Öppna / stäng meny

Årets julklapp är- tid!

Varför ge varandra en färdigpackad matkasse i julklapp, som Handelns utredningsinstitut föreslår?
Istället kan vi ge oss själva något av det mest värdefulla som finns- tid.

Folk hinner eller orkar inte gå och handla längre. Så årets julklapp enligt Handelns utredningsinstitut är den färdigpackade matkassen som körs hem till dörren. Fria Tidningen rapporterar att Nätverket En köpfri dag och föreningen Tidsverkstaden går rakt på sak istället och utser "tid" till årets julklapp.

Göran Hådén från nätverket En köpfri dag menar att tidspressen i dagens samhälle ofta har sin grund i konsumtionshysteri. Långt efter att våra grundläggande behov är tillfredsställda fortsätter vi arbeta för att ha råd med produkter som reklamen har fått oss att tro är viktiga.

Enligt Göran Hådén är det ofta just prylar som tar vår tid – utan att vi egentligen blir lyckligare av dem.

– Prylar blir lätt en tidstjuv. Först ska man tjäna ihop till dem, sedan ska de införskaffas och sedan behöver de tas om hand.

Läs mer på Fria Tidningen.

Foto: Liv Edlund Helmfrid

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: