Öppna / stäng meny

Fira påsk med musikal i Eksjö

Fler bilder

Fakta

Foto: Jonatan Göthman

Föreställningar:
14/4 kl. 19
15/4 kl. 19
16/4 kl. 14 och 19
17/4 kl. 14 och 19
21/4 kl. 19
22/4 kl. 14 och 19
23/4 kl. 14 och 19

På långfredagen har Teatertolvan och Eksjö församlings uppsättning av Jesus Christ Superstar premiär i Eksjö kyrka. Mera påsk än så blir det inte!

Jesus Christ Superstar är många regissörers drömmusikal. Eksjös egen teaterprofil Gunnar Forsell är inget undantag. När han tidigt i höstas nämnde sin idé om att sätta upp världens största rockmusikal i Eksjö kyrka bjöd kyrkoherde Per Walett genast in honom till ett möte. Svenska kyrkan var med på noterna och såväl kören som körledaren stod till musikalens förfogande. Plötsligt var det bestämt. Påsken 2017 firas med Andrew Lloyd Webbers klassiska Jesus Christ Superstar.

Hög kvalitet
Repetitionstiden har varit ovanligt kort och i huvudsak koncentrerats till helger eftersom skådespelarna kommer från olika delar av södra Sverige.
- Många är erfarna, men vi har också många som aldrig någonsin stått på en teaterscen. Eftersom tiden varit knapp har vi inte hunnit med de vanliga dramaövningarna, utan gjort dem direkt i repetitionsarbetet. Det har varit en fantastiskt spännande process, berättar Gunnar, som är märkbart nöjd med resultatet.
- Ensamblen är så bra och vi bjuder på en välspelad förställning. Den håller en mycket hög kvalitet i allt från peruker och masker till trestämmig sång, säger Gunnar, som för första gången gör en uppsättning där i princip alla repliker framförs i sång.

- Vi jobbar med alla uttrycksformer och förmedlar rätt känsla genom kroppsspråk och dans.  

Smakprov på torget 1 april
Just nu förvandlas kyrkorummet tillfälligt till teatersalong. Scengolvet har höjts upp i nivå med altarringen och i norra koret görs plats för orkestern. Repetitionerna intensifieras och i samband med helgens långlördag har hela Jesus Christ Superstar-gänget lovat att bjuda på ett smakprov utanför kyrkan. 

Säljer som smör
Biljettförsäljningen går bra och Gunnar Forsell upplever överlag intresset från allmänheten som ovanligt stort. 
- Jag brukar inte höra så mycket om våra föreställningar i förväg. Men den här uppsättningen är det många som talar om, säger Gunnar och betonar att möjligheten, att se Jesus Christ Superstar, på hemmaplan i sin egen kyrka, sker once in a lifetime.
– Missar man detta – då är man förmodligen inte kulturintresserad, konstaterar han.   

Totalt spelas elva föreställningar under perioden 14-23 april. Biljetter finns kan köpas via teatertolvans hemsida samt över disk på Kyrkbacksgården i Eksjö.

 

 

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: