Öppna / stäng meny

Hessels blir störst i Gamla stan

Fler bilder

Hessels Colorama växer! Lokalen utökas med 125 kvadratmeter för att bättre kunna visa hela utbudet av färg, golv och tapeter till både måleri- och privatkunder.
­- Vi har haft en enorm utveckling på butikssidan under lång tid. Eksjöborna är duktiga på att renovera hemma och de gör mycket själva, berättar Lennart Hessel.

Han är tredje generationen målare i familjen Hessel. Redan som 15-åring började han som målare i familjeföretaget och på 1980-talet startade han tillsammans med sin bror en färgaffär i Gamla stan. Målerifirman överlät bröderna 2010 till de tre anställda, som då hade arbetat sammanlagt 80 år i företaget. I dag är Lennart ensam ägare till butiken, där omsättningen stadigt går uppåt. Om Lennart ska analysera kurvorna ser han, förutom den växande inrednings- och hemmarfixartrenden två tydliga framgångsfaktorer:  
– Butiken ligger tillräckligt långt från Jönköping och så har jag världens bästa personal. Vi säljer egentligen inte en enda vara utan att vi också svarar på flera frågor och förmedlar kunskap om hur just den produkten ska användas, säger Lennart.

I praktiken är det de fyra anställda säljarna som sköter butiken. Lennart själv befinner sig mest i bakgrunden. Han närmar sig pensionsåldern och har så smått börjat fundera på att trappa ned. Exakt hur ägandet kommer att se ut i framöver är ännu inte klart.
– Jag fortsätter ett tag till. Men oavsett vem som ska driva butiken i framtiden vill jag att det ska vara lättarbetat. Jag vill lämna över något som fungerar, säger Lennart Hessel, och gör den största investeringen som gjorts i Gamla stan på mycket länge.   

Vid lucia inleddes grävningen och i december revs det gamla uthuset på baksidan för att ge plats åt utbyggnaden på 125 kvadratmeter. Den nya plattan gjöts i mellandagarna och till semestern räknar totalentreprenören JL-Byggtjänst med att hela utbyggnaden ska stå klar. Invigningen sker först till hösten, efter den intensiva sommarsäsongen.  

Den nya butiksytan blir totalt 400 kvadratmeter och blir därmed den största butiken i Gamla stan. Många av de produkter som i dagsläget förvaras i intilliggande lager kommer att kunna flyttas till affärslokalen.
– Det underlättar både för kunder och personal om varorna finns på plats i butiken. Dessutom är det ju här de säljer bäst, ler Lennart.

Hessels Colorama är aktiv på sociala medier, där personalen, förutom nya tapeter och populär inredning, bland annat presenterar möbler som målats i den populära kalkfärgen, som får nymålade möbler att se antika ut.
– Vi har kunder som åker långt för att köpa vår kalkfärg, säger butikssäljare Karin Gunnarsson.

För mer information följ Hessels Colorama på facebook.

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: