Öppna / stäng meny

Årets företag hyllades på gala

Fler bilder

Fakta

Årets pristagare
Näringslivsgalan 2015

Årets landsbygdsföretag:
Anna Olofsgård, Ethels bakstuga

Årets butik:
Elkedjan, Elbutiken i Eksjö AB

Årets turismpris:
Monica och Lennart Swärdh, Paradis Fiskecamp

Årets Ta-sig-församhetspris:
Christer Larsson, Norrgården AB

Årets företagare i Eksjö kommun är bröderna Krasniqi på Eksjö Bilaffär AB. De tog emot priset på den festliga Näringslivsgalan som leddes av världsartisterna Stefan & Kim.

Företagarnas firmafest hade i år flyttats till Eksjö Stadshotell, där ingen mindre än världsartisterna Stefan & Kim tog emot som konferencierer. Till vardags gör de shower i Las Vegas, New York och Dubai men trots att de båda musikerna kommer från Vetlanda respektive Nässjö har de aldrig tidigare spelat i Eksjö. Med sin speciella blandning av musikalitet och galna upptåg lotsade de gästerna genom galan.

Under kvällen delades en rad priser ut. Det mest prestigefyllda, Årets företagare i Eksjö kommun gick alltså till bröderna Blerim och Valbon Krasniqi, som arbetar tillsammans med ytterligare två bröder på Eksjö Bilaffär AB.
– Jag kom till Sverige som tonåring och har drivet flera företag men jag har alltid haft en dröm om att sälja bilar, säger Blerim. Drömmen gick i uppfyllelse 2009. Sex år senare är Eksjö Bilaffär ett av de företag som säljer flest begagnade bilar i Sverige. I fjol sålde bröderna över 1100 bilar.

När vi frågar Blerim om receptet för framgången kommer svaret blixtsnabbt:
– Hårt arbete, säger han och tillägger att företaget alltid placerar kunden högst upp.
– Kunderna är viktigast, det är de som håller oss vid liv. För oss är det inte så viktigt att tjäna mycket pengar, men vi vill utvecklas och ge våra kunder bra service.

Företaget har nyligen flyttat till nya större lokaler vid Tuvängsvägen.
– Vi har varit trångbodda i våra tidigare lokaler. Det här är ett guldläge för oss, säger Blerim.
Samtidigt har verksamheten utökats med nybilsförsäljning av märket Citroën.

Motivering Årets Företagare
"Med hårt arbete, passion och målmedvetenhet har företaget blivit en exceptionell framgång. Bröderna har visat detta genom att sedan starten av sitt företag ständigt växa. Både gällande utveckling av verksamheten, omsättningen, antalet anställda och lokalytan. De skapar förutsättningar för framtida tillväxt. Detta görs även genom god kundvård och service, och vårdande av sitt varumärke. Eksjö Bilaffär har blivit en av de bilaffärer som säljer flest begagnade bilar i Sverige. 1129 stycken år 2014.
Med sin egen vision ”Ett företag med framåtanda” har Familjen Krasniqi gjort Eksjö Bilaffär AB till en framgångssaga."
Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: