Öppna / stäng meny

400 funktionärer fixade festen

Fler bilder

Carola, Bo Kaspers orkester, Hov1, Movits och ett 60-tal andra artister var i högform. Förutom musikupplevelsen och festivalstämningen bjöd sensommarnatten på tusentals kära återseenden och oförglömliga minnen. Allt tack vare ett antal sanna eldsjälar och 400 funktionärer.

Frågan är om det blir bättre än så här? När Eksjö stadsfest öppnade grindarna till festivalområdet visade sig Eksjö från sin soligaste sida. Sensommarvärmen hade kommit som på beställning. Förköpsbiljetterna hade sålt som aldrig förr. Framförallt kunde arrangörerna i Fiesta återigen bevisa vilken kapacitet som finns i ideella krafter.

Till årets upplaga av Eksjö stadsfest hade Fiesta Eksjö lyckats locka några av Sveriges bästa artister. Bokningsgruppen har numera rutin på att skapa en variation i spelschemat som gör sista helgen i augusti till en högtid för alla i familjen.

Mot de yngsta Molly Sanden-fansen log lyckan direkt efter invigningen på fredagskvällen. Härliga Molly bjöd på show på GSP-scenen, där både Panetoz och Medina dansade loss med sina fans under kvällen. Nostalgikerna återsåg Adolfsson och Falk på Kyrkbacksgården. På flera scener glänste lokala stjärnor som unga duon Anton & Ebba, girlpowerrockiga Black Diamonds och Vimmerbytjejen Elin Namnieks. Carola tog emot alla generationer med öppen famn på Stora torget och överraskade med spontan promenad i publikhavet, där hon levererade både låtar och mellansnack. Om någon därefter mot förmodan inte hade fått sin lyckodos bjöd underbara Movits på både äppelknyckarjazz och imponerande saxofonsolon runt midnatt.

Redan halvvägs in i programmet hade Fiesta med andra ord skapat en fullkomlig festival. Resten, det vill säga lördagens program med bland annat folkkära Bo Kaspers orkestar, skickliga Frida Öhrn, ljuva Cajsa-Lisa Åkerström, hiphopuppstickarna Hov1 och storstjärnan Miriam Bryant, var ren bonus.

Även om vi är många som inte gjort ett handtag för att skapa den smått osannolika festen är det lätt att känna stolthet över att bo i Eksjö kommun just nu. Och ni, alla ni som planerat och administrerat, affischerat och uppdaterat, ackrediterat och kontrollerat, byggt och burit, städat och återställt, och allt det där andra som ingen av oss ser att ni gör: Sträck på er! Just nu är vi ungefär 24000 besökare som hyllar er som hjältar. För utan er hade det inte blivit någon fest! Tusen tack!  

 

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: