Öppna / stäng meny

En hållbar framtid i Vimmerby-Hultsfredsområdet?

Funderar du också på hur en framtid som är hållbar på riktigt skulle kunna se ut i vårt lokalsamhälle? Kom och var med i diskussionen! Omställning Vimmerby-Hultsfreds nästa möte är den 19e december.

Omställningsrörelsen vill skapa nya, positiva framtidsbilder baserade på starka lokalsamhällen som kan stå emot de kriser vi står inför, samtidigt som vi tar ansvar för vår påverkan på jorden och på andra människor runt om i världen. Klimatkrisen, energikrisen, resurskrisen, förlusten av biologisk mångfald, fattigdomskrisen, den sociala utslagningen osv är sammanlänkade och måste lösas tillsammans.  I Omställning Vimmerby-Hultsfred diskuterar vi vad detta innebär för oss-  här-, och tar också konkreta steg för att börja ställa om.

Nästa möte är onsdagen den 19e december kl 18. Plats återstår att bestämma. Hör av dig om du vill vara med på maillistan och få information om kommande möten! (Emma: emma@alhembygd.se,  0706 58 32 51)

Mer om Omställningsrörelsen här.

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: