Tiden med Katja of Sweden

EKSJö Katja Geiger var Sveriges första internationellt kända modedesigner. I år skulle hon ha fyllt 100 år. Detta uppmärksammar Eksjö museum med utställningen Min Katja-tid. Tiden syftar på de år som eksjöbon Maria Ljungsten var Katjas närmaste medarbetare.

Från hotell till hälsa

EKSJö De flesta Eksjöbor känner Annica Ramde som "Annica på hotellet", serviceinriktad som få, lösningsfokuserad och alltid med ett leende över för gästen. Nu hittar vi henne i en ny bransch, där hon hjälper människor på ett helt annat sätt.

Näringslivsklimatet i fokus

EKSJö Vår gemensamma välfärd skapas i företagen. Därför ligger ett gott näringslivsklimat i allas intresse. I Svenskt Näringslivs senaste ranking klättrade Eksjö 15 placeringar. Nu har företagare, politiker och tjänstemän diskuterat hur de, i respektive roll, kan bidra till ett ännu bättre näringslivsklimat.

Filip Hjelmland speedwayåkare och företagare

EKSJö Filip Hjelmland har kört speedway i 15 år. Hans drivkraft är kärleken till sporten och utgångspunkten är att kvalitet och noggrannhet i alla detaljer är helt avgörande för resultatet. I år har han trots den allvarliga skadan i fjol kammat hem både SM-Silver och EM-Brons.

Boende och kurser på Näs

EKSJö Werner Pommerenke har under 20 år skapat ett semesterparadis med 22 bäddar på gården Rumskulla Näs. Werner och hans fru Liv Hektoen utvecklar boendeanläggningen och satsar dessutom på kurser och workshops i 1700-talsmiljön.

Ny ridhall skapar möjligheter

EKSJö Redan när Angelina Ljunggren startade sin ridverksamhet 2014 hade hon en dröm om att kunna bygga ett ridhus för verksamhet året runt. Fem år senare står den stora tälthallen på plats på gården Norra Råsa utanför Eksjö.