Halvtid för #Attraktivindustri

EKSJö Den 28 september till den 4 oktober pågår den digitala kampanjen Mitt Europa där 90 svenska utvecklingsprojekt presenteras. Ett av dem är #Attraktivindustri som halvvägs in i projektet utbildat 300 medarbetare inom industrin i Eksjö, Vetlanda, Sävsjö och Aneby kommuner.

Trädgårdstjänster som gör skillnad

EKSJö Hon erbjuder allt från trädgårdsarbete till julstädning - och levererar gärna insatserna med ett leende på läpparna och extra omtanke om kunden. ”Jag vill göra skillnad”, säger Pernilla Hjalmarsson, som numera titulerar sig egen företagare inom gröna och hushållsnära tjänster. ​

Rekordmånga deltagare på Mariannelunds Folkhögskola

EKSJö Mariannelunds Folkhögskola har i år har rekordmånga kursdeltagare, drygt 120 personer! Såväl bibellinjerna som de allmänna kurserna och internatet är i princip fulla. - Visst ser vi en tydlig Coronaeffekt, där folkhögskola är ett alternativ till att resa ut i världen, men vi gynnas också av att skolans goda rykte sprider sig till nya målgrupper, säger nytillträdde rektorn Samuel Klintefelt.

Arvid arbetar som arborist

EKSJö En arborist vårdar träd, genom att beskära, hamla eller fälla. De träd Arvid Bläsung tar sig an är ofta stora och står inte sällan i trånga utrymmen i villaträdgårdar. Sedan årsskiftet driver han företaget Trädteamet.

Harrys har hittat till Eksjö

EKSJö Sommaren 2020 kommer att gå till historien som en av de tuffaste för besöksnäringen. Samma sommar öppnnade inte mindre än fyra restauranger i Eksjö kommun – under loppet av en månad. Först ut var Harrys på Norra Storgatan.

Berömd köttbullerestaurang

EKSJö Under en månad öppnade inte mindre än fyra restauranger i Eksjö kommun. En av dem är Skogen Småland. Den ligger precis som det låter bland de småländska tallarna och är en viktig del av besöksmålet Filmbyn Småland.