Fiesta sätter Eksjö på kartan

EKSJö Årets Turistpris delas ut till ett företag, förening eller person som är en förebild för andra genom att vara extra kreativ och företagsam. I år gick priset till Föreningen Fiesta som under en tioårsperiod utvecklat Eksjö Stadsfest till ett av landets stora musikevenemang.

Mikael är Årets företagare 2017

EKSJö Årets företagare är det mest prestigefyllda priset på Eksjö kommuns näringslivsgala. I år gick priset till Mikael Wiktorsson, som sedan 1998 driver Mariannelunds Maskin och reparationsverkstad.

Säljer det de själva vill köpa

EKSJö Att driva livsmedelsbutik i ett samhälle med 165 hushåll och 225 invånare kräver köptrogna kunder, rätt sortiment, god service och bra priser. Men framförallt kräver det ett genuint intresse för mat. Fredrik och Ulrika på Lundbergs livs i Hjältevad kan bocka av samtliga punkter och i samband med årets näringslivsgala utsågs butiken till Årets landsbygdsföretag.

Markus fixade maxad etablering

EKSJö Alla pratar om att behovet är stort och att någon borde göra något. En del vågar. Ta-sig-församhetspriset delas ut till ett företag i Eksjö kommun som vågar och ser möjligheterna. I år gick utmärkelsen till fastighetsbolaget Bruzahems vd, Markus Kyllenbeck, som lyckats få Byggmax att etablera sig i Mariannelund.

Integration i husfabriken

EKSJö Sedan ett och ett halvt år tillbaka har Hjältevadshus en egen SFI-utbildning för sina anställda. Medarbetaren bjuder på en timma av sin fritid, företaget på en timma av arbetstiden och kommunen ställer upp med lärare. Alla är vinnare och på näringslivsgalan fick Hjältevadshus Årets Integrationspris.

Bokhandeln årets butik – igen

EKSJö Så sent som i fjol utsågs Eksjö bokhandel till Årets butik i Sverige. Vid höstens näringslivsgala i Eksjö blev bokhandeln utnämnd till Årets Butik i Eksjö kommun. Ett pris som togs emot med minst lika mycket stolthet som den nationella utmärkelsen.

Påverka kommunens framtid!

EKSJö Nu kan du som kommuninvånare, besökare, utflyttad eller potentiell inflyttare vara med och påverka hur Eksjö kommun ska se ut i framtiden. Webbenkäten som du nu kan besvara är en del i arbetet med en ny vision.

Premiär för Hairspray i Eksjö

EKSJö Teatertolvans rekordstora ensemble utlovar en musikalupplevelse med massor av energi. "Vi är 70 personer på scen och Hairspray är en musikal som aldrig tappar fart, den bara trycker på. Den tar upp tunga ämnen på ett lättsamt sätt och publiken kommer att lämna oss med ett leende på läpparna" säger regissör Crille Atting.

Nya lägenheter genom förtätning

EKSJö Styrelsen har tagit beslut om att Eksjöbostäder ska skapa 18 nya lägenheter i Tuvehagen och Trädgårdsmästaren. Utökningen sker genom så kallad förtätning.

Maria skolade om sig till massör

EKSJö Att byta yrke mitt i livet blir allt vanligare. Maria Havskog, som sålt skor sedan barnsben valde en helt ny bransch. "Dag två på massörutbildningen visste jag vad jag skulle bli när jag blir stor. Aldrig tidigare har någonting känts så rätt", säger hon.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Hultsfred

Saknar data från alltsomsker.nu

Oskarshamn

Saknar data från alltsomsker.nu

Vimmerby

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: