Öppna / stäng meny

Backyard Babies till Eksjö Stadsfest

Eksjö Stadsfest har börjat släppa årets artister. På listan finns redan Victor Leksell, John Lindberg Trio och Bror Gunnar Jansson. Nu är det klart att även Backyard Babies gästar Eksjö sista helgen i augusti!

Johan Blomquist, Peder Carlsson, Dregen och Nicke Borg i Backyard Babies är fyra av Sveriges hårdast arbetande rockmusiker med en lika turbulent som lång karriär. Bland annat har de turnerat jorden runt, spelat med storheter som AC/DC och Guns ’n’ Roses, vunnit två grammisar och fått med en av sina låtar i tv-spelet ”Guitar Hero III”.

I år är det trettio år sedan Backyard Babies bildades i Nässjö. Det firar bandet bland annat genom att släppa ett nytt album i mars och genom att spela på Eksjö Stadsfest. Därmed återvänder de till de trakter där allting en gång började. Många i publiken lär ha minnen från ”Pinnen” i Nässjö och tiden när det begav sig.

- Förbered er på Rock ’n’ Roll i världsklass när Backyard Babies kommer till oss fredagen 30 augusti" säger stadsfestledningen i ett pressmeddelande.

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Vaxblekarens vintersatsning

EKSJö Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

#Attraktivindustri- miljonprojekt

EKSJö Eksjö.nu får fem miljoner kronor från Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att #Attraktivindustri ska utbilda 250 personer på företag i fyra kommuner.

Supported Employment – en lyckad väg till jobb

EKSJö Den ena driver ett bageri. Den andra har under många år längtat efter ett vanligt jobb. Båda älskar att baka. Tack vare Supported Employment är de numera kollegor på Lennarts konditori.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: