Öppna / stäng meny

Paletti nystartar efter branden

Fler bilder

Ur askan och rakt in i framtiden. Butik Paletti drabbades hårt av branden i augusti men har med ett stort engagemang och hårt arbete lyckats hålla verksamheten igång. Nu är den nya butiken invigd - och den är större och snyggare än någonsin!

Nästan direkt efter den tragiska branden i Forsellska gården den 16 augusti bestämde sig Butik Paletti för att fortsätta existera – så fort som möjligt. Butiken var förstörd, allt från inredning och varulager till kundernas bonuskort var borta, men med hjälp av systerbutikerna i Halland fanns sortimentet lättillgängligt. Kommunikationen med kunderna fortsatte på sociala medier och beställningar togs emot via mejl och telefon.

Redan dagen efter branden började butikens anställda Maria Havskog att ringa runt på lediga lokaler. Lite längre ner på Norra Storgatan fick hon napp. Golvcity hade sagt upp sin lokaler vid Åbron och kunde dessutom tänka sig att låna ut en mindre del av butiksytan direkt.

Lagom till Eksjö Stadsfest, en dryg vecka senare, kunde Eksjöborna återigen handla ekologiska kläder, livsmedel och hudvårdsprodukter över disk. En tillfällig butik inreddes senare på Norra Storgatan 21 innan Golvcitys lokal vid Norra Storgtan 38 blev ledig, renoverad och klar för nyinvigning i förra veckan.

– Jag tror att det har varit värdefullt både för butiken och för våra kunder att verksamheten kunnat leva vidare trots det som hände. Totalt har vi bara haft stängt 13 dagar sedan branden, berättar Maria.

Den nya butiken är betydligt större än den gamla och har inretts i en rustik och smakfull industridesign. Enkla träskivor har fästs på gängade rör eller i rep från taket. Stolar på väggarna utgör hyllplan, liksom kabeltrummor, gamla klaffbord och betsade trälådor. Det mesta är återbruk, helt i linje med ekobutikens filosofi om medveten konsumtion.
– Vi har fått massor av positiva kommentarer och det känns faktiskt som butiken har hittat hem här, säger Maria och visar runt i de 130 kvadratmeter stora lokalerna där de tjocka timmerväggarna förmedlar stadens historia.

Rummet längst in är ännu inte färdiginrett. Här öppnar inom kort butikens egen SPA-avdelning som erbjuder både ansiktsbehandlingar och massage.

För mer information www.butikpaletti.se

Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: