De öppnar Samson's Gym

EKSJö Han drömde om ett eget gym redan i högstadiet. Hon har alltid velat driva företag. I dag öppnar de Samson’s Gym i Mariannelund. Brevet hemifrån har träffat Rasmus Samuelsson och Olivia Wirensjö.

Wikan kan personal

EKSJö ”Vi vill vara mer än ett bemanningsföretag. Vi är en samarbetspartner och ett bollplank och vill kunna möta både våra kunder och vår personal över brödhyllan i affären”. Det säger Marie Grahn, som driver Wikan Personal på Höglandet. På några år har hon blivit nyckelperson på många av regionens företag.

Ing2 rekryterar soldater

EKSJö Försvarsmakten växer. Göta Ingenjörregemente, Ing 2, är inget undantag. Har du en grundutbildning och är nyfiken på en framtid inom Försvarsmakten? I Eksjö finns just nu lediga tjänster som ingenjörsoldat, fältarbetsdykare och mekaniker, men även inom avancerat sök, ledning, som geosoldat och sjukvårdssoldat m.fl.

Tiden med Katja of Sweden

EKSJö Katja Geiger var Sveriges första internationellt kända modedesigner. I år skulle hon ha fyllt 100 år. Detta uppmärksammar Eksjö museum med utställningen Min Katja-tid. Tiden syftar på de år som eksjöbon Maria Ljungsten var Katjas närmaste medarbetare.

Från hotell till hälsa

EKSJö De flesta Eksjöbor känner Annica Ramde som "Annica på hotellet", serviceinriktad som få, lösningsfokuserad och alltid med ett leende över för gästen. Nu hittar vi henne i en ny bransch, där hon hjälper människor på ett helt annat sätt.

Näringslivsklimatet i fokus

EKSJö Vår gemensamma välfärd skapas i företagen. Därför ligger ett gott näringslivsklimat i allas intresse. I Svenskt Näringslivs senaste ranking klättrade Eksjö 15 placeringar. Nu har företagare, politiker och tjänstemän diskuterat hur de, i respektive roll, kan bidra till ett ännu bättre näringslivsklimat.