Öppna / stäng meny

Eksjö ökar mest i länet

När statistiken för första kvartalets befolkningsutveckling publicerades i början av maj stod det klart att Eksjö kommun står för den största procentuella befolkningsökningen i länet!

Befolkningskurvan i Eksjö kommun har pekat uppåt sju år i rad. Under 2017 ökade folkmängden med 287 invånare och redan tre månader in på det nya året hade kommunen vuxit med 117 personer. Bara Jönköpings kommun ökar mer, med ett plus på 382 invånare. Den procentuella ökningen för Jönköping är 0,28 procent medan Eksjös ökning är 0,67 procent.

Närmast på listan över kommunerna i länet kommer Nässjö, som under samma period ökade med 95 personer, eller 0,30 procent.

Till skillnad från tidigare år har Eksjö kommun under samma period både ett positivt flyttningsnetto och ett positivt födelseöverskott, med fler nyfödda än avlidna. I fjol var födelsenettot negativt, men vägdes upp av ett stor inflyttningsnetto, som främst berodde på utrikes invandring.

 

Möt din kommun & Blåjusdag

EKSJö På lördag, den 26 maj, kan man åka brandbil, testa räddningstjänstens brandslang och få veta mer om vad som händer i de kommunala verksamheterna just nu. Det är dags för Blåljusdag & Möt din kommun. I år med extra uppställning från politiken inför höstens val.

Datahallar ger jobb i Mariannelund

EKSJö God tillgång på ren energi, en driven entreprenör, rätt kunskap, en tom industrilokal och en rad lyckosamma tillfälligheter. Det är bakgrunden till att ett amerikanskt bolag med japanska ägare investerar 400 miljoner kronor i datahallar som kommer att sysselsätta minst 40 personer i Mariannelund.

Tågresa för framtida transporter

EKSJö ​Under lördagen körde Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd ett chartrat tåg från Nässjö till Oskarshamn. Tågresan var en manifestation för framtidens hållbara transporter och återupptagen persontrafik längs hela Bockabanan.

Eksjö ökar mest i länet

EKSJö När statistiken för första kvartalets befolkningsutveckling publicerades i början av maj stod det klart att Eksjö kommun står för den största procentuella befolkningsökningen i länet!

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: