Öppna / stäng meny

Missa inte Framtidsforum på Framtidsveckan!

Framtidsveckan fick en fantastisk start i helgen, och det ser ut att bli en strålande vecka! Missa inte Framtidsforums egna arrangemang under veckan!

 

Nya synvändor med penna och papper. Måndag 26 mars kl 14-16, Folkhögskolan, Vimmerby
Hinner vi ställa om Vimmerby till en hållbar framtid? Måndag 26 mars Kl 18.00, Folkhögskolan Vimmerby
Detta är Studiefrämjandets arrangemang, men vi vill ändå lyfta fram att Anders Persson kommer till Vimmerby. Anders är en mycket inspirerande folkbildare och omställare, tillhör Omställning Sveriges kärngrupp, och är "pappa" till Framtidsveckan.


Hållbarhetslunch på Näs.
Onsdag 28 mars kl 12, Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby
Kom och ät en närproducerad, hållbar lunch i sällskap med andra som är intresserade av hållbarhet. Vi pratar omställning och Omställningsrörelsen. Lantköket på Näs utlovar en vegetarisk lunch av högsta kvalitet!

Den eviga frågan "HUR?" Torsdag 29 mars kl 17:30 Sevedeg. 34, Vimmerby (Studieförbundet Vuxenskolans lokaler)
Vi vet i stor utsträckning vad som behöver göras för att ställa om till ett hållbart samhälle, men hur får vi det att hända? Workshop om förändringsarbete. Med Hillevi Helmfrid och Peter Hagerrot. Kostnadsfritt, vi bjuder på fika!


Hållbarhetslunch på Påskallaviks Gästgifveri.
Fredag 30 mars kl 12, Påskallaviks Gästgifveri, Oskarshamn
Påskallaviks Gästgifveri öppnar för säsongen! Kom och träffa andra som arbetar med och/eller är intresserade av hållbarhet. Hillevi Helmfrid gör en kort presentation av tankarna inom den internationella Omställningsrörelsen.


Omställnings-safari! Söndag 1 april kl 9- ca 13:30. Bussen utgår från Vimmerby
Följ med på en tur till några spännande personer som tar framtiden på allvar! Vi träffas vid resecentrum i Vimmerby. Anmäl er snarast till Framtidsforum!

 

Glöm inte att kolla vår hemsida (separat fil) för eventuella ändringar i programmet.

 

 

 

 

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: