Paletti nystartar efter branden

Fler bilder

Ur askan och rakt in i framtiden. Butik Paletti drabbades hårt av branden i augusti men har med ett stort engagemang och hårt arbete lyckats hålla verksamheten igång. Nu är den nya butiken invigd - och den är större och snyggare än någonsin!

Nästan direkt efter den tragiska branden i Forsellska gården den 16 augusti bestämde sig Butik Paletti för att fortsätta existera – så fort som möjligt. Butiken var förstörd, allt från inredning och varulager till kundernas bonuskort var borta, men med hjälp av systerbutikerna i Halland fanns sortimentet lättillgängligt. Kommunikationen med kunderna fortsatte på sociala medier och beställningar togs emot via mejl och telefon.

Redan dagen efter branden började butikens anställda Maria Havskog att ringa runt på lediga lokaler. Lite längre ner på Norra Storgatan fick hon napp. Golvcity hade sagt upp sin lokaler vid Åbron och kunde dessutom tänka sig att låna ut en mindre del av butiksytan direkt.

Lagom till Eksjö Stadsfest, en dryg vecka senare, kunde Eksjöborna återigen handla ekologiska kläder, livsmedel och hudvårdsprodukter över disk. En tillfällig butik inreddes senare på Norra Storgatan 21 innan Golvcitys lokal vid Norra Storgtan 38 blev ledig, renoverad och klar för nyinvigning i förra veckan.

– Jag tror att det har varit värdefullt både för butiken och för våra kunder att verksamheten kunnat leva vidare trots det som hände. Totalt har vi bara haft stängt 13 dagar sedan branden, berättar Maria.

Den nya butiken är betydligt större än den gamla och har inretts i en rustik och smakfull industridesign. Enkla träskivor har fästs på gängade rör eller i rep från taket. Stolar på väggarna utgör hyllplan, liksom kabeltrummor, gamla klaffbord och betsade trälådor. Det mesta är återbruk, helt i linje med ekobutikens filosofi om medveten konsumtion.
– Vi har fått massor av positiva kommentarer och det känns faktiskt som butiken har hittat hem här, säger Maria och visar runt i de 130 kvadratmeter stora lokalerna där de tjocka timmerväggarna förmedlar stadens historia.

Rummet längst in är ännu inte färdiginrett. Här öppnar inom kort butikens egen SPA-avdelning som erbjuder både ansiktsbehandlingar och massage.

För mer information www.butikpaletti.se

Fettisdag med kanelbullesemla

EKSJö På Stjernbergs Skafferi i Mariannelund firar man i år fettisdag med kanelbullesemlor. Bullen introducerades för ett par veckor sedan och har redan blivit mångas favorit - för en del har den seglat upp och blivit den godaste semlan på marknaden

63 Motors - ny bilaffär i Eksjö

EKSJö Under 2017 startade inte mindre än 104 nya företag i Eksjö kommun. Ett av dem var bilfirman 63 Motors med lokal vid Kaffekullen. Verksamheten drivs av bröderna Shafiq och Abdullah Saloum, som kom till Sverige för bara tre år sedan.

Generationsskifte på Carlos

EKSJö Sophie Carlo har i princip vuxit upp i familjens klädbutik vid Stora torget i Eksjö. Som 15-åring började hon både mannekänga och sommarjobba hos sina föräldrar. De senaste åren har hon varit delaktig i inköpen. Vid årsskiftet tog hon över Carlos, som fyller 110 år 2018.

Eksjöhus första modulhus till Sjöhagen

EKSJö ​Itolv AB exploaterar i samarbete med Eksjöhus det nya bostadsområdet Sjöhagen, som får både villor och bostadsrätter. Bostadsrätterna byggs i vår och husen tillverkas i Eksjöhus nyinvigda modulfabrik.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: