Öppna / stäng meny

Markus fixade maxad etablering

Fakta

Motivering:
"Med ett driv och stort engagemang har årets pristagare engagerat sig i såväl företags- som samhällsfrågor. Utan att kräva att ”någon annan” ska göra det så tar entreprenören tag i det själv och under stort hemlighetsmakeri lyckas pristagaren locka en av våra största byggkedjor att etablera sig i Mariannelund."

Priset delas ut av eksjö.nu

Alla pratar om att behovet är stort och att någon borde göra något. En del vågar. Ta-sig-församhetspriset delas ut till ett företag i Eksjö kommun som vågar och ser möjligheterna. I år gick utmärkelsen till fastighetsbolaget Bruzahems vd, Markus Kyllenbeck, som lyckats få Byggmax att etablera sig i Mariannelund.

Det stod egentligen mellan Hultsfred och Vimmerby. Men när Byggmax etableringsteam ändå var på Smålandsturné bestämde man sig för att kolla upp ytterligare ett lokaltips: Den före detta Brorssonsfastigheten i Mariannelund.

Rekordfart
Fastighetsägaren och entreprenören Markus Kyllenbeck visade sig inte bara kunna erbjuda stora och ändamålsenliga ytor, utan kunde också garantera en inflyttningsklar butiksfastighet bara en månad efter att hyreskontraktet undertecknats.
– Utan Bruzahems personal och de lokala entreprenörerna Mariannelunds Express, Nya Axelssons El, JLB Asfalt och Oscarssons Rör hade det inte varit möjligt, säger Markus, som den 15 juni överlämnade 800 kvadratmeter nyrenoverad butik, 1600 kvadratmeter hämtlager och 12000 kvadratmeter brädgård till byggvaruhuset. En dryg månad senare slog Byggmax första minibutik upp portarna.

Näst största någonsin
Invigningen blev den näst största i Byggmax historia, det fattades 900 kronor för att slå det tidigare försäljningsrekordet. Under invigningsdagen sålde butiken i lilla Mariannelund bäst i hela Norden! Därefter har kunderna fortsatt att köra sina släpkärror till Mariannelund. Det huvudsakliga upptagningsområdet sträcker sig ett par-tre mil från Mariannelund.
– Vi har både företagskunder och privatkunder. Vårt utbud är detsamma som i de flesta andra butiker, men eftersom vi är en 3.0 drive in så har vi lite bredare sortiment just där, därför händer det att man åker både från Västervik och Linköping för att handla hos oss, säger platschef Mikael Välijeesiö, och konstaterar att Mariannelundsbutiken omsättningsmässig står sig bra jämfört med andra Byggmaxbutiker. 
– Det är såklart svårt att tävla med butikerna i Stockholm och Jönköping, som säljer otroligt stora mängder, men Vetlanda slår vi minst en gång i veckan.

Hög servicenivå
Precis som övriga Byggmax lånar butiken ut gratis släpkärror och dessutom kan den stora minibutiken i Mariannelund erbjuda packservice.
– Man kan mejla eller lämna in sin lista här på morgonen och komma och hämta en färdigpackad släpkärra på eftermiddagen. Det är jättemånga som har fått upp ögonen för den här servicen, säger Mikael.

På kartan igen
Markus Kyllenbeck, är inte bara företagare, han är också vice ordförande i samhällsföreningen. Vad tror han själv att etableringen betyder för Mariannelund?
– Vi har satt Mariannelund på kartan igen. Ett stort byggvaruhus som är öppet sju dagar i veckan är en av flera viktiga pusselbitar. Tillsammans med det nya besöksmålet Filmbyn Småland, vår fina skola och den service som finns i samhället är Mariannelund helt klart ett bra boendealternativ för den som jobbar i området, säger Markus, som är både glad och stolt över priset.
– Det är alltid roligt att få pris. Oavsett om man uppmärksammas eller inte så är Näringslivsgalan en väldigt trevlig tillställning för företagare i kommunen. Dessutom är det extra roligt att så många pris gick till företag utanför tätorten. Det visar återigen vilka krafter som finns i hela kommunen.


 

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Vaxblekarens vintersatsning

EKSJö Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

#Attraktivindustri- miljonprojekt

EKSJö Eksjö.nu får fem miljoner kronor från Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att #Attraktivindustri ska utbilda 250 personer på företag i fyra kommuner.

Supported Employment – en lyckad väg till jobb

EKSJö Den ena driver ett bageri. Den andra har under många år längtat efter ett vanligt jobb. Båda älskar att baka. Tack vare Supported Employment är de numera kollegor på Lennarts konditori.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: