Öppna / stäng meny

Vår-kurser i Framtidsforums regi

Missa inte våra spännande kurser i vår!
I april: Permakultur!
I maj: Hur får vi det att hända? Vad behöver vända?


Introduktionskurs i Permakultur. 21-22 april


Den 21-22 april har Framtidsforum bjudit in en certifierad permakulturlärare att hålla en kurs på gården Bastefall i Pelarne utanför Vimmerby. Se inbjudan här.

Vi startar med fika kring kl 10/ 10:30 på lördagen. Kursen pågår sedan kl 11-18 på lördagen, och 9-15:30 på söndagen.

Mat (lakto-ovo-vegetarisk) för de två dagarna ingår i kursavgiften på 400 kr. Kursavgiften kan betalas på plats. För dem som vill finns möjlighet till övernattning på Bastefall. Ta då med luftmadrass/ liggunderlag och sängkläder.

Vi behöver få in definitiv anmälan till kursen senast den 17e april. Anmäl er genom att mejla oss. Ange i mejlet om ni vill sova på Bastefall. Ange också om ni har matallergier eller önskar vegan-mat.

 
Hur får vi det att hända? Vad behöver vända? 4-5 maj

Vi har alla fakta om vad som behöver göras för att ställa om till ett mer hållbart samhälle. Men hur får vi det att hända? Framtidsforum bjuder in till en kurs om de speciella psykologiska och pedagogiska utmaningar vi möter när vi engagerar oss för ett resursbevarande samhälle och en rättvis värld.

Kursen vänder sig till dig som vill bli mer framgångsrik i förändringsarbetet, oavsett om ditt engagemang är ideellt eller ingår i ditt yrke. Vi varvar teori med praktiska övningar och reflektion i grupp. Kursledare är Peter Hagerrot och Hillevi Helmfrid.

Anmäla er till Framtidsforum senast 17 april. Begränsat antal deltagare.

Se inbjudan här.

Läs mer om kursens tema här.

 

Vilken lokal utveckling vill du att vi ska stödja?

FRAMTIDSFORUM Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd drar upp riktlinjer för en ny programperiod. Du kan vara med och påverka redan nu. Välkommen till startmöte i den spännande processen att beskriva vad som kan göras i vårt område.

Skogsträdgårdskurs

FRAMTIDSFORUM En skogsträdgård är ett självreglerande ekosystem som du anlägger för att producera mat och andra nyttigheter med minimal arbetsinsats över tid. Kom och lär dig hur man gör över en helg i sommar. Antalet platser är begränsat!

Landsbygdsriksdagen 2014 - Omställning viktigaste frågan!

FRAMTIDSFORUM Framtidsforum besökte landsbygdsriksdagen i helgen, och efter lördagens Open space hade "Omställning" röstats fram som den viktigaste frågan att arbeta med på och för utvecklingen på Sveriges landsbygder!

Lokalekonomidagarna 2014 på Fredensborg

FRAMTIDSFORUM Nu har dokumentationen från Lokalekonomidagen på Fredensborg blivit klar. Inom kort kommer det även gå att se om alla föreläsningar då de filmades i sin helhet.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: