Eksjö blir en padelstad

EKSJö Eksjö blir en padelstad Intresset för padel är stort i Eksjö. Bokningsläget för utomhusbanan vid Eksjö camping är långt över förväntan. Den är den första i raden av flera satsningar av det nybildade bolaget First Class Padel, som redan till hösten bygger fyra fullstora inomhusbanor på Nannylundsområdet.

Musikalisk hyllning till Eksjö

EKSJö Dans i hotellträdgården, en tur över Eksjö från ovan, vandring genom Gamla stan och ett nostalgiskt besök på systembolaget. Det är några av de musikaliska upplevelser som den färska skivan Trästadskänslor tar med lyssnaren på. Ett lustfyllt projekt signerat hemvändaren Jonas Magnusson med vänner. En kärleksfull hyllning till Eksjö.

Tåget till Gotlandsfärjan

EKSJö Om kommunerna i Astrid Lindgrens Hembygd får som de vill kommer den hållbara resenären, inom en inte alltför avlägsen framtid, att kunna ta tåget till Gotland. Med befintliga tåg och en mindre förskjutning av Gotlandsfärjans tidtabell är det möjligt, visar Astrid Lindgrens Hembygds transportprojekt.

Dagliga betraktelser från ritbordet

EKSJö Varje vardag i över två års tid har illustratören Johan Hesselstrand, född och uppvuxen i Mariannelund, publicerat en dagsaktuell betraktelse av sin samtid. I Coronatider blir hans bidrag till världsbilden ännu viktigare.

Nystart för Filmbyn Småland

EKSJö Vid årsstämman valdes Markus Kyllenbeck till ordförande och nya ledamöter i styrelsen blir Hans Stenblom, Ingela Nilsson Nachtweij, Nina von Krusenstjerna och Sebastian Hörlin. Ett nytt strategidokument har tagits fram och om en månad tillträder Katja Roselli som ny verksamhetschef.

Familjefotografen flyttar in till stan

EKSJö Hon är porträttfotograf som specialiserat sig på bröllop och gravidfotograferingar. Nu tar Mirja Claesson nästa steg och öppnar butik och ateljé i Gamla stan i Eksjö. Här står hon redo att leverera allt från kortkortsfoto till personliga bilder på hela familjen.