Öppna / stäng meny

Mariannelund har blivit ett signum för Projekt 322

Fler bilder

Fakta

Projekt 322 styrelse:
Anders Källner, ordförande/kassör
Tomas Lind, vice ordf
Sofie Siverman sekreterare
Henrik Zetterholm

Vill du bli medlem eller ge en gåva?
Betala in medlemsavgiften 50 kronor eller valfritt belopp på bankgiro 812-9256
Ange medlem/gåva samt namn och e-postadress.

Projekt 322 förgyller vardagen för cancersjuka barn och deras familjer. Föreningen har i dag 124 medlemmar. Nästan en tredjedel av dem har koppling till Mariannelund. Här finns också flera av sponsorföretagen.

Anledningen till det starka lokala intresset stavas tveklöst Tomas Lind, den före detta Mariannelundsbon som till sin födelsedag 2011 önskade sig leksaker, barnböcker och spel, i stället för blommor och presenter. Gåvorna blev starten på ett uppskattat samarbete med avdelning 322 på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Under förra året delade föreningen bland annat ut julklappar, påskgodis, åkpass och lunchkuponger till Liseberg samt arrangerade ett stort tårtkalas på sjukhuset och en resa till djurparken i Borås.
– Våra insatser är så uppskattade och behoven är större än vi kunde tänka oss, säger Tomas och betonar att föreningen strävar efter att se till helheten.
– Risken är stor att man som syskon till ett sjukt barn blir lite bortglömd. Vi vill gärna göra det möjligt för hela familjen att få en upplevelse, men vi kan också bidra med något så enkelt som lite kex och ost till föräldrarna i dagrummet när barnet har somnat på kvällen.

Just nu laddar föreningen för utdelning av påskägg, som efter avdelningens önskemål i år fylls med hemkokta karameller från Mariannelund.
– Mariannelund och Marianenlunds Karamellkokeri har blivit starkt förknippat med föreningen Projekt 322.

Föreningen hade årsmöte i helgen och tog då beslut om att också arbeta mer lokalt. Liknande insatser kommer att göras på barnkliniken på Ryhov i Jönköping, där hjälpen dock inte avgränsas till cancersjuka barn.
– Efter önskemål från den regionala barncancerföreningen kommer vi också att arrangera ett grillparty för drabbade barnfamiljer i Jönköpings län, säger Tomas, som ständigt värvar nya medlemmar till föreningen.
– Ju fler medlemmar, desto fler kan vi hjälpa. Jag oerhört tacksam för alla som gjort det här möjligt, som tror på min idé och som stöttar den. Det vi kan uträtta tack vare alla medlemmar, gåvor och sponsorintäkter är oerhört värdefullt.

Foto (flicka med nalle): Jonas Nimmersjö

 

Från ett glasscafé till två restauranger!

EKSJö Det har bara gått ett drygt halvår sedan Zedigs Glass och Konfektyr startade glasstillverkning i Mariannelund. På rekordfart utvecklade Johan Zedig och Anneli Rimås verksamheten till en fullskalig restaurang och i vår öppnar ytterligare ett Zedigs - i centrala Vimmerby.

Guidebok med småländska utflykter

EKSJö ​I det vackra uppslagsverket ”Dagsutflykter i Småland” delar Christian Holzer med sig av 20 turer från Eksjö i väst till Oskarshamn i öst. Den som ännu inte besökt Småland kommer definitivt att vilja göra det efter att ha kikat i boken, som är rikt illustrerad med 270 bilder!

Nya smakupplevelser på Rila’s

EKSJö Som att gå ut och äta i Sau Paulo... Det är så det ska kännas att sitta på Rila´s, den nyöppnade restaurangen på Södra Storgatan i Eksjö. Ägarna är två brasilianska par som vill ge Eksjöborna nya spännande smakupplevelser.

Fettisdag med kanelbullesemla

EKSJö På Stjernbergs Skafferi i Mariannelund firar man i år fettisdag med kanelbullesemlor. Bullen introducerades för ett par veckor sedan och har redan blivit mångas favorit - för en del har den seglat upp och blivit den godaste semlan på marknaden

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: