Bröderna Jacobsson stolta över nominering till Årets företagare

I vår presentation av nomineringarna till Årets företagare 2014 har vi nu kommit till tvillingarna Anders och Mats Jacobsson som driver Eksjö Motorcentrum. "Vi är väldigt stolta över den här nomineringen" säger bröderna som ser fram emot Näringslivsfesten den 2 oktober. Juryn har ett tufft uppdrag att välja mellan bröderna Jacobsson, Lena Wireskog på Lennarts konditori och Conny Johansson, Connys Bygg och Takservice.

Har du också undrat varför det plötsligt rullar så många Fiat och Jeep i Eksjö? Anledningen stavas sannolikt Eksjö Motorcentrum, som med bilhall och auktoriserade märkesverkstad tagit nya bilmärken till stan. Nu nomineras tvillingarna Mats och Anders Jacobsson till årets företagare i Eksjö kommun 2014.

Företaget firar 10-årsjubileum i år men historien börjar långt tidigare. Redan i unga år började tvillingarna Anders och Mats Jacobsson skruva på gamla bilar i garaget hemma i Rydsnäs. Vänner och bekanta bad om hjälp och med tiden växte hobbyverksamheten till ett litet företag vid sidan om ordinarie heltidsjobb. Så småningom sade de upp sina tjänster för att satsa helhjärtat på företaget. De tog över en befintlig verkstad vid Mattläggargatan i Eksjö. 2010 köpte de den intilliggande fastigheten, som totalrenoverades och byggdes om till bilhall och däckverkstad. Bilhallen driver bröderna tillsammans med halvbrodern Jonas.

Verkstaden är numera auktoriserad märkesverkstad. Personalstyrkan har tredubblats till nio personer och omsättningen har vuxit från 3 till 34 miljoner (varav bilförsäljning står för 26 miljoner).
- Det har rullat på bra, konstaterar Anders och betonar att utvecklingen kunnat ske tack vare duktiga medarbetare. De senast anställda kommer direkt från Nifsarpsskolans fordonsprogram.

Den nybyggda entrén är välkomnande men bakom disken finns ingen receptionist. I stället sköter mekanikerna själva all kundkontakt.
- På det viset kan vi ge snabbare och bättre svar. Bilägaren får en dialog med den som ska utföra jobbet. Service och kunskap är grunden i vårt jobb, säger Anders.
Båda jobbar så mycket de kan i verkstaden. På kontoret sköter de beställningar, garantier, försäkringsärenden och fakturering. Övrig administration ligger på en extern konsult.
- Vi är duktiga på bilar och gör mer nytta i verkstaden än på kontoret, säger Mats.

I bilhallen säljs en bil per dag,  och försäljningen ökar hela tiden. I verkstaden passerar drygt 3000 bilar per år. Förutom privatpersoner och företag finns stora organisationer som Polisen, Posten och Försvarsmakten i kundregistret.

Vad har ni för framtidsplaner?
- Vi är trångbodda och planerar att bygga ut verkstaden för att kunna möta den ökade efterfrågan. I dag kan vi exempelvis inte ta emot husbilar, som ofta har Fiat-chassi. Med större verkstad kan vi anställa fler medarbetare och inom några år ser vi det inte som omöjligt att omsättningen är dubbelt så stor.

Fettisdag med kanelbullesemla

EKSJö På Stjernbergs Skafferi i Mariannelund firar man i år fettisdag med kanelbullesemlor. Bullen introducerades för ett par veckor sedan och har redan blivit mångas favorit - för en del har den seglat upp och blivit den godaste semlan på marknaden

63 Motors - ny bilaffär i Eksjö

EKSJö Under 2017 startade inte mindre än 104 nya företag i Eksjö kommun. Ett av dem var bilfirman 63 Motors med lokal vid Kaffekullen. Verksamheten drivs av bröderna Shafiq och Abdullah Saloum, som kom till Sverige för bara tre år sedan.

Generationsskifte på Carlos

EKSJö Sophie Carlo har i princip vuxit upp i familjens klädbutik vid Stora torget i Eksjö. Som 15-åring började hon både mannekänga och sommarjobba hos sina föräldrar. De senaste åren har hon varit delaktig i inköpen. Vid årsskiftet tog hon över Carlos, som fyller 110 år 2018.

Eksjöhus första modulhus till Sjöhagen

EKSJö ​Itolv AB exploaterar i samarbete med Eksjöhus det nya bostadsområdet Sjöhagen, som får både villor och bostadsrätter. Bostadsrätterna byggs i vår och husen tillverkas i Eksjöhus nyinvigda modulfabrik.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: