Öppna / stäng meny

Monter B02:28: Eksjö Bokhandel

Ska du till Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg sista helgen i september? I så fall rekommenderar Brevet hemifrån ett besök i monter B02:28. Där förmedlar Eksjö Bokhandel sin tro på bokens och den lilla bokhandels framtid! Montern gästas också av en rad kända författare som signerar böcker.

Det är första gången Eksjö Bokhandel ställer ut på bokmässan och kanske är det också första gången det går två fulla bussar från Eksjö till bokmässan...? Joakim och Robin Nyberg och nystartade JoRo-buss fyllde första bussen redan i somras och nu är alltså buss nummer två fullbokad.

– Vi har ett starkt stöd hos Eksjöborna, konstaterar Helena Hedenberg, en av butikens tre anställda, som ser fram emot att befinna sig i litteraturens absoluta mittpunkt under mässdagarna.

Andra som ser fram emot Eksjö Bokhandels medverkan är redaktörerna på Bok- och Biblioteksmässans egen mässtidning, Johan Kollén och Annica Starfalk. När de tipsar om årets höjdpunkter i mässtidningen nämns den 171-åriga bokhandeln från Eksjö högt upp på listan!

Eksjö Bokhandels medarbetare har tidigare, precis som de flesta av sina kollegor ute i landet, åkt till mässan som besökare.

– Det här blir något helt annat, säger Helena Hedenberg. Vi vill visa att det går att ha en renodlad bokhandel och att det faktiskt funkar om man lägger ner lite energi.
De senaste åren har Eksjö Bokhandeln satsat på allt från författarkvällar till lördagsförsäljning av surdegsbröd. I fjol firades 170-årsjubileet med praliner, tårtkalas och champagneprovning. Höstens program omfattar bland annat en ölprovning med Joel Linderoth och Darren Packman samt bokprat med Katarina von Bredow, Simona Ahrnstedt och Caroline Eriksson.

 

Att ta steget att delta på Nordens största bokmässa är bara ytterligare ett bevis på Eksjö Bokhandels kreativitet. Onsdagen den 24 september går första bilen till Göteborg och i packningen finns en hel del igenkänningsfaktorer från butiken. Att kliva in i en äkta bokhandel med mycket känsla är en riktig upplevelse. I montern ska mässbesökarna få möjlighet att uppleva samma atmosfär som i bokhandeln hemma i Eksjö.

 

Torsdagen och halva fredagen är mässan endast öppen för branschfolk. Fredag eftermiddag till söndag är allmänheten välkommen. Eksjö Bokhandeln har finbesök i montern samtliga dagar.  
Torsdag: Maj-Gull Axelsson, Rolf och Cilla Börjlind, Lennart Pehrsson.
Fredag: Per Gustavsson, Johan Wendt, Sven Nordqvist och Jujja Wieslander.

Lördag: Bodil Jönsson, Sofie Sarenbrant, Johanna Westman, Johan Egerkrans och Johan Sjöberg.
Söndag: Elisabet Nemert, Maria Gustavsdotter, Bosse Bildoktorn, Tareq Taylor.

 

 

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: