Öppna / stäng meny

Fira påsk med musikal i Eksjö

Fler bilder

Fakta

Foto: Jonatan Göthman

Föreställningar:
14/4 kl. 19
15/4 kl. 19
16/4 kl. 14 och 19
17/4 kl. 14 och 19
21/4 kl. 19
22/4 kl. 14 och 19
23/4 kl. 14 och 19

På långfredagen har Teatertolvan och Eksjö församlings uppsättning av Jesus Christ Superstar premiär i Eksjö kyrka. Mera påsk än så blir det inte!

Jesus Christ Superstar är många regissörers drömmusikal. Eksjös egen teaterprofil Gunnar Forsell är inget undantag. När han tidigt i höstas nämnde sin idé om att sätta upp världens största rockmusikal i Eksjö kyrka bjöd kyrkoherde Per Walett genast in honom till ett möte. Svenska kyrkan var med på noterna och såväl kören som körledaren stod till musikalens förfogande. Plötsligt var det bestämt. Påsken 2017 firas med Andrew Lloyd Webbers klassiska Jesus Christ Superstar.

Hög kvalitet
Repetitionstiden har varit ovanligt kort och i huvudsak koncentrerats till helger eftersom skådespelarna kommer från olika delar av södra Sverige.
- Många är erfarna, men vi har också många som aldrig någonsin stått på en teaterscen. Eftersom tiden varit knapp har vi inte hunnit med de vanliga dramaövningarna, utan gjort dem direkt i repetitionsarbetet. Det har varit en fantastiskt spännande process, berättar Gunnar, som är märkbart nöjd med resultatet.
- Ensamblen är så bra och vi bjuder på en välspelad förställning. Den håller en mycket hög kvalitet i allt från peruker och masker till trestämmig sång, säger Gunnar, som för första gången gör en uppsättning där i princip alla repliker framförs i sång.

- Vi jobbar med alla uttrycksformer och förmedlar rätt känsla genom kroppsspråk och dans.  

Smakprov på torget 1 april
Just nu förvandlas kyrkorummet tillfälligt till teatersalong. Scengolvet har höjts upp i nivå med altarringen och i norra koret görs plats för orkestern. Repetitionerna intensifieras och i samband med helgens långlördag har hela Jesus Christ Superstar-gänget lovat att bjuda på ett smakprov utanför kyrkan. 

Säljer som smör
Biljettförsäljningen går bra och Gunnar Forsell upplever överlag intresset från allmänheten som ovanligt stort. 
- Jag brukar inte höra så mycket om våra föreställningar i förväg. Men den här uppsättningen är det många som talar om, säger Gunnar och betonar att möjligheten, att se Jesus Christ Superstar, på hemmaplan i sin egen kyrka, sker once in a lifetime.
– Missar man detta – då är man förmodligen inte kulturintresserad, konstaterar han.   

Totalt spelas elva föreställningar under perioden 14-23 april. Biljetter finns kan köpas via teatertolvans hemsida samt över disk på Kyrkbacksgården i Eksjö.

 

 

Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: