Öppna / stäng meny

Nina blir ny chef för tillväxt- och utvecklingssektorn

Efter påsk blir Nina von Krusenstierna chef för tillväxt- och utvecklingssektorn i Eksjö kommun. Redan i början av mars kom hon till stan för att träffa kommunens företag på eksjö.nu:s näringslivslunch. " Jag känner mig hedrad, det är ett stort och fint uppdrag, där jag äntligen får kombinera min humanistiska ådra med min tekniska kompetens", säger Nina.

Hon är entreprenör ut i fingerspetsarna och har drivit eget företag i många år. I grunden är hon humanist, har bland annat jobbat med grafisk form och var en av de första svenska kvinnorna som gjorde militärtjänstgöring. I 30-årsåldern bestämde hon sig för att skaffa en teknisk utbildning och blev rymdingenjör. Hon har jobbat med rymdteknik, byggt flygplatser och logistiksystem både i Sverige och utomlands. Oavsett om arbetsfältet och kollegorna funnits i Sverige, Ryssland, Pakistan eller Europa har hennes uppdrag i huvudsak varit att få ihop gruppen.

-  Mitt jobb handlar om tydlighet och kommunikation med teamet, att hålla sig till planen och att få gruppen att leverera resultat, säger Nina.

De sista åren har hon arbetat med landsbygds- och regionutveckling. Senast i Gnosjöregionen, dessförinnan i Västmanland. Nu ser hon fram emot att jobba med tillväxt och utveckling i Eksjö kommun.  
- Man måste ha respekt för att utveckling inte är enkelt, men att inspireras och att utveckla sig själv är en bra början, säger Nina, som drivs av glädje och känslan av att hjälpa andra framåt.

Planen är att flytta och hon letar hus i Eksjötrakten. Kravet är att det ska ligga på landet och helst ska det finnas ett hönshus på tomten!  

Många var nyfikna på den nya sektorchefen. Näringslivslunchen i eksjö.nu:s regi fylldes till sista plats.  

- Näringslivslunchen är en av näringslivsbolagets äldsta traditioner, där vi fångar upp aktuella ämnen och bjuder in företagare och andra intresserade. Det är en uppskattad mötesplats, säger näringslivschef Marie Brask.

Nästa näringslivslunch är den 1 april.

 

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: