Öppna / stäng meny

Bröderna Jacobsson stolta över nominering till Årets företagare

I vår presentation av nomineringarna till Årets företagare 2014 har vi nu kommit till tvillingarna Anders och Mats Jacobsson som driver Eksjö Motorcentrum. "Vi är väldigt stolta över den här nomineringen" säger bröderna som ser fram emot Näringslivsfesten den 2 oktober. Juryn har ett tufft uppdrag att välja mellan bröderna Jacobsson, Lena Wireskog på Lennarts konditori och Conny Johansson, Connys Bygg och Takservice.

Har du också undrat varför det plötsligt rullar så många Fiat och Jeep i Eksjö? Anledningen stavas sannolikt Eksjö Motorcentrum, som med bilhall och auktoriserade märkesverkstad tagit nya bilmärken till stan. Nu nomineras tvillingarna Mats och Anders Jacobsson till årets företagare i Eksjö kommun 2014.

Företaget firar 10-årsjubileum i år men historien börjar långt tidigare. Redan i unga år började tvillingarna Anders och Mats Jacobsson skruva på gamla bilar i garaget hemma i Rydsnäs. Vänner och bekanta bad om hjälp och med tiden växte hobbyverksamheten till ett litet företag vid sidan om ordinarie heltidsjobb. Så småningom sade de upp sina tjänster för att satsa helhjärtat på företaget. De tog över en befintlig verkstad vid Mattläggargatan i Eksjö. 2010 köpte de den intilliggande fastigheten, som totalrenoverades och byggdes om till bilhall och däckverkstad. Bilhallen driver bröderna tillsammans med halvbrodern Jonas.

Verkstaden är numera auktoriserad märkesverkstad. Personalstyrkan har tredubblats till nio personer och omsättningen har vuxit från 3 till 34 miljoner (varav bilförsäljning står för 26 miljoner).
- Det har rullat på bra, konstaterar Anders och betonar att utvecklingen kunnat ske tack vare duktiga medarbetare. De senast anställda kommer direkt från Nifsarpsskolans fordonsprogram.

Den nybyggda entrén är välkomnande men bakom disken finns ingen receptionist. I stället sköter mekanikerna själva all kundkontakt.
- På det viset kan vi ge snabbare och bättre svar. Bilägaren får en dialog med den som ska utföra jobbet. Service och kunskap är grunden i vårt jobb, säger Anders.
Båda jobbar så mycket de kan i verkstaden. På kontoret sköter de beställningar, garantier, försäkringsärenden och fakturering. Övrig administration ligger på en extern konsult.
- Vi är duktiga på bilar och gör mer nytta i verkstaden än på kontoret, säger Mats.

I bilhallen säljs en bil per dag,  och försäljningen ökar hela tiden. I verkstaden passerar drygt 3000 bilar per år. Förutom privatpersoner och företag finns stora organisationer som Polisen, Posten och Försvarsmakten i kundregistret.

Vad har ni för framtidsplaner?
- Vi är trångbodda och planerar att bygga ut verkstaden för att kunna möta den ökade efterfrågan. I dag kan vi exempelvis inte ta emot husbilar, som ofta har Fiat-chassi. Med större verkstad kan vi anställa fler medarbetare och inom några år ser vi det inte som omöjligt att omsättningen är dubbelt så stor.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nu bor jag på en camping

EKSJö Filmbyn Småland är mer än Astrid Lindgren. Den 15 augusti visas Jasmijn Kooijmans prisbelönta film ”Nu bor jag på en camping”. Innan visningen berättar regissören om bakgrunden till filmen.

Det händer i Eksjö i sommar

EKSJö Konserter, marknader, festivaler och föreläsningar. I Eksjö händer det massor året runt. Här har vi samlat några av sommarens evenemang. Hoppas vi ses!

Populär portal växer fram i Eksjö

EKSJö I området mellan Kaffekullen och centrum bygger familjen Hjertqvist 36 lägenheter. 35 är redan sålda. Merparten av dem som köpt bostadsrätt i Portalen är villaägare som lämnar en villa i Eksjö.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: