Öppna / stäng meny

Vandra och smaka i Bellö

Fler bilder

Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Carina, som själv går med hela slingan blir en lokal guide genom storskog och betesmarker, naturreservatet Norrsånna och den levande landsbygden.

Start och målgång sker vid det turistboende som Carina Eldåker driver i Boarp. Hon bor själv i grannbyn med den småländska naturen utanför knuten och vill genom vandringarna inspirera fler att  uppleva naturen i sitt närområdet.
- Det är ett bra sätt att vara snäll mot miljön, vandring är en av våra mest klimatsmarta aktiviteter, säger Carina och påminner om att det också påverkar oss positivt att vistas i naturen.

-  Vandring är bra för både kropp och själ, naturen har en positiv inverkan på humöret och minskar stress, säger Carina, som de återstående helgerna i september har med sig Mia Haraldsdotter eller Anna Gustafsson, som kommer att berätta om naturens inverkan på människan.

-  Jag vill att deltagarna ska få det lilla extra och att alla våra sinnen ska uppfyllas under vandringen.

Aktiviteten är en del av klimatveckan 2018.
För mer information om priser och anmälning se www.alltsomsker.se

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Vaxblekarens vintersatsning

EKSJö Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

#Attraktivindustri- miljonprojekt

EKSJö Eksjö.nu får fem miljoner kronor från Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att #Attraktivindustri ska utbilda 250 personer på företag i fyra kommuner.

Supported Employment – en lyckad väg till jobb

EKSJö Den ena driver ett bageri. Den andra har under många år längtat efter ett vanligt jobb. Båda älskar att baka. Tack vare Supported Employment är de numera kollegor på Lennarts konditori.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: