Olsbergs växer och nyanställer

Fler bilder

​I fjol tangerades toppåret 2007. I år talar prognosen för ett nytt rekord på Olsbergs Hydraulics. På några få månader har företaget anställt nio nya medarbetare, och fler kommer att behövas framöver.

Förutom den allmänt gynnsamma högjunkturen i branschen handlar Olsbergs produktionsökning till stor del om ett utökat samarbete med storkunden Hiab. En av världens ledande krantillverkare satsar på nya kranmodeller och arbetar hårt på marknadsföring och sitt kvalitetstänk. I utvecklingspaketet ingår även ett fördjupat samarbete med Olsbergs, som levererar ventilsystem till en rad av företagets kranmodeller.    
- Hiab har valt att knyta ett nytt avtal med oss, som innebär att vi levererar system till fler av deras kranar, berättar Christina Henriksson. Hon är vd på familjeföretaget som redan i fjol växte med 30 procent. I år väntas verksamheten öka med ytterligare 30 procent.

Från 44 till 53
De senaste månaderna har Christina anställt gjuteriarbetare, CNC-operatörer, slipare, montörer och maskinbearbetare.
- Från 44 till 53 medarbetare är en stor procentuell ökning för oss och nu måste den nya organisationen sätta sig innan vi går ut och söker mer personal. Men vi kommer att behöva fler medarbetare framöver, bland annat hydraultekniker, montörer och personal till gjuteriet.

- Jag är alltid intresserad av att få kontakt med bra folk för framtida behov och tar gärna emot CV från den som är intresserad av att jobba hos oss.  

"Spännande företag med gott rykte"
En av de senast anställda är Eleonor Magnusson från Tranås, som också blev den första kvinnan på maskinavdelningen.  
- Jag har tidigare jobbat som CNC-svarvare och vill testa något nytt. Jag sökte mig hit eftersom Olsbergs är ett spännande företag med gott rykte, säger Eleonor som efter två veckor på nya jobbet tycker att arbetsplatsen lever upp till förväntningarna.
- Jag upplever att det är ordning och reda och att det finns bra rutiner för det som ska göras. Jag trivs jättebra, säger Eleonor.

Höga krav
Personalomsättning på Olsbergs är ovanligt låg, vilket också ger en hög kompetens genom hela produktionskedjan, från gjutning till montering och testkörning. De tekniskt avancerade produkterna kräver både precision och noggrannhet, då minsta fel kan få stora konsekvenser.
- Vi ställer höga krav på vår personal och är noga med vilka vi anställer. Det är viktigt att det känns bra för båda parter och att den nya medarbetaren verkligen vill jobba hos oss, säger Christina.

Engagerad personal
Många uppskattar möjligheten att jobba med CNC-styrda maskiner utan att jobba skift. (Maskinerna programmeras på kvällen och kör nattskiftet på egen hand). Även den egna personalmatsalen, som till subventionerat pris serverar både frukost och lunch är ett uppskattat inslag på jobbet.
- Jag upplever att vi har ett bra arbetsklimat. Vi ger, men vi kräver också tillbaka. Jag har en extremt engagerad personal, säger Christina.

Fettisdag med kanelbullesemla

EKSJö På Stjernbergs Skafferi i Mariannelund firar man i år fettisdag med kanelbullesemlor. Bullen introducerades för ett par veckor sedan och har redan blivit mångas favorit - för en del har den seglat upp och blivit den godaste semlan på marknaden

63 Motors - ny bilaffär i Eksjö

EKSJö Under 2017 startade inte mindre än 104 nya företag i Eksjö kommun. Ett av dem var bilfirman 63 Motors med lokal vid Kaffekullen. Verksamheten drivs av bröderna Shafiq och Abdullah Saloum, som kom till Sverige för bara tre år sedan.

Generationsskifte på Carlos

EKSJö Sophie Carlo har i princip vuxit upp i familjens klädbutik vid Stora torget i Eksjö. Som 15-åring började hon både mannekänga och sommarjobba hos sina föräldrar. De senaste åren har hon varit delaktig i inköpen. Vid årsskiftet tog hon över Carlos, som fyller 110 år 2018.

Eksjöhus första modulhus till Sjöhagen

EKSJö ​Itolv AB exploaterar i samarbete med Eksjöhus det nya bostadsområdet Sjöhagen, som får både villor och bostadsrätter. Bostadsrätterna byggs i vår och husen tillverkas i Eksjöhus nyinvigda modulfabrik.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: