Öppna / stäng meny

Plugga till sjuksköterska i Eksjö

Fakta

Sjuksköterskeutbildning 180 p
Studieort Eksjö

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1 och 1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.

I dag, den 15 september, öppnar anmälan till den nya sjuksköterskeutbildningen i Eksjö. Utbildningen som startar i januari 2017 drivs av Hälsohögskolan, Jönköping University och är förlagd till Campus i12.

Med anledning av den stora sjuksköterskebristen har Eksjö kommun under flera år arbetet med att återigen försöka få till stånd en sjuksköterskeutbildning i Eksjö.
– Flera personer har arbetat länge med frågan och nu var tajmingen rätt, säger Christian  Thomsen, utbildningschef på Campus i12, som ser fram emot att ta emot ytterligare 20 studenter till våren.

Större målgrupp
Intresset för den lokala studiegruppen är stort. Det berättar Eva Klangbeck, samordnare för vårdutbildningarna på Campus i12, som fått mängder av frågor och kommenterar via mejl, telefon och sociala medier sedan utbildningen presenterades.

Den här utbildningen öppnar upp för en större målgrupp. Eftersom merparten av studierna sker på hemmaplan blir det här en möjlighet för den som drömmer om att studera, men som kanske inte har möjlighet att pendla till Jönköping varje dag, säger Eva.

Byta yrke – mitt i livet
Hon tillägger att utbildningen också går hand i hand med vår tids syn på det livslånga lärandet. I dag finns ett stort intresse i alla åldrar för att läsa vidare, utvecklas och kanske helt byta yrkesinriktning mitt i livet. En utbildning tillgänglig på cykelavstånd passar såklart lättare in i livspusslet.

Den här utbildningen stärker både studentstaden Eksjö och vår kommun. Förhoppningen är att vi kan erbjuda möjligheter till medborgare som vill ta ett steg vidare och samtidigt leverera nyutbildade sjuksköterskor till vården. Dessutom öppnar den här satsningen upp för fler arbetstillfällen för andra kompetenser i andra änden av kedjan.      

En dag per vecka i Jönköping 
Utbildningens upplägg innebär att mindre seminarier, handledning, grupparbeten och examinationer sker i Campus i12:s etablerade studiemiljö på Itolvområdet, som numera har totalt 200 studenter på högskole och yrkeshögskoleutbildningar. Sjuksköterskeutbildningens praktiska övningar kommer i viss mån att genomföras på Höglandssjukhuset och tanken är förstås att studenterna också gör sin praktik i stan. De stora föreläsningarna kommer att hållas i Jönköping, dit studenterna åker en dag i veckan.

Inledningsvis planeras tre utbildningsstarter, våren 2017, våren 2018 och våren 2019.

För mer information och anmälan, gå in på www.antagning.se

Anmälan är öppen fram till den 17 oktober.

 

 

Jobb- och utbildningsmässa

EKSJö Söker du jobb eller sommarjobb i Eksjö? Eller är du bara nyfiken på vilka karriärmöjligheter som finns i kommunen? Då ska du boka in onsdagen den 20 mars och årets upplaga av jobb- och utbildningsmässan i Olsbergs Arena.

Linnea lever sin dröm

EKSJö Ett år efter studenten anställdes Linnea Wilhelmsson som konstruktör på Bruzaholms Bruk. - Jobbet har gjort det möjligt för mig att leva min dröm, säger Linnea, som 20 år gammal äger ett eget hus i byn Åsen utanför Bellö. Här hon odlar sina egna grönsaker och har i liten skala börjat föda upp kaniner för klimatsmart köttproduktion.

Eksjötitlar under granen

EKSJö För den som gillar hårda platta paket finns det gott om lokala alternativ i år. Lagom till julhandeln har inte mindre än fyra böcker med Eksjöanknytning släppts!

Odlingsakademien - odling som livsstil

EKSJö Under 2019 sjösätter Astrid Lindgrens Hembygd ett nytt hållbarhetsprojekt med fokus på odling. Först ut är tre parallella odlingskurser. Kurserna hålls i Eksjö, Mariannelund och Vimmerby med tre av områdets mest erfarna odlare som ledare: Eva Ekenberg och Ola Johansson och Hillevi Helmfrid. Kurserna följer odlingsåret och omfattar en kväll i månaden från februari till november.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: