Paret Ekblad Årets Ingatorpare

Fler bilder

Fakta

Samhällsföreningens motivering:
”För att ha vågat skaka liv i ett av Ingatorps äldre hus och där ha skapat en trivsam samlingspunkt.”

Det nedlagda slakteriet som stått tomt i flera år blev en nystart och en nyckel till livet på landet för Karina och Gunnel Ekblad. Men de anade aldrig att deras satsning skulle betyda så mycket för så många. Regnbågsdalen Café och Guesthouse har blivit en viktig samlingspunkt i byn och nu har paret utsetts till Årets Ingatorpare för sin satsning!

Handelsboden är öppen sju dagar i veckan, kaféet likaså, om än i begränsad form ett par dagar i veckan. Här finns alltid möjlighet att både kompletteringshandla, uträtta kioskärenden, prata bort en stund eller sitta ner och fika eller äta lunch.

Sedan öppningen på Valborgsmässoafton har 1700 räkmackor sålts och innan jul serverades 130 jultallrikar. Regnbågsdalen är ombud för apoteket och samordnar exempelvis nyckelutlämningen till sporthallen. Karina och Gunnel bjuder återkommande in till sy- och stickkafé och planerar att utveckla konceptet med olika evenemang. Nytt för året är ”Happy after school café” där skolelever får rabatt på fika på eftermiddagarna. Gissningsvis var hela Ingatorp rörande överens om att priset gick till rätt personer.

Pristagarna själva var både glada och överraskade och betonade vid prisutdelningen i samband med Knutsdansen att priset tillägnas alla Ingatorpare.
– Utan dem hade vi inte kunnat driva vår verksamhet, säger Karina.

Paret Ekbladh har haft ett minst sagt intensivt år med husköp, renovering, uppstart av verksamhet. Sedan öppningen på Valborgsmässoafton har de, i princip, jobbat sju dagar i veckan.
– Det är knappt att vi har hunnit landa i att vi faktiskt äger det här fantastiska huset. Vi jobbar mycket men eftersom vi inte behöver lämna huset känns det bara som att vi har en behaglig tillvaro. Vi är nästan alltid om omgivna av glada människor, säger Karina.
– Ingatorpsborna är vansinnigt glada att vi finns och de säger det ofta. Vår verksamhet har fått en större betydelse än vi trodde och det ger energi, säger Gunnel, som är mest förvånad över att det gick så fort att göra sig ett namn.

På visiteksjo.com är Regnbågsdalen nummer tre på sidans tio-i-topp-lista över mest klickade sidor. På booking.com har uthyrningsrummen på övervåningen medelbetyg 9,2.

Regnbågsdalen Café och Guesthouse har tveklöst gjort Ingatorp till en mer livfull plats. Kanske är verksamheten en av flera anledningar till att husförsäljningen på orten tagit fart? En sökning på hemnet.se ger just nu bara ett enda hus till salu. 

 För mer information följ Regnbågsdalen Café och Guesthouse på facebook eller gå in på
www.regnbagsdalen.se

Fettisdag med kanelbullesemla

EKSJö På Stjernbergs Skafferi i Mariannelund firar man i år fettisdag med kanelbullesemlor. Bullen introducerades för ett par veckor sedan och har redan blivit mångas favorit - för en del har den seglat upp och blivit den godaste semlan på marknaden

63 Motors - ny bilaffär i Eksjö

EKSJö Under 2017 startade inte mindre än 104 nya företag i Eksjö kommun. Ett av dem var bilfirman 63 Motors med lokal vid Kaffekullen. Verksamheten drivs av bröderna Shafiq och Abdullah Saloum, som kom till Sverige för bara tre år sedan.

Generationsskifte på Carlos

EKSJö Sophie Carlo har i princip vuxit upp i familjens klädbutik vid Stora torget i Eksjö. Som 15-åring började hon både mannekänga och sommarjobba hos sina föräldrar. De senaste åren har hon varit delaktig i inköpen. Vid årsskiftet tog hon över Carlos, som fyller 110 år 2018.

Eksjöhus första modulhus till Sjöhagen

EKSJö ​Itolv AB exploaterar i samarbete med Eksjöhus det nya bostadsområdet Sjöhagen, som får både villor och bostadsrätter. Bostadsrätterna byggs i vår och husen tillverkas i Eksjöhus nyinvigda modulfabrik.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: