Öppna / stäng meny

Gärdsgårdsbygge på Astrid Lindgrens Näs

Fakta

Gärdsgård är en traditionell svensk hägnad som kan se ut på många olika sätt runt om i landet. Typiskt är att den ursprungligen är helt gjord i naturmaterial.

Förutom att vara vackra att se på utgör en gärdsgård en småbiotop som är en otrolig viktig livsmiljö för många djur och växter.

Vill du lära dig att bygga en äkta småländsk gärdsgård med vidjor? Nu finns tillfälle att göra just det, då Astrid Lindgrens Näs ordnar kurs i dagarna tre. Den 5-7 juli kl. 9.30-15.30 kommer Kjell Gustafsson, Ängagärdets Natur och Kultur, berätta och visa hur man gör. Och beroende på tid och intresse kan du medverka en eller flera dagar.

Kostnad är bara 100 kr /dag, men först till kvar gäller. Så passa på att anmäla dig redan idag!

Mer info och anmälan finns här: Gärdsgårdsbygge på Astrid Lindgrens Näs 5-7 juli

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: