Öppna / stäng meny

Jennie gillar verkstad

Hemvändaren Jennie Svensson valdes i våras till ordförande i Emilkraften. Helt nyligen blev det klart att hon från och med i höst också blir ny näringslivsutvecklare i Eksjö kommun, med fokus på handel och turistföretagande.

Det händer fortfarande att Jennie Svensson får åka till Norrland och föreläsa om landsbygdsutveckling. Om hur hon som 23-åring tog med sig Mariannelundsviljan till Gällivare, genomförde lokala utvecklingsplaner och i arbetsgrupperna ställde krav på att negativitet och jantelag skulle ersättas med positivism, framåtanda och verkstad.

– Jag jobbade med landsbygdsutveckling, men också med turism och näringslivsutveckling och krokade arm med destinationsutvecklaren i kommunen. Jag älskade det. Det var den roligaste tiden i mitt liv. Att få komma hem och jobba med utveckling i min egen kommun känns fantastiskt. De lokala förutsättningarna, naturen, landsbygden, turismen och näringslivet - det går hand i hand, menar Jennie. Precis som hennes olika uppdrag.

- Ordförandeskapet i Emilkraften bygger på mitt privata engagemang. Jag brinner för den här bygden, jag bor här och planerar att göra det ett tag. Det här är mitt sätt att bidra till utvecklingen, säger Jennie som är övertygad om att kombinationen, med insyn i flera verksamheter, kommer att gynna alla parter. Hon ser också värdefulla kopplingar till den utbildning i digital marknadskommunikation som hon läser just nu.
- Att synas digitalt och att ha en god marknadskommunikation på nätet är viktigare än någonsin. Dialog är grunden till all utveckling. 

Tjänsten som näringslivsutvecklare tillträder hon i september och Jennie räknar med att använda tiden fram till nyår för att lära känna organisation, kollegor, företagare och nyckelpersoner.

- Mitt huvudsakliga område blir att jobba med handel och turistföretagande, säger Jennie, som ser stor potential i Eksjö kommun.

-  Ja, den listan är lång, ler hon och betonar att Småland är en viktig del av det Sverige som utländska turister uppskattar mest.

-  Här finns mängder av affärsmöjligheter! I stället för att fokusera på vad man hade kunnat göra i en större stad, vill jag bidra till att lyfta fram våra unika förutsättningar. Det är lätt att bli hemmablind, men vi kan göra vad som helst, bara vi har rätt inställning, vågar tänka utanför ramarna och är beredda att samarbeta.

 

Möt din kommun & Blåjusdag

EKSJö På lördag, den 26 maj, kan man åka brandbil, testa räddningstjänstens brandslang och få veta mer om vad som händer i de kommunala verksamheterna just nu. Det är dags för Blåljusdag & Möt din kommun. I år med extra uppställning från politiken inför höstens val.

Datahallar ger jobb i Mariannelund

EKSJö God tillgång på ren energi, en driven entreprenör, rätt kunskap, en tom industrilokal och en rad lyckosamma tillfälligheter. Det är bakgrunden till att ett amerikanskt bolag med japanska ägare investerar 400 miljoner kronor i datahallar som kommer att sysselsätta minst 40 personer i Mariannelund.

Tågresa för framtida transporter

EKSJö ​Under lördagen körde Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd ett chartrat tåg från Nässjö till Oskarshamn. Tågresan var en manifestation för framtidens hållbara transporter och återupptagen persontrafik längs hela Bockabanan.

Eksjö ökar mest i länet

EKSJö När statistiken för första kvartalets befolkningsutveckling publicerades i början av maj stod det klart att Eksjö kommun står för den största procentuella befolkningsökningen i länet!

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: