Öppna / stäng meny

Eksjö ökar mest i länet

När statistiken för första kvartalets befolkningsutveckling publicerades i början av maj stod det klart att Eksjö kommun står för den största procentuella befolkningsökningen i länet!

Befolkningskurvan i Eksjö kommun har pekat uppåt sju år i rad. Under 2017 ökade folkmängden med 287 invånare och redan tre månader in på det nya året hade kommunen vuxit med 117 personer. Bara Jönköpings kommun ökar mer, med ett plus på 382 invånare. Den procentuella ökningen för Jönköping är 0,28 procent medan Eksjös ökning är 0,67 procent.

Närmast på listan över kommunerna i länet kommer Nässjö, som under samma period ökade med 95 personer, eller 0,30 procent.

Till skillnad från tidigare år har Eksjö kommun under samma period både ett positivt flyttningsnetto och ett positivt födelseöverskott, med fler nyfödda än avlidna. I fjol var födelsenettot negativt, men vägdes upp av ett stor inflyttningsnetto, som främst berodde på utrikes invandring.

 

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Vaxblekarens vintersatsning

EKSJö Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

#Attraktivindustri- miljonprojekt

EKSJö Eksjö.nu får fem miljoner kronor från Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att #Attraktivindustri ska utbilda 250 personer på företag i fyra kommuner.

Supported Employment – en lyckad väg till jobb

EKSJö Den ena driver ett bageri. Den andra har under många år längtat efter ett vanligt jobb. Båda älskar att baka. Tack vare Supported Employment är de numera kollegor på Lennarts konditori.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: