Öppna / stäng meny

Vandra och smaka i Bellö

Fler bilder

Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Carina, som själv går med hela slingan blir en lokal guide genom storskog och betesmarker, naturreservatet Norrsånna och den levande landsbygden.

Start och målgång sker vid det turistboende som Carina Eldåker driver i Boarp. Hon bor själv i grannbyn med den småländska naturen utanför knuten och vill genom vandringarna inspirera fler att  uppleva naturen i sitt närområdet.
- Det är ett bra sätt att vara snäll mot miljön, vandring är en av våra mest klimatsmarta aktiviteter, säger Carina och påminner om att det också påverkar oss positivt att vistas i naturen.

-  Vandring är bra för både kropp och själ, naturen har en positiv inverkan på humöret och minskar stress, säger Carina, som de återstående helgerna i september har med sig Mia Haraldsdotter eller Anna Gustafsson, som kommer att berätta om naturens inverkan på människan.

-  Jag vill att deltagarna ska få det lilla extra och att alla våra sinnen ska uppfyllas under vandringen.

Aktiviteten är en del av klimatveckan 2018.
För mer information om priser och anmälning se www.alltsomsker.se

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nu bor jag på en camping

EKSJö Filmbyn Småland är mer än Astrid Lindgren. Den 15 augusti visas Jasmijn Kooijmans prisbelönta film ”Nu bor jag på en camping”. Innan visningen berättar regissören om bakgrunden till filmen.

Det händer i Eksjö i sommar

EKSJö Konserter, marknader, festivaler och föreläsningar. I Eksjö händer det massor året runt. Här har vi samlat några av sommarens evenemang. Hoppas vi ses!

Populär portal växer fram i Eksjö

EKSJö I området mellan Kaffekullen och centrum bygger familjen Hjertqvist 36 lägenheter. 35 är redan sålda. Merparten av dem som köpt bostadsrätt i Portalen är villaägare som lämnar en villa i Eksjö.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: