Öppna / stäng meny

Landsbygdsutveckling med unga som resurs

Idén till Brevet hemifrån föddes i Vimmerby i slutet på 1990-talet. Turistbyrån ville erbjuda unga som flyttat från kommunen möjligheten att hålla sig uppdaterade om aktuella händelser i Vimmerby. Tack vare Astrid Lindgrens Hembygd kunde idén bli verklighet och inom ett år hade liknande nyhetsbrev startats upp i både Eksjö och Hultsfreds kommuner.

I alla tre kommunerna blev grundtanken att förse utflyttade unga med trender, glimtar och positiva nyheter från hemkommunen. Läsaren ska känna sig välkommen att flytta hem men också få förutsättningar att vara ambassadör för sin hemkommun. Det sistanämnda gäller även Brevet hemifråns läsare inom kommungränsen – vilka för övrigt blir fler och fler.

Breven produceras i respektive kommun, i Eksjö med stöd av ett antal sponsorer, men det är fortfarande Astrid Lindgrens Hembygd som äger sajten. Under 2011 möjliggjorde föreningen en helt ny layout och en rad webbtekniska lösningar. I dagsläget är Eksjö och Hultsfreds kommuner aktiva på sidan men webbplatsen är förberedd för nyhetsbrev från Vimmerby och Oskarshamn.

Sedan december 2011 finns även Framtidsforum – Astrid Lindgrens Hembygds projekt för en hållbar utveckling på Brevet hemifrån.

Läs mer om Astrid Lindgrens Hembygd på www.astridlindgrenshembygd.se Läge för nybygge?

EKSJö Funderar du på att bygga hus i Eksjö kommun? Passa på, än så länge finns tomter till det facila priset av en krona i samtliga orter, förutom i Eksjö stad. För den som vill bo strandnära erbjuds byggklara tomter nära såväl Försjön som Bellen och Åsjön.

Tågbanan viktig för Vida

EKSJö När produktionen är i full gång lastas 19 tågvagnar färdigsågat virke i veckan från Vidas anläggning i Hjältevad. Företaget ser gärna ännu större transporter via järnvägen. ​

Jennie gillar verkstad

EKSJö Hemvändaren Jennie Svensson valdes i våras till ordförande i Emilkraften. Helt nyligen blev det klart att hon från och med i höst också blir ny näringslivsutvecklare i Eksjö kommun, med fokus på handel och turistföretagande.

Kvalitetsstämpel för kaféer

EKSJö En har funnits med länge, både som konditori och på listan över Sveriges bästa caféer. Den andra är en nykomling, både fysiskt i tallskogen utanför Mariannelund och i den prestigefyllda boken. Lennarts Konditori och Zedigs Glass finns båda med i årets upplaga av White Guide.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: