Öppna / stäng meny

Bokhandeln årets butik – igen

Fakta

Motivering:
"Med sina 174 år i staden Eksjö och med lång erfarenhet av att ha ett utbud som tilltalar alla; gammal som ung. Bokhandeln ser till att vi i Eksjö får komma på författarkvällar, blir uppdaterade på sociala medier och har möjlighet att vara med i deras kundklubb. Eksjö bokhandel möter turisterna med sina språkkunniga medarbetare. Genom bok- och biblioteksmässan för de ut namnet Eksjö till hela bokintresserade Sverige."

Priset delas ut av Svensk handel.

Så sent som i fjol utsågs Eksjö bokhandel till Årets butik i Sverige. Vid höstens näringslivsgala i Eksjö blev bokhandeln utnämnd till Årets Butik i Eksjö kommun. Ett pris som togs emot med minst lika mycket stolthet som den nationella utmärkelsen.

Det här priset handlar mer om våra kunder i Eksjö och om vår vardag här. Därför är det en uppskattning som är mer verklig och som känns lite mer i hjärtat, konstaterar Julia Oskarsson, som var märkbart rörd under sitt tacktal på galan.

Priset bygger på de lokala kundernas röster och vinnaren utses av Svensk handel.

För oss är priset ett kvitto på att vi har gjort rätt i våra satsningar och att våra kunder uppskattar det vi gör, säger Helena Hedenberg, som tillsammans med sina kollegor inte bara säljer väldigt många böcker till eksjöbor och besökare. Grunden i försäljningen handlar om att de själva också läser väldigt många böcker.  

Med sina olika litterära intresseområden täcker bokhandlerskorna in de flesta genrer och kan därför förmedla en personlig bokrecension till kunden. Som kund kan man också räkna med att den mest diffusa beskrivning av en framsida, delar av författarens namn eller en vag bild av handlingen oftast räcker väldigt långt för att bokhandlerskorna inom några få minuter ska ta fram den efterfrågade boken på disken. 

Bokhandelns uppskattade författarträffar har blivit en naturlig del av kulturutbudet i Eksjö. Träffarna som arrangeras i bokhandeln och i större lokaler fylls till sista plats.
– Numera ringar förlagen och frågar om författarna kan få komma hit. Man kan inte önska sig bättre relation med bokförlagen, säger Julia.

Bokhandelns bästa boktips:
Boken om Lennarts Konditori, som kommer lagom till jul.

Författarbesök hösten 2017
21 november
Christer Björkman och Martin Österdahl

5 december
Tina Nordström och Jessica Frej

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Vaxblekarens vintersatsning

EKSJö Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

#Attraktivindustri- miljonprojekt

EKSJö Eksjö.nu får fem miljoner kronor från Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att #Attraktivindustri ska utbilda 250 personer på företag i fyra kommuner.

Supported Employment – en lyckad väg till jobb

EKSJö Den ena driver ett bageri. Den andra har under många år längtat efter ett vanligt jobb. Båda älskar att baka. Tack vare Supported Employment är de numera kollegor på Lennarts konditori.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: