Öppna / stäng meny

Diggiloo från Eksjö på tv

Fakta

Diggilloo 2015
Föreställningen från Eksjö visas på TV4 kl. 20.00 fredagen den 11 december

Diggiloo 2016
Per Andersson
Ace Wilder
Linda Bengtzing
Jessica Andersson
Linda Pritchard
Medina
Magnus Carlsson
Thomas Di Leva
Oscar Zia
Magnus Johansson
Lasse Holm

Diggiloo kommer tillbaka till Eksjö - i dubbel bemärkelse! Nästa fredag kan vi återuppleva sommarens konsert i Sjöängen på TV4. I morgon lördag släpps släpps biljetterna till Diggiloogängets nästa Eksjöbesök, den 8 juli 2016!

Det har blivit en uppskattad tradition att det musikaliska och smått galna Diggiloogänget besöker Eksjö. Sjöängen har visat sig passa alldeles utmärkt för den familjevänliga sommarkonserten. I somras lyckades destinationsutvecklare Lars Persson också locka hit det produktionsteam som varje år filmar en av sommarens konserter.

– Det var många faktorer som sammantaget gjorde att valet av inspelningsplats föll på Eksjö. Förutom att konserten låg bra till i tiden tyckte filmteamet att Eksjö hade mycket att visa upp vid sidan om konserten. Dessutom var Sjöängen, ur tv-synpunkt, en perfekt spelplats, berättar Lars Persson.
Han tillägger att det framgångsrika samarbetet med föreningslivet är grunden till både konserten och den extra logistik som krävdes för inspelningen.
– Utan de lokala föreningarna skulle vi aldrig kunna genomföra den här typen av arrangemang!

Kända ansikten
Lars Persson har, tillsammans med några få Eksjöbor, haft förmånen att se en förhandsvisning av programmet.
– Det är en bild av svensk sommarunderhållning när den är som bäst. Programmet har mycket Eksjöprofil och artisterna har filmats i miljöer som många kommer att känna igen sig i, säger Lars och tillägger att det gäller att vara på alerten för att hinna se alla kända ansikten i publiken.

Vi har med andra ord en härlig tv-kväll att se fram emot, samtidigt som destinationen Eksjö får värdefull uppmärksamhet. Lars Persson gör bedömningen att de 90 minuterna på bästa sändningstid har ett marknadsvärde på minst en miljon kronor!

Ny konsert i juli
Normalt sett brukar det dröja två år mellan Diggiloos spelningar i Eksjö. Men när nästa års turnéplan presenterades i förra veckan stod det klart att Eksjö finns med redan till sommaren.
– Tack vare samarbetet mellan olika aktörer och inte minst föreningarna, har vi kunnat leverera ett gott värdskap och ett fint mottagande. När allt fungerar kommer man gärna tillbaka. Dessutom är tv-sändningen självklart en bidragande orsak. Sändningen har Eksjöfokus och det skulle vara konstigt om vi inte fanns i den aktuella turnéplanen.

Biljetter finns på www.diggiloo.com från och med den 5 december

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: