Boende och kurser på Näs

EKSJö Werner Pommerenke har under 20 år skapat ett semesterparadis med 22 bäddar på gården Rumskulla Näs. Werner och hans fru Liv Hektoen utvecklar boendeanläggningen och satsar dessutom på kurser och workshops i 1700-talsmiljön.

Ny ridhall skapar möjligheter

EKSJö Redan när Angelina Ljunggren startade sin ridverksamhet 2014 hade hon en dröm om att kunna bygga ett ridhus för verksamhet året runt. Fem år senare står den stora tälthallen på plats på gården Norra Råsa utanför Eksjö.

Förtur - unik chans för medflyttare

EKSJö Nu lanserar eksjö.nu tillsammans med näringslivsenheterna i Vimmerby och Hultsfred ett helt nytt sätt att arbeta med rekrytering. 15 arbetsgivare i de tre kommunerna samverkar i projektet Förtur, där arbetsgivare, medflyttare och nyinflyttade enklare kan hitta varandra.

Frisk personal med egen matsal

EKSJö På Olsbergs Hydraulics i Eksjö serverar företagets egen kock både frukost och lunch till personalen. Att samtliga medarbetare äter bra mat varje dag tros vara en av anledningarna till företagets låga korttidsfrånvaro och höga trivsel. ​

Elin startar andelsjordbruk

EKSJö Elin Hjalmarsson anlade sitt första trädgårdsland 2015. Numera odlar hon på heltid. I år säljs överskottet på Reko Höglandet och inför nästa odlingssäsong startar hon Russnäs andelsjordbruk.

Hemma på våran gata igen

EKSJö I samband med årets Köttbullefest arrangerades en annorlunda återträff i Mariannelund. Då samlades barndomsvännerna som växt upp på Hembygdsgatan på 1950- och 60-talet.