Öppna / stäng meny

Populär portal växer fram i Eksjö

I området mellan Kaffekullen och centrum bygger familjen Hjertqvist 36 lägenheter. 35 är redan sålda. Merparten av dem som köpt bostadsrätt i Portalen är villaägare som lämnar en villa i Eksjö.

Det råder ingen tvekan om att det finns en stor efterfrågan på bostadsrätter i Eksjö. Det faktum att nästan alla 35 köpare är lokala villaägare kommer att innebära en välkommen flyttkarusell i staden, som i dagsläget har få objekt på villamarknaden. 
– Många har byggt sitt hus i Orrhaga eller Kaffekullen någon gång på 1970- och 80-talet och flyttar för första gången, berättar Lennart Hjertqvist, som tror att man, genom att satsa på just bostadsrätter, nått en grupp människor som hittills valt att bo kvar i sina hus.

–  Det passar inte alla att bo i hyresrätt. Har man bott i villa under lång tid känner man sig kanske mer tillfreds med att kunna påverka sitt boende.
De nio byggnaderna kommer i stora drag att likna de hus som familjen Hjertqvist byggde i Norrström för några år sedan, med fyra lägenheter i varje huskropp. Lägenheterna på markplan får uteplats, de på övervåningen får både hiss och balkong.
– Vi utgår från samma koncept, men med dagens utbud av material och vår egen kunskap blir de här lägenheterna lite finare och ännu mer funktionella. Den här kundgruppen efterfrågar ett bekvämt och underhållsfritt boende, konstaterar Lennart.
Med 700-800 meter till Stora torget, skogen inpå knuten och badplatsen vid Eksjö camping ett par minuter bort blir området en optimal mix mellan stad och land. Gårdsmiljön blir gemensam med gott om yta till närmsta granne. 
-  För den som är van att ha eget hus är detta en bra kompromiss. Vår målsättning är att skapa ett område där de boende trivs. Där man kan njuta av gemenskapen och av att ha tid över, utan att vara jagad av gräsklippning, målning och snöskottning. Hela området är tillgänglighetsanpassat och kommer att fungera även om man blir lite sämre.
Den första etappen, med 20 lägenheter, ska vara inflyttningsklar i maj. Tre av de fem husen är redan på plats. Etapp två, som omfattar resterande 16 lägenheter, beräknas stå klar sista november 2019. Lägenheterna är mellan 74 och 94 kvadratmeter stora, med valbar planlösning om tre till fyra rum.


Frida och Oskar får vd-poster

EKSJö Det blev en händelserik torsdag i LindholmsGruppen. På morgonen presenterade Eksjöhus nyheten att syskonen Frida Scherdén och Oskar Lindholm, som fjärde generationens husbyggare i Eksjö, tar över vd-posterna för Eksjöhus AB och Eksjö Modulbygg AB. Samma kväll fick LindholmsGruppen Årets ta-sig-församhetspris på Eksjö Näringslivsfest.

Magisk näringslivsfest

EKSJö Blomsterboden, Spakarps Plantskola, Lunnagårds Sjukhem AB, Regnbågsdalens Café och Guesthouse, Lindholmsgruppen och Markus Kyllenbeck står för årets prestationer inom näringslivet i Eksjö kommun. I går hyllades de på Eksjö näringslivsfest. Festen arrangeras sedan många år tillbaka av eksjö.nu. Årets upplaga går till historien som en magisk afton.

Eksjö Kulturfestival med 50-tal evenemang i hela kommunen

EKSJö Fredag den 26 oktober startar Eksjö Kulturfestival! En vecka späckad av kulturevenemang för alla åldrar i hela kommunen. Invigningen sker på Skuruhatt med stor eldshow och spökvandring.

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: