Öppna / stäng meny

Eksjö ökar mest i länet

När statistiken för första kvartalets befolkningsutveckling publicerades i början av maj stod det klart att Eksjö kommun står för den största procentuella befolkningsökningen i länet!

Befolkningskurvan i Eksjö kommun har pekat uppåt sju år i rad. Under 2017 ökade folkmängden med 287 invånare och redan tre månader in på det nya året hade kommunen vuxit med 117 personer. Bara Jönköpings kommun ökar mer, med ett plus på 382 invånare. Den procentuella ökningen för Jönköping är 0,28 procent medan Eksjös ökning är 0,67 procent.

Närmast på listan över kommunerna i länet kommer Nässjö, som under samma period ökade med 95 personer, eller 0,30 procent.

Till skillnad från tidigare år har Eksjö kommun under samma period både ett positivt flyttningsnetto och ett positivt födelseöverskott, med fler nyfödda än avlidna. I fjol var födelsenettot negativt, men vägdes upp av ett stor inflyttningsnetto, som främst berodde på utrikes invandring.

 

Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Kraftsamlar för klimatet

EKSJö Klimatveckan har arrangerats i Jönköpings län under flera år. För varje år blir den större och större. I år får klimatveckan en mer lokal prägel med aktiviteter i hela Eksjö kommun, allt från solsafari till öppen trädgård.

Vandra och smaka i Bellö

EKSJö Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: