Öppna / stäng meny

Permakulturdag i Kullåkra

Se hit alla permakultur-utövare, och boka redan nu in 7 september! Som en uppföljning på de tre permakulturkurser vi genomfört i Astrid Lindgrens hembygd erbjuder vi nu en dag i Kullåkra, Locknevi (östra delen av Vimmerby kommun). Kom och bli (åter-)inspirerad, få nya idéer, träffa gamla och nya vänner, utbyt tips, mm mm. I första hand vänder sig den här dagen till dig som har gått introduktionskursen i Permakultur, övriga intresserade deltar i mån av plats.

Program
Dagen leds av Hillevi Helmfrid, agronom, med 16 års praktisk erfarenhet av permakulturinspirerad självförsörjningsodling.
9.30 Fika
10.00 Från vanligt villatomt på landet till produktiv permakulturträdgård – ”så gjorde vi!” (föredrag och visning av trädgården)
• Etablering
• Nyttja rummet
• Resursflödesanalys
• Års-cyklen
12.00 Lunch producerad på gården
13.00 Praktiskt moment: lär dig att bygga en kompostlimpa. Ta med egen sekatör. Även demonstration av hur man kan odla potatis direkt på gräsmattan och lite andra tips för den som snabbt och enkelt vill komma igång att odla…
15.00 Fika
Ska vi skapa ett lokalt/regionalt Permakulturnätverk? (samtal)
16.00 Slut 

Anmälan: therese@alhembygd.se senast 26 augusti, meddela ev. särskilda önskemål när det gäller mat. Obs: begränsat antal platser, först till kvarn! Företräde ges dem som gått introduktionskursen i Permakultur. Om du anmält dig och inte kan komma var snäll och meddela det i god tid så att de som står på kö kan få chansen!

Kostnad: Kursen erbjuds gratis av Framtidsforum, Astrid Lindgrens Hembygd men en kostnad för mat och fika tillkommer, ta med kontanter och betala på plats.

Ta med: Trädgårdshandskar, Sekatör, Bekväma oömma kläder

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: