Öppna / stäng meny

Paret Ekblad Årets Ingatorpare

Fler bilder

Fakta

Samhällsföreningens motivering:
”För att ha vågat skaka liv i ett av Ingatorps äldre hus och där ha skapat en trivsam samlingspunkt.”

Det nedlagda slakteriet som stått tomt i flera år blev en nystart och en nyckel till livet på landet för Karina och Gunnel Ekblad. Men de anade aldrig att deras satsning skulle betyda så mycket för så många. Regnbågsdalen Café och Guesthouse har blivit en viktig samlingspunkt i byn och nu har paret utsetts till Årets Ingatorpare för sin satsning!

Handelsboden är öppen sju dagar i veckan, kaféet likaså, om än i begränsad form ett par dagar i veckan. Här finns alltid möjlighet att både kompletteringshandla, uträtta kioskärenden, prata bort en stund eller sitta ner och fika eller äta lunch.

Sedan öppningen på Valborgsmässoafton har 1700 räkmackor sålts och innan jul serverades 130 jultallrikar. Regnbågsdalen är ombud för apoteket och samordnar exempelvis nyckelutlämningen till sporthallen. Karina och Gunnel bjuder återkommande in till sy- och stickkafé och planerar att utveckla konceptet med olika evenemang. Nytt för året är ”Happy after school café” där skolelever får rabatt på fika på eftermiddagarna. Gissningsvis var hela Ingatorp rörande överens om att priset gick till rätt personer.

Pristagarna själva var både glada och överraskade och betonade vid prisutdelningen i samband med Knutsdansen att priset tillägnas alla Ingatorpare.
– Utan dem hade vi inte kunnat driva vår verksamhet, säger Karina.

Paret Ekbladh har haft ett minst sagt intensivt år med husköp, renovering, uppstart av verksamhet. Sedan öppningen på Valborgsmässoafton har de, i princip, jobbat sju dagar i veckan.
– Det är knappt att vi har hunnit landa i att vi faktiskt äger det här fantastiska huset. Vi jobbar mycket men eftersom vi inte behöver lämna huset känns det bara som att vi har en behaglig tillvaro. Vi är nästan alltid om omgivna av glada människor, säger Karina.
– Ingatorpsborna är vansinnigt glada att vi finns och de säger det ofta. Vår verksamhet har fått en större betydelse än vi trodde och det ger energi, säger Gunnel, som är mest förvånad över att det gick så fort att göra sig ett namn.

På visiteksjo.com är Regnbågsdalen nummer tre på sidans tio-i-topp-lista över mest klickade sidor. På booking.com har uthyrningsrummen på övervåningen medelbetyg 9,2.

Regnbågsdalen Café och Guesthouse har tveklöst gjort Ingatorp till en mer livfull plats. Kanske är verksamheten en av flera anledningar till att husförsäljningen på orten tagit fart? En sökning på hemnet.se ger just nu bara ett enda hus till salu. 

 För mer information följ Regnbågsdalen Café och Guesthouse på facebook eller gå in på
www.regnbagsdalen.se

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Vaxblekarens vintersatsning

EKSJö Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

#Attraktivindustri- miljonprojekt

EKSJö Eksjö.nu får fem miljoner kronor från Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna för att hjälpa företagen med kompetensutveckling. Planen är att #Attraktivindustri ska utbilda 250 personer på företag i fyra kommuner.

Supported Employment – en lyckad väg till jobb

EKSJö Den ena driver ett bageri. Den andra har under många år längtat efter ett vanligt jobb. Båda älskar att baka. Tack vare Supported Employment är de numera kollegor på Lennarts konditori.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: