Öppna / stäng meny

Mariannelund har blivit ett signum för Projekt 322

Fler bilder

Fakta

Projekt 322 styrelse:
Anders Källner, ordförande/kassör
Tomas Lind, vice ordf
Sofie Siverman sekreterare
Henrik Zetterholm

Vill du bli medlem eller ge en gåva?
Betala in medlemsavgiften 50 kronor eller valfritt belopp på bankgiro 812-9256
Ange medlem/gåva samt namn och e-postadress.

Projekt 322 förgyller vardagen för cancersjuka barn och deras familjer. Föreningen har i dag 124 medlemmar. Nästan en tredjedel av dem har koppling till Mariannelund. Här finns också flera av sponsorföretagen.

Anledningen till det starka lokala intresset stavas tveklöst Tomas Lind, den före detta Mariannelundsbon som till sin födelsedag 2011 önskade sig leksaker, barnböcker och spel, i stället för blommor och presenter. Gåvorna blev starten på ett uppskattat samarbete med avdelning 322 på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Under förra året delade föreningen bland annat ut julklappar, påskgodis, åkpass och lunchkuponger till Liseberg samt arrangerade ett stort tårtkalas på sjukhuset och en resa till djurparken i Borås.
– Våra insatser är så uppskattade och behoven är större än vi kunde tänka oss, säger Tomas och betonar att föreningen strävar efter att se till helheten.
– Risken är stor att man som syskon till ett sjukt barn blir lite bortglömd. Vi vill gärna göra det möjligt för hela familjen att få en upplevelse, men vi kan också bidra med något så enkelt som lite kex och ost till föräldrarna i dagrummet när barnet har somnat på kvällen.

Just nu laddar föreningen för utdelning av påskägg, som efter avdelningens önskemål i år fylls med hemkokta karameller från Mariannelund.
– Mariannelund och Marianenlunds Karamellkokeri har blivit starkt förknippat med föreningen Projekt 322.

Föreningen hade årsmöte i helgen och tog då beslut om att också arbeta mer lokalt. Liknande insatser kommer att göras på barnkliniken på Ryhov i Jönköping, där hjälpen dock inte avgränsas till cancersjuka barn.
– Efter önskemål från den regionala barncancerföreningen kommer vi också att arrangera ett grillparty för drabbade barnfamiljer i Jönköpings län, säger Tomas, som ständigt värvar nya medlemmar till föreningen.
– Ju fler medlemmar, desto fler kan vi hjälpa. Jag oerhört tacksam för alla som gjort det här möjligt, som tror på min idé och som stöttar den. Det vi kan uträtta tack vare alla medlemmar, gåvor och sponsorintäkter är oerhört värdefullt.

Foto (flicka med nalle): Jonas Nimmersjö

 

Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: