Öppna / stäng meny

Bokhandeln årets butik – igen

Fakta

Motivering:
"Med sina 174 år i staden Eksjö och med lång erfarenhet av att ha ett utbud som tilltalar alla; gammal som ung. Bokhandeln ser till att vi i Eksjö får komma på författarkvällar, blir uppdaterade på sociala medier och har möjlighet att vara med i deras kundklubb. Eksjö bokhandel möter turisterna med sina språkkunniga medarbetare. Genom bok- och biblioteksmässan för de ut namnet Eksjö till hela bokintresserade Sverige."

Priset delas ut av Svensk handel.

Så sent som i fjol utsågs Eksjö bokhandel till Årets butik i Sverige. Vid höstens näringslivsgala i Eksjö blev bokhandeln utnämnd till Årets Butik i Eksjö kommun. Ett pris som togs emot med minst lika mycket stolthet som den nationella utmärkelsen.

Det här priset handlar mer om våra kunder i Eksjö och om vår vardag här. Därför är det en uppskattning som är mer verklig och som känns lite mer i hjärtat, konstaterar Julia Oskarsson, som var märkbart rörd under sitt tacktal på galan.

Priset bygger på de lokala kundernas röster och vinnaren utses av Svensk handel.

För oss är priset ett kvitto på att vi har gjort rätt i våra satsningar och att våra kunder uppskattar det vi gör, säger Helena Hedenberg, som tillsammans med sina kollegor inte bara säljer väldigt många böcker till eksjöbor och besökare. Grunden i försäljningen handlar om att de själva också läser väldigt många böcker.  

Med sina olika litterära intresseområden täcker bokhandlerskorna in de flesta genrer och kan därför förmedla en personlig bokrecension till kunden. Som kund kan man också räkna med att den mest diffusa beskrivning av en framsida, delar av författarens namn eller en vag bild av handlingen oftast räcker väldigt långt för att bokhandlerskorna inom några få minuter ska ta fram den efterfrågade boken på disken. 

Bokhandelns uppskattade författarträffar har blivit en naturlig del av kulturutbudet i Eksjö. Träffarna som arrangeras i bokhandeln och i större lokaler fylls till sista plats.
– Numera ringar förlagen och frågar om författarna kan få komma hit. Man kan inte önska sig bättre relation med bokförlagen, säger Julia.

Bokhandelns bästa boktips:
Boken om Lennarts Konditori, som kommer lagom till jul.

Författarbesök hösten 2017
21 november
Christer Björkman och Martin Österdahl

5 december
Tina Nordström och Jessica Frej

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Jessica tar över Blomsterliv

EKSJö Efter 14 år på Interflora är Jessica Stridh ett bekant ansikte för Eksjöborna. I dagarna tog hon över Blomsterliv på Norra Storgatan.

Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: