Öppna / stäng meny

Teatertolvan tar plats på scen

EKSJö Biljetterna till musikalen Legally Blonde har släppts och den 26 april är det premiär i Olsbergs Arena. ”Det här är det bästa vi har gjort”, säger Jonas Adolfsson i produktionsteamet.

Från 13 mil till 1,3 km till jobbet

EKSJö Efter att ha långpendlat i hela sin karriär, bor och arbetar Daniel Erkenborn för första gången i en och samma stad. ”Vi har fått ett helt annat liv sedan vi flyttade till Eksjö!”, säger hustrun Ulrika.

Nina blir ny chef för tillväxt- och utvecklingssektorn

EKSJö Efter påsk blir Nina von Krusenstierna chef för tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun. Redan i början av mars kom hon till stan för att träffa kommunens företag på eksjö.nu:s näringslivslunch. " Jag känner mig hedrad, det är ett stort och fint uppdrag, där jag äntligen får kombinera min humanistiska ådra med min tekniska kompetens", säger Nina.

Familjen Heimdal hittade hem

EKSJö ”Man måste göra jobbet själv, men en första kontakt som kan bana väg till arbete och sociala sammanhang är helt avgörande för att snabbt etablera sig på en ny bostadsort.” Det säger värmlänningen Simon Heimdal, en så kallad "medflyttare" som tack vare sin tjänst på Leiab och innebandyn i HMIS funnit sig tillrätta och stortrivs i Mariannelund.

Backyard Babies till Eksjö Stadsfest

EKSJö Eksjö Stadsfest har börjat släppa årets artister. På listan finns redan Victor Leksell, John Lindberg Trio och Bror Gunnar Jansson. Nu är det klart att även Backyard Babies gästar Eksjö sista helgen i augusti!

Hållbara transporter med eltåg

EKSJö Som ett led i att skapa hållbara transporter har Region Jönköpings län nu tagit beslut att låta Trafikverket ta fram en järnvägsplan för att elektrifiera sträckan Nässjö- Eksjö. Beslutet välkomnas av många, bland annat Astrid Lindgrens Hembygd, som sedan 2016 arbetat för en återupptagen persontrafik och utvecklad godstrafik med banan Nässjö-Oskarshamn.

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: