Kvalitetsstämpel för kaféer

Fler bilder

En har funnits med länge, både som konditori och på listan över Sveriges bästa caféer. Den andra är en nykomling, både fysiskt i tallskogen utanför Mariannelund och i den prestigefyllda boken. Lennarts Konditori och Zedigs Glass finns båda med i årets upplaga av White Guide.

I White Guide presenteras varje år Sveriges 250-300 bästa caféer. I årets upplaga finns två av dem i Eksjö kommun. De båda verksamheterna har fått 23 respektive 24 poäng, vilket räcker till totalbetyget god klass. Detta innebär en väl genomförd prestation och god nivå när det gäller antingen dryck eller bakverk. Den anonyma fikajuryn konstaterar att service och miljö bidrar till att detta är caféer man gärna återvänder till. Vidare säger juryn bland annat att ”Gammal är fortfarande äldst i trästaden”  och att ”Zedigs sätter Mariannelund på kartan”.

- Det är klart att det är en merit, säger Anna Berg, som förvaltat platsen i White Guide väl sedan övertagandet av Lennarts konditori 2016.

- Naturligtvis är det en sporre för oss själva men det påverkar också verksamheten positivt. Vi tar ofta emot kunder som har med sig boken när de åker runt i Sverige, konstaterar Anna.

För Anneli Rimås och Johan Zedig var utmärkelsen överväldigade.
- Det har inte ens gått ett år sedan vi öppnade. Att få ett kvitto på att den unika produkt vi skapat håller så hög klass gör att vi mer än någonsin tror på framtiden, säger Anneli och Johan, som redan märkt av effekten.

- För oss betyder det här jättemycket. Förutom kvalitetsstämpeln och ytterligare en marknadsföringskanal till en kundgrupp som fikar enligt guidens rekommendationer, har den publicitet vi fått i samband med utmärkelsen gjort att ännu fler upptäcker att vi finns, säger Johan.

- Nu ska vi bara bestämma var skylten ska sitta!