Öppna / stäng meny

Jobb- och utbildningsmässa

Fler bilder

Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Det är tredje gången i ordningen som jobbmässan arrangeras i Eksjö. I fjol kom drygt 2 600 personer under två dagar, i år koncentreras mässan till en heldag där grundskole- och gymnasielever bjuds in på förmiddagen. På eftermiddagen öppnar mässan för allmänheten samt inbjudna studenter från närliggande universitetsstäder.
- Ett besök på jobb- och utbildningsmässan ger en samlad bild över vilka företag som finns i kommuner och vilka jobb de erbjuder. Det är också en unik chans att möta och lämna sitt CV till flera arbetsgivare på samma gång, säger Jennie Heimdal, näringslivsutvecklare på eksjö.nu, som är en av arrangörerna.
- Man får möjlighet
att ställa frågor och kan få svar på vilka utbildningar som krävs för en specifik karriär, fortsätter Jennie, som också hoppas att den som inte specifikt är på jakt efter ett nytt jobb gör ett besök på mässan.
- Kanske blir man sugen på att byta jobb när man ser vilka möjligheter som finns i vår kommun.

Föreläsning
Under dagen genomförs paneldiskussioner, frågestunder och andra aktiviteter för både besökare och utställare. Nytt för i år är dessutom att mässan avslutas med en föreläsning. Inbjuden talare är Henrik Fexeus, en av världens främsta kroppspåksexperter. I föreläsningen ”Mentala superkrafter – Bootcamp för din hjärna”
förklarar Henrik hur du kan använda din hjärna betydligt mer effektivt än du gör. Du lär dig enkla genvägar och psykologiska trix för att nå resultat du inte trodde var möjliga, inom områden du inte trodde du kunde något om. Föreläsningen börjar kl. 18 och biljetter säljs på Eksjö Tourist Center för 100 kronor. Biljetter kan reserveras via Eksjö Tourist Center på telefon 0381-361 70.

Mässan arrangeras av Eksjö kommun, i samverkan med arbetsförmedlingen och eksjö.nu.
Föreläsningen genomförs i samarbete med Swedband och Sparbanksstiftelsen Alfa.

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Vaxblekarens vintersatsning

EKSJö Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

#Attraktivindustri- miljonprojekt

EKSJö Eksjö.nu får fem miljoner kronor från Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att #Attraktivindustri ska utbilda 250 personer på företag i fyra kommuner.

Supported Employment – en lyckad väg till jobb

EKSJö Den ena driver ett bageri. Den andra har under många år längtat efter ett vanligt jobb. Båda älskar att baka. Tack vare Supported Employment är de numera kollegor på Lennarts konditori.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: