Öppna / stäng meny

Mariannelund har blivit ett signum för Projekt 322

Fler bilder

Fakta

Projekt 322 styrelse:
Anders Källner, ordförande/kassör
Tomas Lind, vice ordf
Sofie Siverman sekreterare
Henrik Zetterholm

Vill du bli medlem eller ge en gåva?
Betala in medlemsavgiften 50 kronor eller valfritt belopp på bankgiro 812-9256
Ange medlem/gåva samt namn och e-postadress.

Projekt 322 förgyller vardagen för cancersjuka barn och deras familjer. Föreningen har i dag 124 medlemmar. Nästan en tredjedel av dem har koppling till Mariannelund. Här finns också flera av sponsorföretagen.

Anledningen till det starka lokala intresset stavas tveklöst Tomas Lind, den före detta Mariannelundsbon som till sin födelsedag 2011 önskade sig leksaker, barnböcker och spel, i stället för blommor och presenter. Gåvorna blev starten på ett uppskattat samarbete med avdelning 322 på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Under förra året delade föreningen bland annat ut julklappar, påskgodis, åkpass och lunchkuponger till Liseberg samt arrangerade ett stort tårtkalas på sjukhuset och en resa till djurparken i Borås.
– Våra insatser är så uppskattade och behoven är större än vi kunde tänka oss, säger Tomas och betonar att föreningen strävar efter att se till helheten.
– Risken är stor att man som syskon till ett sjukt barn blir lite bortglömd. Vi vill gärna göra det möjligt för hela familjen att få en upplevelse, men vi kan också bidra med något så enkelt som lite kex och ost till föräldrarna i dagrummet när barnet har somnat på kvällen.

Just nu laddar föreningen för utdelning av påskägg, som efter avdelningens önskemål i år fylls med hemkokta karameller från Mariannelund.
– Mariannelund och Marianenlunds Karamellkokeri har blivit starkt förknippat med föreningen Projekt 322.

Föreningen hade årsmöte i helgen och tog då beslut om att också arbeta mer lokalt. Liknande insatser kommer att göras på barnkliniken på Ryhov i Jönköping, där hjälpen dock inte avgränsas till cancersjuka barn.
– Efter önskemål från den regionala barncancerföreningen kommer vi också att arrangera ett grillparty för drabbade barnfamiljer i Jönköpings län, säger Tomas, som ständigt värvar nya medlemmar till föreningen.
– Ju fler medlemmar, desto fler kan vi hjälpa. Jag oerhört tacksam för alla som gjort det här möjligt, som tror på min idé och som stöttar den. Det vi kan uträtta tack vare alla medlemmar, gåvor och sponsorintäkter är oerhört värdefullt.

Foto (flicka med nalle): Jonas Nimmersjö

 

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: