Öppna / stäng meny

Eksjötitlar under granen

För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Ewa Klingbergs böcker ligger på topplistorna och författaren från Sävsjö är numera en av Sveriges feelgood-drottningar. Under julmarknadshelgen var hon på plats i Eksjö Bokhandel för att signera sin senaste bok ”Vaxade juveler och brända hjärtan”. Den tredje boken i Husqvarna-serien utspelar sig delvis i 1800-talets Eksjö, där läsaren får följa till Vaxblekaregården på vaxblekning. I nutid gör karaktärerna en utflykt till Eksjö julmarknad.  
– Det är alltid roligt när författare speglar vår närmiljö. Ewa har jobbat i Eksjö och har bra koll på stan, konstaterar Nina Johansson på Eksjö Bokhandel och berättar att författaren hade fullt upp under boksigneringen. 

Under julmarknaden var det dessutom boksläpp på två lokala verk.

Den ena var Tommy Punsviks ”Tuvehagen – bilder och berättelser från några av oss som bott där och som bor där”, som är en skildring av det moderna Tuvehagen på 1950- och 60-talet då Punsvik växte upp i området.
– Boken innehåller ett rikt bildmaterial och nästan alla som kommer in och bläddrar i boken hittar någon som de känner, berättar Nina Johansson.

Den andra boken som hade release på julmarknaden var ”Liv och leverne i Eksjö”. Boken är en hyllning till stadens historia, där föreningen Laurentii Gille samlat ett urval av lokalhistorikern Lars Hagbergs artiklar i Smålands-Tidningen från 1973-1999. Artiklarna har tryckts i bokform, tillsammans med kommentarer från Laurentii Gille och med förord av Mari Ermeland, Smålands-Tidningen.

Sist ut raden av aktuella Eksjötitlar är ”Bränder i Eksjö under fem sekler” ett verk av föreningen Brandgruppen. Boktanken föddes efter den tragiska branden i Gamla stan 2016 och föreningen bildades med syftet att ta fram boken.  Medlemmarna, med bland andra Carin Rickardsson Allan Jardén i spetsen, har samlat ett digert material om bränder i hela Eksjö kommun. I boken finns också en hel del bilder. 

Samtliga titlar finns i Eksjö Bokhandel.

Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: