Öppna / stäng meny

Författarna gillar bokhandeln

Helena, Nina och Carina 
Foto: Johan Lindqvist

Fler bilder

  1. Nyrenoverat i buiken
  2. Magnus Utvik på besök. Foto: Nina Johansson

Eksjö Bokhandel fortsätter att berika det lokala kulturlivet med sina författaraftnar. Mötena med stora och små författare i den genuina bokhandeln är numera inte bara en snackis i Eksjö – utan också i branschen.

Det händer nämligen att etablerade författare själva ringer och vill komma till Eksjö för att prata om sina böcker.
– Det är ett kvitto på vårt goda rykte, konstaterar butikschef Carina Stålhammar och understryker att Eksjö Bokhandel tack vare den tidigare ägaren Lars Karlsson alltid har haft god status.
– Med hans pensionering försvann många kontakter och den ekonomiska föreningen mötte en viss skepsis från branschen. Men nu är vi på topp igen, ler hon.

Under våren kan vi se fram emot en rad författarkvällar. I mars gästades bokhandeln av de prisbelönta kokboksförfattarna Lena och Peter Göransson, som driver Tofvehults café söder om Västervik.
Den 31 maj kommer Jan Arnald, alias Arne Dahl, till Eksjö för att presentera sin nya bok "Hela havet stormar". Med sig har han världens starkaste man, Magnus Samuelsson, som har en av rollerna i Arne Dahl-filmerna.
I juni får butiken besök av ännu en stor författare, Gerda Antti, vars nya bok ”Adamssons” får Sverigepremiär Eksjö Bokhandel. Redan nu är det klart att höstsäsongen inleds med vinprovning då en av Sveriges främsta vin- och matskribenter Håkan Larsson kommer till Eksjö den 22 augusti.

Först ut 2012 var författarmötet mellan de lokala profilerna Sture Ahlstedt och Sven-Olof Linddahl, som gjorde gemensamt boksläpp i Eksjö Bokhandel i januari. Båda är kända Eksjöprofiler och författardebutanter som utan tvekan kan konsten att berätta en historia. Sven-Olof Lindahl, mest känd som distriktsläkare och lokalpolitiker, har skrivit om ”Primärvårdens framväxt i Eksjö”. Sture Ahlstedt har samlat sina limerickar, korta texter och kåserier i ”Limerickar och annat” och har på bara ett par månader sålt fler exemplar än Zlatan i Eksjö Bokhandel!

Det efterlängtade besöket av Karin Thunberg blev tyvärr inställt på grund av sjukdom. Däremot genomfördes ett lyckat författarmöte med Magnus Utvik, som för övrigt gav butiken högsta betyg och förklarade att om han hade en egen bokhandel skulle den se ut precis så här…

För mer information www.eksjobokhandel.se

Foto: Johan Lindqvist


Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: