Öppna / stäng meny

1000 jobb på 1000 dagar

Ett jobb om dagen. Minst. Så många anställningar ska ske på arbetsplatserna i Eksjö kommun de kommande tre åren. Längtar du efter ett nytt jobb? Då kan Eksjö vara svaret på dina drömmar. Jobben finns i de flesta branscher och insamlingen av cv:n har redan startat.

Det är en kombination av pensionsavgångar, planerade produktionsökningar och normal personalomsättning som gör det sammantagna kompetensbehovet till något av en drömsituation för den som söker jobb i Eksjö kommun.

För att stötta arbetsgivarna i rekryteringen har Eksjö kommuns tillväxt och utvecklingssektor tagit på sig uppgiften att lansera kampanjen 1000 jobb på 1000 dagar. En efterlysning av cv:n gick ut innan jul och redan nu har sektorchef Marcus Axelsson en växande samling intresserade arbetssökande vars kompetenser och utbildningar ska matchas med företagens och den offentliga verksamhetens behov.

– Jobben finns i nästan alla branscher, både högt och lågt. Det behövs allt från undersköterskor, sjuksköterskor, behandlingsassistenter och produktionspersonal till ingenjörer och spetsutbildade kemiingenjörer. Även en rad chefstjänster kommer att behöva tillsättas, säger Marcus Axelsson.

Just nu ger en sökning på arbetsförmedlingens platsbank 100 träffar i Eksjö kommun. Processen har med andra ord redan startat. Och den fortsätter alltså till och med 2018. Under året planeras bland annat informationsinsatser i samband med hemvändarhelgen den 28 maj, personliga besök på universitet och högskolor samt en stor jobbmässa på Olsbergs arena den 12 november. Jobbmässor förekommer ofta i större städer men mer sällan i kommuner av Eksjös storlek. .

– Nu har vi ett extremt behov och ser möjligheterna med att knyta kontakter mellan arbetsgivare, studerande och arbetssökande, säger Marcus Axelsson, som redan fått in ett tiotal bokningar av montrar från företag som vill ställa ut på mässan.

Parallellt med planeringen för mässan sker nyanställningar, rekryteringar och ständig utveckling av den kreativa process som krävs för att parterna ska hitta varandra.
– För oss handlar det om att kunna tänka udda och hitta nya vägar och kanaler. I det här läget är det viktigt att arbetsgivarna känner att vi gör vad vi kan med de resurser vi har. Dessutom är den här situationen en chans att stärka det lokala arbetslivet och att öka inflyttningen till vår kommun.

Söker du aktivt jobb i Eksjö kommun? Eller kan du tänka dig att få ett erbjudande om drömjobbet skulle råka dyka upp här? Skriv en rad till 1000nyajobb@eksjo.se

 

Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: