Öppna / stäng meny

Conny Johansson kan bli Årets företagare i Eksjö

Årets Näringslivsfest närmar sig. I kategorin Årets företagare är tre framgångsrika företagare nominerade: Conny Johansson Connys Bygg och Takservice, Lena Wireskog, Lennarts Konditori samt bröderna Anders och Mats Jacobsson, Eksjö Motorcentrum. Vi presenterar dem i tur och ordning. Conny Johansson är först ut!

När Conny Johansson blev arbetslös under byggkrisen 1995 valde han att starta eget. I dag har Connys Bygg & Takservice 25 anställda och en omsättning på 30 miljoner kronor! Den 2 oktober kan han bli Årets företagare i Eksjö kommun.

– Det har varit en fantastisk resa. Jag har haft mycket tur, tagit rätt beslut och vågat ta lagom stora risker. Men framförallt har jag väldigt bra medarbetare. Alla tar stort ansvar och det är tack vare dem jag är där jag är i dag, säger Conny Johansson.

Han arbetade helt ensam i sin enskilda firma de första tre åren, innan han försiktigt började anställa, startade aktiebolag och specialiserade sig på papptak. Företaget är en av 40 auktoriserade takentreprenörer i Sverige med uppdrag över hela Jönköpings län. Takarbetena utgör ungefär en tredjedel av omsättningen. De traditionella byggjobben hos privatpersoner och företag har samma omfattning. Den sista tredjedelen finns inom fastighetsmarknaden.
När Conny 2008 satte spaden i jorden för att bygga ett omsorgsboende hade inga hyreslägenheter byggts i Eksjö på närmare 20 år. Huset på Ingenjörsgatan blev något av ett startskott för nyproduktionen av bostäder i stan. Ett par år senare köpte han tre fastigheter av Eksjöbostäder och i den egna fastigheten vid före detta Sjöbergs golv renoverade lägenheter och byggde lokaler till en friskola. I fastighetsbeståndet ingår numera 100 lägenheter.

– Företaget har vuxit lite hela tiden. Visst har jag ibland funderat på att stanna upp och sätta mig ner och vara nöjd, men jag har alltid kommit fram till att jag vill fortsätta, säger Conny och betonar att ett delat ledarskap numera är en förutsättning för kunna både förvalta och utveckla. Sedan några år sedan driver han företaget fullt ut tillsammans med anställde Martin Burmann.

Hur ser framtidsplanerna ut?
– På tak- och byggsidan är vi egentligen ganska nöjda med den storlek vi har. När det gäller fastigheterna är målet att utöka med en större fastighet för att kunna utveckla fastighetsbeståndet ytterligare.

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: