Öppna / stäng meny

Eksjö ökar mest i länet

När statistiken för första kvartalets befolkningsutveckling publicerades i början av maj stod det klart att Eksjö kommun står för den största procentuella befolkningsökningen i länet!

Befolkningskurvan i Eksjö kommun har pekat uppåt sju år i rad. Under 2017 ökade folkmängden med 287 invånare och redan tre månader in på det nya året hade kommunen vuxit med 117 personer. Bara Jönköpings kommun ökar mer, med ett plus på 382 invånare. Den procentuella ökningen för Jönköping är 0,28 procent medan Eksjös ökning är 0,67 procent.

Närmast på listan över kommunerna i länet kommer Nässjö, som under samma period ökade med 95 personer, eller 0,30 procent.

Till skillnad från tidigare år har Eksjö kommun under samma period både ett positivt flyttningsnetto och ett positivt födelseöverskott, med fler nyfödda än avlidna. I fjol var födelsenettot negativt, men vägdes upp av ett stor inflyttningsnetto, som främst berodde på utrikes invandring.

 

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nu bor jag på en camping

EKSJö Filmbyn Småland är mer än Astrid Lindgren. Den 15 augusti visas Jasmijn Kooijmans prisbelönta film ”Nu bor jag på en camping”. Innan visningen berättar regissören om bakgrunden till filmen.

Det händer i Eksjö i sommar

EKSJö Konserter, marknader, festivaler och föreläsningar. I Eksjö händer det massor året runt. Här har vi samlat några av sommarens evenemang. Hoppas vi ses!

Populär portal växer fram i Eksjö

EKSJö I området mellan Kaffekullen och centrum bygger familjen Hjertqvist 36 lägenheter. 35 är redan sålda. Merparten av dem som köpt bostadsrätt i Portalen är villaägare som lämnar en villa i Eksjö.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: