Öppna / stäng meny

Vandra och smaka i Bellö

Fler bilder

Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Carina, som själv går med hela slingan blir en lokal guide genom storskog och betesmarker, naturreservatet Norrsånna och den levande landsbygden.

Start och målgång sker vid det turistboende som Carina Eldåker driver i Boarp. Hon bor själv i grannbyn med den småländska naturen utanför knuten och vill genom vandringarna inspirera fler att  uppleva naturen i sitt närområdet.
- Det är ett bra sätt att vara snäll mot miljön, vandring är en av våra mest klimatsmarta aktiviteter, säger Carina och påminner om att det också påverkar oss positivt att vistas i naturen.

-  Vandring är bra för både kropp och själ, naturen har en positiv inverkan på humöret och minskar stress, säger Carina, som de återstående helgerna i september har med sig Mia Haraldsdotter eller Anna Gustafsson, som kommer att berätta om naturens inverkan på människan.

-  Jag vill att deltagarna ska få det lilla extra och att alla våra sinnen ska uppfyllas under vandringen.

Aktiviteten är en del av klimatveckan 2018.
För mer information om priser och anmälning se www.alltsomsker.se

Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Kraftsamlar för klimatet

EKSJö Klimatveckan har arrangerats i Jönköpings län under flera år. För varje år blir den större och större. I år får klimatveckan en mer lokal prägel med aktiviteter i hela Eksjö kommun, allt från solsafari till öppen trädgård.

Vandra och smaka i Bellö

EKSJö Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: