Öppna / stäng meny

Paletti nystartar efter branden

Fler bilder

Ur askan och rakt in i framtiden. Butik Paletti drabbades hårt av branden i augusti men har med ett stort engagemang och hårt arbete lyckats hålla verksamheten igång. Nu är den nya butiken invigd - och den är större och snyggare än någonsin!

Nästan direkt efter den tragiska branden i Forsellska gården den 16 augusti bestämde sig Butik Paletti för att fortsätta existera – så fort som möjligt. Butiken var förstörd, allt från inredning och varulager till kundernas bonuskort var borta, men med hjälp av systerbutikerna i Halland fanns sortimentet lättillgängligt. Kommunikationen med kunderna fortsatte på sociala medier och beställningar togs emot via mejl och telefon.

Redan dagen efter branden började butikens anställda Maria Havskog att ringa runt på lediga lokaler. Lite längre ner på Norra Storgatan fick hon napp. Golvcity hade sagt upp sin lokaler vid Åbron och kunde dessutom tänka sig att låna ut en mindre del av butiksytan direkt.

Lagom till Eksjö Stadsfest, en dryg vecka senare, kunde Eksjöborna återigen handla ekologiska kläder, livsmedel och hudvårdsprodukter över disk. En tillfällig butik inreddes senare på Norra Storgatan 21 innan Golvcitys lokal vid Norra Storgtan 38 blev ledig, renoverad och klar för nyinvigning i förra veckan.

– Jag tror att det har varit värdefullt både för butiken och för våra kunder att verksamheten kunnat leva vidare trots det som hände. Totalt har vi bara haft stängt 13 dagar sedan branden, berättar Maria.

Den nya butiken är betydligt större än den gamla och har inretts i en rustik och smakfull industridesign. Enkla träskivor har fästs på gängade rör eller i rep från taket. Stolar på väggarna utgör hyllplan, liksom kabeltrummor, gamla klaffbord och betsade trälådor. Det mesta är återbruk, helt i linje med ekobutikens filosofi om medveten konsumtion.
– Vi har fått massor av positiva kommentarer och det känns faktiskt som butiken har hittat hem här, säger Maria och visar runt i de 130 kvadratmeter stora lokalerna där de tjocka timmerväggarna förmedlar stadens historia.

Rummet längst in är ännu inte färdiginrett. Här öppnar inom kort butikens egen SPA-avdelning som erbjuder både ansiktsbehandlingar och massage.

För mer information www.butikpaletti.se

Mikrofond Småland

EKSJö Vill du göra en satsning i Småland och behöver säkerhet för banklån, rådgivning eller ett mikrolån? Då kan Mikrofond Småland vara ett alternativ. Mikrofond Småland vänder sig till privatpersoner och småföretag men också till samhällsföreningar och byagrupper.

Ola odlar ätbart

EKSJö Ola Johansson har odlat hela sitt liv. Sedan några år är han tillbaka i barndomshemmet i Mariannelund och den 3000 kvadratmeter stora trädgården vid prästgårdsallén. I samband med klimatveckan har han öppen trädgård och kommer också lära kommunens femåringar mer om odling genom en satsning i Vildparken.

Succé för stadsfesten - igen

EKSJö Inför tioårsjubileet 2017 diskuterade Föreningen Fiesta alternativet att låta ett lyckat jubileum avsluta en epok med stadsfester i Eksjö. Man bestämde sig slutligen för att arrangera en elfte upplaga och att utveckla ett redan lyckad koncept ytterligare. Med facit i hand kan man konstatera att föreningen lyckades. Eksjö Stadsfest 2018 blev en succé.

Wäduren får nytt liv

EKSJö Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: