Öppna / stäng meny

Författarna gillar bokhandeln

Helena, Nina och Carina 
Foto: Johan Lindqvist

Fler bilder

  1. Nyrenoverat i buiken
  2. Magnus Utvik på besök. Foto: Nina Johansson

Eksjö Bokhandel fortsätter att berika det lokala kulturlivet med sina författaraftnar. Mötena med stora och små författare i den genuina bokhandeln är numera inte bara en snackis i Eksjö – utan också i branschen.

Det händer nämligen att etablerade författare själva ringer och vill komma till Eksjö för att prata om sina böcker.
– Det är ett kvitto på vårt goda rykte, konstaterar butikschef Carina Stålhammar och understryker att Eksjö Bokhandel tack vare den tidigare ägaren Lars Karlsson alltid har haft god status.
– Med hans pensionering försvann många kontakter och den ekonomiska föreningen mötte en viss skepsis från branschen. Men nu är vi på topp igen, ler hon.

Under våren kan vi se fram emot en rad författarkvällar. I mars gästades bokhandeln av de prisbelönta kokboksförfattarna Lena och Peter Göransson, som driver Tofvehults café söder om Västervik.
Den 31 maj kommer Jan Arnald, alias Arne Dahl, till Eksjö för att presentera sin nya bok "Hela havet stormar". Med sig har han världens starkaste man, Magnus Samuelsson, som har en av rollerna i Arne Dahl-filmerna.
I juni får butiken besök av ännu en stor författare, Gerda Antti, vars nya bok ”Adamssons” får Sverigepremiär Eksjö Bokhandel. Redan nu är det klart att höstsäsongen inleds med vinprovning då en av Sveriges främsta vin- och matskribenter Håkan Larsson kommer till Eksjö den 22 augusti.

Först ut 2012 var författarmötet mellan de lokala profilerna Sture Ahlstedt och Sven-Olof Linddahl, som gjorde gemensamt boksläpp i Eksjö Bokhandel i januari. Båda är kända Eksjöprofiler och författardebutanter som utan tvekan kan konsten att berätta en historia. Sven-Olof Lindahl, mest känd som distriktsläkare och lokalpolitiker, har skrivit om ”Primärvårdens framväxt i Eksjö”. Sture Ahlstedt har samlat sina limerickar, korta texter och kåserier i ”Limerickar och annat” och har på bara ett par månader sålt fler exemplar än Zlatan i Eksjö Bokhandel!

Det efterlängtade besöket av Karin Thunberg blev tyvärr inställt på grund av sjukdom. Däremot genomfördes ett lyckat författarmöte med Magnus Utvik, som för övrigt gav butiken högsta betyg och förklarade att om han hade en egen bokhandel skulle den se ut precis så här…

För mer information www.eksjobokhandel.se

Foto: Johan Lindqvist


Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: