Öppna / stäng meny

Mariannelundskarameller i Eksjö

Fler bilder

Sedan 1929 har Mariannelunds Karamellkokeri försett lokalbefolkning, marknadsbesökare och turister med godishantverk. I år har kokeriet öppnat butik i Gamla stan i Eksjö. Adressen är Norra Storgatan 29.

Tillverkningen sker precis som tidigare i karamellkokeriets lokaler på Parkgatan i Mariannelund, där man också kan se hur tillverkningen går till – allt enligt gamla beprövade hantverksmässiga metoder enligt hemliga recept som gått i arv i generationer. Här produceras ungefär 200 ton godis per år. Butiken i Mariannelund, som också är nyrenoverad, är öppen hela sommaren.

– Vi har varit på jakt efter ytterligare en försäljningskanal. När Eksjö kommun erbjöd oss att hyra lokalen på Norra Storgatan över sommaren bestämde vi oss för att testa, berättar Cecilia Johnsson, som driver Mariannelunds Karamellkokeri.

Redan första veckan i juni var det full fart i butiken i Gamla stan.
– Turisterna hittar hit och uppskattar vårt sortiment och våra smaker, säger Emilia Rosenqvist, som är en av de ungdomar som arbetar i godisbutiken i Eksjö. Hon och hennes kollegor håller öppet sju dagar i veckan och här finns det mesta ur karamellfabrikens breda sortiment – allt från dagsfärska kokosbollar till praliner. Här finns självklart också de högaktuella landslagskaramellerna i VM-lagens egna färger.

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: