Öppna / stäng meny

Kraftsamlar för klimatet

Klimatveckan har arrangerats i Jönköpings län under flera år. För varje år blir den större och större. I år får klimatveckan en mer lokal prägel med aktiviteter i hela Eksjö kommun, allt från solsafari till öppen trädgård.

Klimatveckan pågår mellan den 12-19 september och omfattar en rad spännande aktiviteter. Syftet är att ge kunskap, inspirera och öka medvetenheten om fördelarna med ett aktivt klimatarbete, både inom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Veckan samordnas av kommunens hållbarhetsstrateg Maria Lagneby, som tillsammans med en rad olika aktörer kommer att se till att veckans budskap når många.

Förhoppningen är att så många som möjligt ska bli engagerade och inspirerade, säger Maria, och betonar att veckan är till för alla invånare i Eksjö kommun – och på flera sätt även för hela världen.

Redan på torsdagen är kommunens alla femåringar inbjudna till Vildparken för att gruppvis vara med och skapa en Skogsträdgård med ätbara perenna växter i en del av parken. Kommunens måltidspersonal och elever i skolan kommer att delta i workshops om lokal och klimatsmart mat. Under veckan arrangeras bland annat solsafari, öppen trädgård, föreläsningar, teater och utställning.

Hela programmet finns på www.eksjo.se

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014. Det övergripande syftet med Klimatveckan är att bidra till att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän (Att mer förnybar energi produceras än vad vi gör av med, vilket leder till ett överskott). Detta genom att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nu bor jag på en camping

EKSJö Filmbyn Småland är mer än Astrid Lindgren. Den 15 augusti visas Jasmijn Kooijmans prisbelönta film ”Nu bor jag på en camping”. Innan visningen berättar regissören om bakgrunden till filmen.

Det händer i Eksjö i sommar

EKSJö Konserter, marknader, festivaler och föreläsningar. I Eksjö händer det massor året runt. Här har vi samlat några av sommarens evenemang. Hoppas vi ses!

Populär portal växer fram i Eksjö

EKSJö I området mellan Kaffekullen och centrum bygger familjen Hjertqvist 36 lägenheter. 35 är redan sålda. Merparten av dem som köpt bostadsrätt i Portalen är villaägare som lämnar en villa i Eksjö.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: