Öppna / stäng meny

Succé för stadsfesten - igen

Fler bilder

Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

- Vi fick ett kvitto på att Eksjö vill ha och behöver denna typ av evenemang, säger ledningen i ett pressmeddelande.

Biljettförsäljningen översteg redan under fredagskvällen föregående års totala försäljning och under lördagen fortsatte tillströmningen av besökare. Det totala besöksantalet uppskattas till cirka 23 000 personer.

Arrangemanget lovordas av artister, nöjda sponsorer och polis och räddningstjänst beskriver stadsfesten som en lugn festival.

– En ideell styrelse med en väl inarbetad funktionärsstab, bra samarbete med kommunen, lokala föreningar och näringsliv är en framgångsfaktor och en förutsättning för en lyckad fest, säger Föreningen Fiesta och passar på att ge en eloge till sponsorer, samarbetspartners, funktionerer och musikälskande besökare.

Redan nu planeras Eksjö Stadsfest 30-31 augusti 2019.  

 

Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Kraftsamlar för klimatet

EKSJö Klimatveckan har arrangerats i Jönköpings län under flera år. För varje år blir den större och större. I år får klimatveckan en mer lokal prägel med aktiviteter i hela Eksjö kommun, allt från solsafari till öppen trädgård.

Vandra och smaka i Bellö

EKSJö Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: