Öppna / stäng meny

Nomineringar till idrottsgalan

Fakta

Biljetter till Idrottsgalan finns på Eksjö turistbyrå och Emilkraften i Mariannelund.

I fjol prisades bowlingtjejen Patricia Müller, bowlaren Christer Danielson och orienteraren Linnea Golsäter. Engagerade Moa Ekman blev årets unga idrottsledare och växande Eksjö Cykelklubb utsågs till årets idrottsförening. Årets gala arrangeras i mars och nu presenteras de nominerade.

Nu är det återigen dags att hylla Eksjö kommuns idrottsstjärnor. Idrottsgalan arrangeras den 21 mars, för tredje gången i ordningen. Årets gala är något senarelagd för att bättre passa in i föreningarnas säsongsbyte. Olika prestationer belönas med priser utifrån åtta olika kriterier och de nominerade är...

Årets kvinnliga prestation
Hjältevad/Mariannelund AIS fotboll dam
Det unga HM IS-laget vann division 4 dam nordöstra helt överlägset och spelar nästa säsong i division 3.

Robin Ydremark, Höglandets Triathlon
Triathlonutövaren vann kvinnor 50-54-klassen i ironmantävlingen i Barcelona vilket också gav en biljett till VM på Hawaii 2015.

Birgitta Werneskog Ljung, Eksjö GK
Vid sidan av sina uppdrag i Riksidrottsförbundet så skördar Birgitta även framgångar på golfbanan. Vann SM-guld i kvinnor 50 plus och fick även under hösten representera det svenska laget i lag-EM.


Årets manliga prestation
David Axelsson, Eksjö CK
Four cross-cyklisten följde upp fjolårets 17:e plats i VM med en ny 17:e plats i årets VM i Österrike. Noterades även för en elfteplats i en världscuptävling under gångna året.

Calle Bjerkert, Vimmerby MS
Haft en lång och framgångsrik endurokarriär och är fortfarande med i elitskiktet. Var länge med i täten i klassiska Novemberkåsan där han till sist slutade femma. Femma även i Ränneslättsloppet och trea i Stångebroslaget.

Sebastian Karlsson, Aneby SK
Eksjökillen och mittfältskrigaren var en av nyckelspelarna bakom Anebys framgångsrika år där man mot alla odds klarade sig kvar i division 3 med bred marginal.


Årets kvinnliga juniorprestation
Josefine Klintberg, Eksjö SOK
Har ett härligt år bakom sig med SM-guldet i natt-SM i D20-klassen som största triumfen. Fyllde även på med ett silver under medeldistans-SM.

Louise Waerme, Ormaryds IF
Eksjötjejen blev Ormaryds IF bästa målskytt (elva mål) när OIF sopade rent i division 2 dam och tog sig via kvalspel upp till division 1.

Elin Sjöbrink, Hallby HK
Eksjö BK-produkten tillhör nyckelspelarna och är en av Hallbys bästa målskyttar i division 1-handbollen.


Årets manliga juniorprestation

Adam Persson, Eksjö SOK
Fyllde på meritlistan med ett nytt USM-guld, denna gång på sprintdistansen. Tog även ett silver på distans under samma mästerskap i Åsarna.

Gustaf Andersson, Eksjö GK
16-åringen slog igenom förra säsongen och är rankad tvåa i sin åldersgrupp. Blev fyra på junior-SM och fick även åka på landslagsuppdrag till Italien.

Filip Hjelmland, Dackarna
Mariannelundskillen som numera kör för Elit Vetlanda vann USM-guld i Nyköping och blev sjua i världsmästerskapen för ungdomar. Kliver det här året upp på 500 cc.


Årets idrottsledare
Krister Jansson, Nannylunds IF
Har ett brinnande idrottsintresse och visar stort engagemang i klubben som bedriver verksamhet i en rad olika idrotter.

Mats Nerlund, Eksjö CK
Ligger i allra högsta grad bakom Eksjö Cykelklubbs uppsving de senaste åren. Är tävlingsledare för den allt mer populära Ränneslättsturen med över 1 000 deltagare.

Ann-Katrin Larsson, Eksjö Södra
Friidrottsklubbens eldsjäl som år efter år har tränat ungdomar ute på Ränneborg. 2014 ledde hon även ett av klubbens ungdomslag till seger i UDM.


Årets unga idrottsledare

Tobias Johnsson, IBK Husar
18-åringen visar stort engagemang i stadens innebandyklubb där han har flera uppdrag, bland annat som ungdomstränare för pojkar 01.

Sara Stojanovic, Eksjö GS
17-åringen är en inspiration och förebild för unga dansare och leder flera dansgrupper i Eksjö GS-regi.

Jonathan Eliasson, Eksjö Fotboll, Höglandets FDK
17-åringen satsar hårt på domarkarriären och ställde under fjolåret upp i ur och skur. Håller på att utbilda sig till distriktsdomare.


Årets idrottsförening
IF Eksjö Fotboll
Eksjös största idrottsförening med över 600 medlemmar har en betydande roll för kommunens ungdomsidrott där man, inte minst på flicksidan, skördat framgångar.

Eksjöortens Ryttarförening
Bedriver verksamhet både för ungdomar och vuxna med målmedveten träning i hoppning och dressyr.

Eksjö BK
Vid sidan av sin breda ungdomsverksamhet så skapade handbollsklubben flera publikfester och ett lyckat arrangemang i Olsbergs arena när klubben arrangerade ungdoms-EM med Sveriges som gruppvinnare i januari.


Årets Hederspris
Offentliggörs vid galan.

 

Platsen är Olsbergs Arena och reklamen utlovar såväl galamiddag som skratt, och glädjetårar. Arrangemanget är ett samarbete mellan Smålandsidrotten och Eksjö kommun. Den vänder sig till alla som på något sätt är engagerade inom idrotten: aktiva, ledare, ledamöter, domare, föräldrar etc. 

Syftet med galan är att uppmärksamma engagemang, ledarskap och prestationer bland kommunens
idrottsföreningar.

 

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: