Öppna / stäng meny

Kändistätt i bokhandelns monter

Fakta

Signeringsprogram
Eksjö bokhandel
monter B03:31

Torsdag
Helena Bross, Stina Wirsén, Jo Salmson, Anna Fredriksson

Fredag
Sara Kadefors, Maria Nilsson Thore, Johan Egerkrans, Nils Holmqvist, Mons Kallentoft, Martin Widmark och Helena Willis

Lördag
Olle Lönnaeus, Anders de la Motte, Karin Berglund, Beppe Singer, Christoffer Carlsson, Arne Dahl, Maria Ernestam, Jan Guillou

Söndag
Rolf & Cilla Börjlind, Maria Gustavsdotter, Catharina Ingelman-Sundberg, Bengt Ohlsson, Gustav & Marie Mandelmann, Vanna Rosenberg

Den prestigefyllda utmärkelse "Årets butik" ger ringar på vattnet. Inte minst nu, inför Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. I år signerar 25 namntunga författare sina böcker i Eksjö bokhandels monter.

– Det känns som att "Årets butik" har höjt oss till en ny nivå. Första året fick vi verkligen jaga för att få ihop tio författare och vi vände oss i huvudsak till dem som redan kände till oss. Nu har förlagen ringt oss och frågat om vi har tider kvar i montern. Det är fantastiskt roligt, säger Nina Johansson.

Till vardags säljer hon och kollegorna Helena Hedenberg och Julia Oscarsson böcker i den anrika butiken på Södra Storgatan i Eksjö, där de gjort sig kända för att känna sitt sortiment. Under de fyra mässdagarna hamnar de, tillsammans med ägaren Malin Alfredsson, mitt i bokbranschens absoluta mittpunkt. I monter B03:31, som inreds i samma stil som mysiga butiken hemma i Eksjö, tar de emot några av Sveriges främsta roman- och deckarförfattare, augustprisvinnare, tv-kändisar, lysande barnboksförfattare, illustratörer och erkända trädgårdsprofiler.

Förutom uppmärksamheten kring "Årets butik", varför tror ni själva att så många författare vill signera böcker i just er monter?
- Jag tror att många upplever att det blir lite mer personligt hos oss. Vi har läst det författarna har skrivit och de blir väl omhändertagna. Dessutom tycker vi själva att det är såå roligt. Det märks att vi är glada att träffa författarna och då blir de också glada, konstaterar Nina.

Vad ser du mest fram emot?
- Klockan 12 på lördagen får vi besök av Beppe Singer, från SVT:s hjärnkontoret. Han skriver böcker för barn om experiment och är dessutom en engagerad glädjespridare. Då hoppas vi att vi får många barn i montern!

Förutom de utvalda författarnas böcker kommer det att finnas en hel del pocketböcker till försäljning i montern.
- Just nu håller vi på att välja ut vilka titlar som ska packas. Vi tar bara med våra egna favoriter och de böcker vi tycker är riktigt bra. 

Från Eksjö arrangerar Jorobuss, precis som i fjol, en dagsresa till bokmässan lördagen den 24 september.

För mer information www.eksjobokhandel.se och bokmassan.se/exhibitors/eksjo-bokhandel/

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nu bor jag på en camping

EKSJö Filmbyn Småland är mer än Astrid Lindgren. Den 15 augusti visas Jasmijn Kooijmans prisbelönta film ”Nu bor jag på en camping”. Innan visningen berättar regissören om bakgrunden till filmen.

Det händer i Eksjö i sommar

EKSJö Konserter, marknader, festivaler och föreläsningar. I Eksjö händer det massor året runt. Här har vi samlat några av sommarens evenemang. Hoppas vi ses!

Populär portal växer fram i Eksjö

EKSJö I området mellan Kaffekullen och centrum bygger familjen Hjertqvist 36 lägenheter. 35 är redan sålda. Merparten av dem som köpt bostadsrätt i Portalen är villaägare som lämnar en villa i Eksjö.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: