Öppna / stäng meny

Monter B02:28: Eksjö Bokhandel

Ska du till Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg sista helgen i september? I så fall rekommenderar Brevet hemifrån ett besök i monter B02:28. Där förmedlar Eksjö Bokhandel sin tro på bokens och den lilla bokhandels framtid! Montern gästas också av en rad kända författare som signerar böcker.

Det är första gången Eksjö Bokhandel ställer ut på bokmässan och kanske är det också första gången det går två fulla bussar från Eksjö till bokmässan...? Joakim och Robin Nyberg och nystartade JoRo-buss fyllde första bussen redan i somras och nu är alltså buss nummer två fullbokad.

– Vi har ett starkt stöd hos Eksjöborna, konstaterar Helena Hedenberg, en av butikens tre anställda, som ser fram emot att befinna sig i litteraturens absoluta mittpunkt under mässdagarna.

Andra som ser fram emot Eksjö Bokhandels medverkan är redaktörerna på Bok- och Biblioteksmässans egen mässtidning, Johan Kollén och Annica Starfalk. När de tipsar om årets höjdpunkter i mässtidningen nämns den 171-åriga bokhandeln från Eksjö högt upp på listan!

Eksjö Bokhandels medarbetare har tidigare, precis som de flesta av sina kollegor ute i landet, åkt till mässan som besökare.

– Det här blir något helt annat, säger Helena Hedenberg. Vi vill visa att det går att ha en renodlad bokhandel och att det faktiskt funkar om man lägger ner lite energi.
De senaste åren har Eksjö Bokhandeln satsat på allt från författarkvällar till lördagsförsäljning av surdegsbröd. I fjol firades 170-årsjubileet med praliner, tårtkalas och champagneprovning. Höstens program omfattar bland annat en ölprovning med Joel Linderoth och Darren Packman samt bokprat med Katarina von Bredow, Simona Ahrnstedt och Caroline Eriksson.

 

Att ta steget att delta på Nordens största bokmässa är bara ytterligare ett bevis på Eksjö Bokhandels kreativitet. Onsdagen den 24 september går första bilen till Göteborg och i packningen finns en hel del igenkänningsfaktorer från butiken. Att kliva in i en äkta bokhandel med mycket känsla är en riktig upplevelse. I montern ska mässbesökarna få möjlighet att uppleva samma atmosfär som i bokhandeln hemma i Eksjö.

 

Torsdagen och halva fredagen är mässan endast öppen för branschfolk. Fredag eftermiddag till söndag är allmänheten välkommen. Eksjö Bokhandeln har finbesök i montern samtliga dagar.  
Torsdag: Maj-Gull Axelsson, Rolf och Cilla Börjlind, Lennart Pehrsson.
Fredag: Per Gustavsson, Johan Wendt, Sven Nordqvist och Jujja Wieslander.

Lördag: Bodil Jönsson, Sofie Sarenbrant, Johanna Westman, Johan Egerkrans och Johan Sjöberg.
Söndag: Elisabet Nemert, Maria Gustavsdotter, Bosse Bildoktorn, Tareq Taylor.

 

 

Läge för nybygge?

EKSJö Funderar du på att bygga hus i Eksjö kommun? Passa på, än så länge finns tomter till det facila priset av en krona i samtliga orter, förutom i Eksjö stad. För den som vill bo strandnära erbjuds byggklara tomter nära såväl Försjön som Bellen och Åsjön.

Tågbanan viktig för Vida

EKSJö När produktionen är i full gång lastas 19 tågvagnar färdigsågat virke i veckan från Vidas anläggning i Hjältevad. Företaget ser gärna ännu större transporter via järnvägen. ​

Jennie gillar verkstad

EKSJö Hemvändaren Jennie Svensson valdes i våras till ordförande i Emilkraften. Helt nyligen blev det klart att hon från och med i höst också blir ny näringslivsutvecklare i Eksjö kommun, med fokus på handel och turistföretagande.

Kvalitetsstämpel för kaféer

EKSJö En har funnits med länge, både som konditori och på listan över Sveriges bästa caféer. Den andra är en nykomling, både fysiskt i tallskogen utanför Mariannelund och i den prestigefyllda boken. Lennarts Konditori och Zedigs Glass finns båda med i årets upplaga av White Guide.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: