Öppna / stäng meny

Söderhamn Eriksson sålt till amerikansk sågverkstillverkare

Fakta

Söderhamn Eriksson driver fem bolag i Sverige samt lokala försäljnings- och supportcentra i Storbritannien, Kanada, Norge, Finland, Ryssland, Estland, Polen och Tyskland. Företaget är känt för sina högkvalitativa såglinjer och kantningssystem och inte minst för Cambio-barkmaskinen som utvecklades av Söderhamns Verkstäder under 1950-talet och sedan dess sålts i tusentals exemplar över hela världen. För mer info www.se-saws.com

USNR driver sju bolag i USA och Kanada, inkl tre stora fabriker, samt ett sälj- och servicebolag i Ryssland. USNR är världskänt framför allt för sina kompletta lösningar för sågverk och hyvlerier inkl såglinjer, kurvsågningsutrustning, kantningslinjer, trimmer-, sorter- och paketläggningssystem, virkestorkar samt optimerings- och styrsystem. USNR är även känt i hela världen för sina Coe-produkter som används vid tillverkning av plywood och andra paneler. För mer info www.usnr.com

En stark sågverkstillverkare i Nordamerika. En annan i Europa. Tillsammans blir de ännu starkare. Det är grundtanken i den nyligen genomförda affären, som innebär Söderhamn Eriksson nu ägs av amerikanska USNR.

Det var tidigt i höstas som USNR aviserade bolagets intresse av att köpa Söderhamn Eriksson. Cellwoodgruppens ägare Malin Alfredsson och Eva Hult hade inte planerat någon försäljning men ju mer systrarna tänkte på erbjudandet desto fler fördelar såg de. USNR är verksamma i samma bransch och bolagen är inte konkurrenter. Tvärtom.

– Vi har även tidigare haft möjlighet att samarbeta med USNR och gjort detta vid ett flertal tillfällen, men är nu i stånd att leverera fullt integrerade, heltäckande lösningar runtom i världen, säger Lars Lindvall, försäljningschef på Söderhamn Eriksson.

Genom att kombinera de båda företagens produktprogram samt service- och supportorganisationer kommer kunderna kunna välja de lösningar som på bästa sätt motsvarar deras behov. Dessutom växer marknaden – åt båda håll.
– Vi har produkter som utmärkt passar nordamerikanska sågverksindustrin, och vi ser stora möjligheter till att med USNR:s stöd kunna introducera dessa produkter i USA och Kanada, säger Henrik Lefvert, vd Söderhamn Eriksson.

USNR har inte tidigare inte varit verksamma i Europa. Genom köpet av Söderhamn Eriksson blir bolaget ägare till en av Europas ledande maskinleverantörer till sågverksindustrin med dotterbolag både inom och utanför Europas gränser.
– Vi ser att Söderhamn Erikssons omfattande sälj- och serviceorganisation i Europa kommer att hjälpa USNR att lansera och underhålla sina produkter i Europa på ett ännu bättre sätt, säger Chris Blomquist, försäljningschef och vice vd på USNR.

– Att hålla lokal support är alltid en utmaning, men nu förfogar den kombinerade organisationen över en omfattande serviceorganisation som sträcker sig över 15 tidszoner, tre kontinenter och minst 9 språk. Inget annat företag i vår bransch kommer ens i närheten av denna nivå av eftermarknadssupport, säger Blomqvist, som är imponerad av Söderhamn Erikssons produkter, medarbetare och produktionsanläggningar.

 

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: