Öppna / stäng meny

Kändistätt i bokhandelns monter

Fakta

Signeringsprogram
Eksjö bokhandel
monter B03:31

Torsdag
Helena Bross, Stina Wirsén, Jo Salmson, Anna Fredriksson

Fredag
Sara Kadefors, Maria Nilsson Thore, Johan Egerkrans, Nils Holmqvist, Mons Kallentoft, Martin Widmark och Helena Willis

Lördag
Olle Lönnaeus, Anders de la Motte, Karin Berglund, Beppe Singer, Christoffer Carlsson, Arne Dahl, Maria Ernestam, Jan Guillou

Söndag
Rolf & Cilla Börjlind, Maria Gustavsdotter, Catharina Ingelman-Sundberg, Bengt Ohlsson, Gustav & Marie Mandelmann, Vanna Rosenberg

Den prestigefyllda utmärkelse "Årets butik" ger ringar på vattnet. Inte minst nu, inför Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. I år signerar 25 namntunga författare sina böcker i Eksjö bokhandels monter.

– Det känns som att "Årets butik" har höjt oss till en ny nivå. Första året fick vi verkligen jaga för att få ihop tio författare och vi vände oss i huvudsak till dem som redan kände till oss. Nu har förlagen ringt oss och frågat om vi har tider kvar i montern. Det är fantastiskt roligt, säger Nina Johansson.

Till vardags säljer hon och kollegorna Helena Hedenberg och Julia Oscarsson böcker i den anrika butiken på Södra Storgatan i Eksjö, där de gjort sig kända för att känna sitt sortiment. Under de fyra mässdagarna hamnar de, tillsammans med ägaren Malin Alfredsson, mitt i bokbranschens absoluta mittpunkt. I monter B03:31, som inreds i samma stil som mysiga butiken hemma i Eksjö, tar de emot några av Sveriges främsta roman- och deckarförfattare, augustprisvinnare, tv-kändisar, lysande barnboksförfattare, illustratörer och erkända trädgårdsprofiler.

Förutom uppmärksamheten kring "Årets butik", varför tror ni själva att så många författare vill signera böcker i just er monter?
- Jag tror att många upplever att det blir lite mer personligt hos oss. Vi har läst det författarna har skrivit och de blir väl omhändertagna. Dessutom tycker vi själva att det är såå roligt. Det märks att vi är glada att träffa författarna och då blir de också glada, konstaterar Nina.

Vad ser du mest fram emot?
- Klockan 12 på lördagen får vi besök av Beppe Singer, från SVT:s hjärnkontoret. Han skriver böcker för barn om experiment och är dessutom en engagerad glädjespridare. Då hoppas vi att vi får många barn i montern!

Förutom de utvalda författarnas böcker kommer det att finnas en hel del pocketböcker till försäljning i montern.
- Just nu håller vi på att välja ut vilka titlar som ska packas. Vi tar bara med våra egna favoriter och de böcker vi tycker är riktigt bra. 

Från Eksjö arrangerar Jorobuss, precis som i fjol, en dagsresa till bokmässan lördagen den 24 september.

För mer information www.eksjobokhandel.se och bokmassan.se/exhibitors/eksjo-bokhandel/

Tågresa för framtida transporter

EKSJö ​Under lördagen körde Föreningen Astrid Lindgrens Hembygd ett chartrat tåg från Nässjö till Oskarshamn. Tågresan var en manifestation för framtidens hållbara transporter och återupptagen persontrafik längs hela Bockabanan.

Eksjö ökar mest i länet

EKSJö När statistiken för första kvartalets befolkningsutveckling publicerades i början av maj stod det klart att Eksjö kommun står för den största procentuella befolkningsökningen i länet!

Lediga tomter i Kvarnarp

EKSJö Skillnaden mellan att bygga nytt och att köpa befintligt har aldrig varit mindre. Låga tomtpriser och höga andrahandsvärden gör Eksjö till en ekonomiskt fördelaktig plats att bygga hus på just nu. Det säger Michael Blomqvist, säljare på Hjältevadshus, som i dagsläget har tre tomter kvar i Kvarnarp.

Regnbågsdalen utökar med pub och toppstuga

EKSJö I dagarna fyller Regnbågsdalens Café & Guesthouse tre år. Det finns all anledning att fira. De senaste månaderna har företaget utnämnts till Årets turistmål i Sverige, startat kommunens första sportbar och tagit över driften av Valbackens toppstuga.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: