Öppna / stäng meny

Jennie gillar verkstad

Hemvändaren Jennie Svensson valdes i våras till ordförande i Emilkraften. Helt nyligen blev det klart att hon från och med i höst också blir ny näringslivsutvecklare i Eksjö kommun, med fokus på handel och turistföretagande.

Det händer fortfarande att Jennie Svensson får åka till Norrland och föreläsa om landsbygdsutveckling. Om hur hon som 23-åring tog med sig Mariannelundsviljan till Gällivare, genomförde lokala utvecklingsplaner och i arbetsgrupperna ställde krav på att negativitet och jantelag skulle ersättas med positivism, framåtanda och verkstad.

– Jag jobbade med landsbygdsutveckling, men också med turism och näringslivsutveckling och krokade arm med destinationsutvecklaren i kommunen. Jag älskade det. Det var den roligaste tiden i mitt liv. Att få komma hem och jobba med utveckling i min egen kommun känns fantastiskt. De lokala förutsättningarna, naturen, landsbygden, turismen och näringslivet - det går hand i hand, menar Jennie. Precis som hennes olika uppdrag.

- Ordförandeskapet i Emilkraften bygger på mitt privata engagemang. Jag brinner för den här bygden, jag bor här och planerar att göra det ett tag. Det här är mitt sätt att bidra till utvecklingen, säger Jennie som är övertygad om att kombinationen, med insyn i flera verksamheter, kommer att gynna alla parter. Hon ser också värdefulla kopplingar till den utbildning i digital marknadskommunikation som hon läser just nu.
- Att synas digitalt och att ha en god marknadskommunikation på nätet är viktigare än någonsin. Dialog är grunden till all utveckling. 

Tjänsten som näringslivsutvecklare tillträder hon i september och Jennie räknar med att använda tiden fram till nyår för att lära känna organisation, kollegor, företagare och nyckelpersoner.

- Mitt huvudsakliga område blir att jobba med handel och turistföretagande, säger Jennie, som ser stor potential i Eksjö kommun.

-  Ja, den listan är lång, ler hon och betonar att Småland är en viktig del av det Sverige som utländska turister uppskattar mest.

-  Här finns mängder av affärsmöjligheter! I stället för att fokusera på vad man hade kunnat göra i en större stad, vill jag bidra till att lyfta fram våra unika förutsättningar. Det är lätt att bli hemmablind, men vi kan göra vad som helst, bara vi har rätt inställning, vågar tänka utanför ramarna och är beredda att samarbeta.

 

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: