Öppna / stäng meny

Conny Johansson kan bli Årets företagare i Eksjö

Årets Näringslivsfest närmar sig. I kategorin Årets företagare är tre framgångsrika företagare nominerade: Conny Johansson Connys Bygg och Takservice, Lena Wireskog, Lennarts Konditori samt bröderna Anders och Mats Jacobsson, Eksjö Motorcentrum. Vi presenterar dem i tur och ordning. Conny Johansson är först ut!

När Conny Johansson blev arbetslös under byggkrisen 1995 valde han att starta eget. I dag har Connys Bygg & Takservice 25 anställda och en omsättning på 30 miljoner kronor! Den 2 oktober kan han bli Årets företagare i Eksjö kommun.

– Det har varit en fantastisk resa. Jag har haft mycket tur, tagit rätt beslut och vågat ta lagom stora risker. Men framförallt har jag väldigt bra medarbetare. Alla tar stort ansvar och det är tack vare dem jag är där jag är i dag, säger Conny Johansson.

Han arbetade helt ensam i sin enskilda firma de första tre åren, innan han försiktigt började anställa, startade aktiebolag och specialiserade sig på papptak. Företaget är en av 40 auktoriserade takentreprenörer i Sverige med uppdrag över hela Jönköpings län. Takarbetena utgör ungefär en tredjedel av omsättningen. De traditionella byggjobben hos privatpersoner och företag har samma omfattning. Den sista tredjedelen finns inom fastighetsmarknaden.
När Conny 2008 satte spaden i jorden för att bygga ett omsorgsboende hade inga hyreslägenheter byggts i Eksjö på närmare 20 år. Huset på Ingenjörsgatan blev något av ett startskott för nyproduktionen av bostäder i stan. Ett par år senare köpte han tre fastigheter av Eksjöbostäder och i den egna fastigheten vid före detta Sjöbergs golv renoverade lägenheter och byggde lokaler till en friskola. I fastighetsbeståndet ingår numera 100 lägenheter.

– Företaget har vuxit lite hela tiden. Visst har jag ibland funderat på att stanna upp och sätta mig ner och vara nöjd, men jag har alltid kommit fram till att jag vill fortsätta, säger Conny och betonar att ett delat ledarskap numera är en förutsättning för kunna både förvalta och utveckla. Sedan några år sedan driver han företaget fullt ut tillsammans med anställde Martin Burmann.

Hur ser framtidsplanerna ut?
– På tak- och byggsidan är vi egentligen ganska nöjda med den storlek vi har. När det gäller fastigheterna är målet att utöka med en större fastighet för att kunna utveckla fastighetsbeståndet ytterligare.

Från ett glasscafé till två restauranger!

EKSJö Det har bara gått ett drygt halvår sedan Zedigs Glass och Konfektyr startade glasstillverkning i Mariannelund. På rekordfart utvecklade Johan Zedig och Anneli Rimås verksamheten till en fullskalig restaurang och i vår öppnar ytterligare ett Zedigs - i centrala Vimmerby.

Guidebok med småländska utflykter

EKSJö ​I det vackra uppslagsverket ”Dagsutflykter i Småland” delar Christian Holzer med sig av 20 turer från Eksjö i väst till Oskarshamn i öst. Den som ännu inte besökt Småland kommer definitivt att vilja göra det efter att ha kikat i boken, som är rikt illustrerad med 270 bilder!

Nya smakupplevelser på Rila’s

EKSJö Som att gå ut och äta i Sau Paulo... Det är så det ska kännas att sitta på Rila´s, den nyöppnade restaurangen på Södra Storgatan i Eksjö. Ägarna är två brasilianska par som vill ge Eksjöborna nya spännande smakupplevelser.

Fettisdag med kanelbullesemla

EKSJö På Stjernbergs Skafferi i Mariannelund firar man i år fettisdag med kanelbullesemlor. Bullen introducerades för ett par veckor sedan och har redan blivit mångas favorit - för en del har den seglat upp och blivit den godaste semlan på marknaden

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: