Öppna / stäng meny

Mariannelund har blivit ett signum för Projekt 322

Fler bilder

Fakta

Projekt 322 styrelse:
Anders Källner, ordförande/kassör
Tomas Lind, vice ordf
Sofie Siverman sekreterare
Henrik Zetterholm

Vill du bli medlem eller ge en gåva?
Betala in medlemsavgiften 50 kronor eller valfritt belopp på bankgiro 812-9256
Ange medlem/gåva samt namn och e-postadress.

Projekt 322 förgyller vardagen för cancersjuka barn och deras familjer. Föreningen har i dag 124 medlemmar. Nästan en tredjedel av dem har koppling till Mariannelund. Här finns också flera av sponsorföretagen.

Anledningen till det starka lokala intresset stavas tveklöst Tomas Lind, den före detta Mariannelundsbon som till sin födelsedag 2011 önskade sig leksaker, barnböcker och spel, i stället för blommor och presenter. Gåvorna blev starten på ett uppskattat samarbete med avdelning 322 på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Under förra året delade föreningen bland annat ut julklappar, påskgodis, åkpass och lunchkuponger till Liseberg samt arrangerade ett stort tårtkalas på sjukhuset och en resa till djurparken i Borås.
– Våra insatser är så uppskattade och behoven är större än vi kunde tänka oss, säger Tomas och betonar att föreningen strävar efter att se till helheten.
– Risken är stor att man som syskon till ett sjukt barn blir lite bortglömd. Vi vill gärna göra det möjligt för hela familjen att få en upplevelse, men vi kan också bidra med något så enkelt som lite kex och ost till föräldrarna i dagrummet när barnet har somnat på kvällen.

Just nu laddar föreningen för utdelning av påskägg, som efter avdelningens önskemål i år fylls med hemkokta karameller från Mariannelund.
– Mariannelund och Marianenlunds Karamellkokeri har blivit starkt förknippat med föreningen Projekt 322.

Föreningen hade årsmöte i helgen och tog då beslut om att också arbeta mer lokalt. Liknande insatser kommer att göras på barnkliniken på Ryhov i Jönköping, där hjälpen dock inte avgränsas till cancersjuka barn.
– Efter önskemål från den regionala barncancerföreningen kommer vi också att arrangera ett grillparty för drabbade barnfamiljer i Jönköpings län, säger Tomas, som ständigt värvar nya medlemmar till föreningen.
– Ju fler medlemmar, desto fler kan vi hjälpa. Jag oerhört tacksam för alla som gjort det här möjligt, som tror på min idé och som stöttar den. Det vi kan uträtta tack vare alla medlemmar, gåvor och sponsorintäkter är oerhört värdefullt.

Foto (flicka med nalle): Jonas Nimmersjö

 

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: