Öppna / stäng meny

Stoppa livsmiljöförstörelsen i Europa!

Fakta

Livsmiljöförstörelse är den omfattande skada på, förstörelse av eller förlust av ekosystem i ett visst område.

Har du nån gång klagat på att du inte kan påverka, eller att inte politikerna gör sitt jobb?! Nu har du chansen! Hjälp till att göra livsmiljöförstörelse "som defineras som omfattande skada på, förstörelse av eller förlust av ekosystem i ett visst område", till ett brott!

På sin svenska sida skriver initiativet:

Vad vi vill
Vi vill att livsmiljöförstörelse ska bli ett brott för vilket företag och individer kan hållas ansvariga enligt straffrätten och enligt principen om överordnat ansvar. Med detta europeiska medborgarinitiativ vill vi uppnå att livsmiljöförstörelse blir ett brott i tre fall:

- när livsmiljöförstörelse sker på EU-territorium (inklusive maritima områden)

- när EU-företag är inblandade eller

- när EU-medborgare är inblandade

Dessutom kommer tillträde till EU-marknaden att förbjudas.för produkter baserade på livsmiljöförstöring samt för investeringar i verksamheter som orsakar livsmiljöförstörelse. En övergångsperiod på fem år föreslås för att ge berörda aktörer tid att anpassa sig till att bedriva verksamhet i en värld utan livsmiljöförstörelse.

Hur
Tack vare det europeiska medborgarinitiativet kan européer uppmana EU-kommissionen att föreslå EU-lagstiftning. En lag för att kriminalisera livsmiljöförstörelse i Europa.

En miljon medborgare underskrifter krävs.

För att läsa mer om initiativet och skriva under; End ecocide in Europe

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: