Författarna gillar bokhandeln

Helena, Nina och Carina 
Foto: Johan Lindqvist

Fler bilder

  1. Nyrenoverat i buiken
  2. Magnus Utvik på besök. Foto: Nina Johansson

Eksjö Bokhandel fortsätter att berika det lokala kulturlivet med sina författaraftnar. Mötena med stora och små författare i den genuina bokhandeln är numera inte bara en snackis i Eksjö – utan också i branschen.

Det händer nämligen att etablerade författare själva ringer och vill komma till Eksjö för att prata om sina böcker.
– Det är ett kvitto på vårt goda rykte, konstaterar butikschef Carina Stålhammar och understryker att Eksjö Bokhandel tack vare den tidigare ägaren Lars Karlsson alltid har haft god status.
– Med hans pensionering försvann många kontakter och den ekonomiska föreningen mötte en viss skepsis från branschen. Men nu är vi på topp igen, ler hon.

Under våren kan vi se fram emot en rad författarkvällar. I mars gästades bokhandeln av de prisbelönta kokboksförfattarna Lena och Peter Göransson, som driver Tofvehults café söder om Västervik.
Den 31 maj kommer Jan Arnald, alias Arne Dahl, till Eksjö för att presentera sin nya bok "Hela havet stormar". Med sig har han världens starkaste man, Magnus Samuelsson, som har en av rollerna i Arne Dahl-filmerna.
I juni får butiken besök av ännu en stor författare, Gerda Antti, vars nya bok ”Adamssons” får Sverigepremiär Eksjö Bokhandel. Redan nu är det klart att höstsäsongen inleds med vinprovning då en av Sveriges främsta vin- och matskribenter Håkan Larsson kommer till Eksjö den 22 augusti.

Först ut 2012 var författarmötet mellan de lokala profilerna Sture Ahlstedt och Sven-Olof Linddahl, som gjorde gemensamt boksläpp i Eksjö Bokhandel i januari. Båda är kända Eksjöprofiler och författardebutanter som utan tvekan kan konsten att berätta en historia. Sven-Olof Lindahl, mest känd som distriktsläkare och lokalpolitiker, har skrivit om ”Primärvårdens framväxt i Eksjö”. Sture Ahlstedt har samlat sina limerickar, korta texter och kåserier i ”Limerickar och annat” och har på bara ett par månader sålt fler exemplar än Zlatan i Eksjö Bokhandel!

Det efterlängtade besöket av Karin Thunberg blev tyvärr inställt på grund av sjukdom. Däremot genomfördes ett lyckat författarmöte med Magnus Utvik, som för övrigt gav butiken högsta betyg och förklarade att om han hade en egen bokhandel skulle den se ut precis så här…

För mer information www.eksjobokhandel.se

Foto: Johan Lindqvist


Fettisdag med kanelbullesemla

EKSJö På Stjernbergs Skafferi i Mariannelund firar man i år fettisdag med kanelbullesemlor. Bullen introducerades för ett par veckor sedan och har redan blivit mångas favorit - för en del har den seglat upp och blivit den godaste semlan på marknaden

63 Motors - ny bilaffär i Eksjö

EKSJö Under 2017 startade inte mindre än 104 nya företag i Eksjö kommun. Ett av dem var bilfirman 63 Motors med lokal vid Kaffekullen. Verksamheten drivs av bröderna Shafiq och Abdullah Saloum, som kom till Sverige för bara tre år sedan.

Generationsskifte på Carlos

EKSJö Sophie Carlo har i princip vuxit upp i familjens klädbutik vid Stora torget i Eksjö. Som 15-åring började hon både mannekänga och sommarjobba hos sina föräldrar. De senaste åren har hon varit delaktig i inköpen. Vid årsskiftet tog hon över Carlos, som fyller 110 år 2018.

Eksjöhus första modulhus till Sjöhagen

EKSJö ​Itolv AB exploaterar i samarbete med Eksjöhus det nya bostadsområdet Sjöhagen, som får både villor och bostadsrätter. Bostadsrätterna byggs i vår och husen tillverkas i Eksjöhus nyinvigda modulfabrik.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: