praliner. Här finns självklart också de högaktuella landslagskaramellerna i VM-lagens egna färger.

Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: