Öppna / stäng meny

Kraftsystrar startar hälsokollektiv

Fler bilder

Tre kvinnor från olika platser, med olika bakgrund, som delar en gemensam dröm. Så skulle man kunna beskriva det nybildade företaget Kraftsystrar AB. Tillsammans hyr de Qvarnarps gård utanför Eksjö , där planen är att samla verksamheter inom hälsa och välbefinnande.

Mia Haraldsdotter har arbetet som verksamhetsledare i ett allaktivitetshus för ungdomar, Marita Laine och Felicia Sokolovski har bland annat jobbat inom vården. De senaste åren har de, var och en på sitt håll, sökt nya vägar.
– Vi möttes genom utbildningar och kurser och kände direkt att vi ville åt samma håll. Vi delar det holistiska tänkandet. Att kropp och själ hör ihop och att alla människor själva har kraften och redskapen att må bättre. Det gäller bara att hitta rätt verktyg, säger Mia.
På deras gemensamma cv finns nu utbildningar inom naturmedicin, ayur vedisk hälsorådgivning, massage, healing och medial terapi.

15 verksamheter inom hälsa
Längs vägen har drömmen om ett hälsans hus vuxit fram. Plötsligt en dag var Qvarnarps gård den självklara platsen och en efter en har pusselbitarna fallit på plats.  
– Eksjö kommun och näringslivsenheten har stöttat oss till 100 procent, säger Marita, och tillägger att det unika huset och de vackra omgivningarna är perfekta för ändamålet.
Det gemensamma aktiebolaget Kraftsystrar disponerar hela huset och hyr i sin tur ut lokaler till sina respektive företag. Men också till kollegor i branschen. Här ska man bland annat kunna hitta massör, healer, fotvårdare, naprapat, KBT-terapeut etc.
– I dagsläget har vi drygt 15 verksamheter som är intresserade att vara en del av hälsokollektivet – och som passar in i vår grundidé. Några kommer att vara här på heltid, andra delar lokal med varandra. Det finns utrymme för stor flexibilitet, förklarar Felicia och betonar att de flesta är enmansförtagare.
– Det finns många vinster med att dela lunchrum, väntrum, hemsida och bokningssystem

Nyttigt fika och oändliga möjligheter
Under sommaren mjukstartar Kraftsystrarna med att driva ett enkelt, men hälsosamt kafé på Qvarnarps gård. Lokalerna kommer att hyras ut från och med september. Förutom behandlingar ska människor kunna komma till Qvarnarp för att ta del av föreläsningar, konst, poesi, musik, yogaklasser, meditation och kurser av olika slag.
– Här finns egentligen inga begränsningar!  

För mer information följ "Hälsokollektivet på Höglandet" på facebook.

Jobb- och utbildningsmässa visar möjligheterna i Eksjö

EKSJö Den 23-24 mars arrangerar Eksjö kommun för andra gången en jobb- och utbildningsmässa i Olsbergs Arena. Mässan har uppgraderats till två dagar och vänder sig nu både till skolungdomar och jobbsökande. ”Vi vill att man tidigt i livet ska förstå vilka möjligheter som finns i Eksjö.”, säger Marcus Axelsson, mässarrangör och sektorchef för tillväxt- och utvecklingssektorn.

Olsbergs växer och nyanställer

EKSJö ​I fjol tangerades toppåret 2007. I år talar prognosen för ett nytt rekord på Olsbergs Hydraulics. På några få månader har företaget anställt nio nya medarbetare, och fler kommer att behövas framöver.

Fullsatt när sportlovet inleddes på Filmbyn

EKSJö På Filmbyn inleddes sportlovet med förhandsvisning inför den svenska premiären av Agatha Granndetektiven - en detektivhistoria för hela familjen. Filmen blev starten för ett två veckor långt sportlovsfirande på Filmbyn. Med det strategiska läget på gränsen mellan två län håller Filmbyn sportlovsöppet både vecka 7 och 8.

Från ett glasscafé till två restauranger!

EKSJö Det har bara gått ett drygt halvår sedan Zedigs Glass och Konfektyr startade glasstillverkning i Mariannelund. På rekordfart utvecklade Johan Zedig och Anneli Rimås verksamheten till en fullskalig restaurang och i vår öppnar ytterligare ett Zedigs - i centrala Vimmerby.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: