Öppna / stäng meny

Populär portal växer fram i Eksjö

I området mellan Kaffekullen och centrum bygger familjen Hjertqvist 36 lägenheter. 35 är redan sålda. Merparten av dem som köpt bostadsrätt i Portalen är villaägare som lämnar en villa i Eksjö.

Det råder ingen tvekan om att det finns en stor efterfrågan på bostadsrätter i Eksjö. Det faktum att nästan alla 35 köpare är lokala villaägare kommer att innebära en välkommen flyttkarusell i staden, som i dagsläget har få objekt på villamarknaden. 
– Många har byggt sitt hus i Orrhaga eller Kaffekullen någon gång på 1970- och 80-talet och flyttar för första gången, berättar Lennart Hjertqvist, som tror att man, genom att satsa på just bostadsrätter, nått en grupp människor som hittills valt att bo kvar i sina hus.

–  Det passar inte alla att bo i hyresrätt. Har man bott i villa under lång tid känner man sig kanske mer tillfreds med att kunna påverka sitt boende.
De nio byggnaderna kommer i stora drag att likna de hus som familjen Hjertqvist byggde i Norrström för några år sedan, med fyra lägenheter i varje huskropp. Lägenheterna på markplan får uteplats, de på övervåningen får både hiss och balkong.
– Vi utgår från samma koncept, men med dagens utbud av material och vår egen kunskap blir de här lägenheterna lite finare och ännu mer funktionella. Den här kundgruppen efterfrågar ett bekvämt och underhållsfritt boende, konstaterar Lennart.
Med 700-800 meter till Stora torget, skogen inpå knuten och badplatsen vid Eksjö camping ett par minuter bort blir området en optimal mix mellan stad och land. Gårdsmiljön blir gemensam med gott om yta till närmsta granne. 
-  För den som är van att ha eget hus är detta en bra kompromiss. Vår målsättning är att skapa ett område där de boende trivs. Där man kan njuta av gemenskapen och av att ha tid över, utan att vara jagad av gräsklippning, målning och snöskottning. Hela området är tillgänglighetsanpassat och kommer att fungera även om man blir lite sämre.
Den första etappen, med 20 lägenheter, ska vara inflyttningsklar i maj. Tre av de fem husen är redan på plats. Etapp två, som omfattar resterande 16 lägenheter, beräknas stå klar sista november 2019. Lägenheterna är mellan 74 och 94 kvadratmeter stora, med valbar planlösning om tre till fyra rum.


Läge för nybygge?

EKSJö Funderar du på att bygga hus i Eksjö kommun? Passa på, än så länge finns tomter till det facila priset av en krona i samtliga orter, förutom i Eksjö stad. För den som vill bo strandnära erbjuds byggklara tomter nära såväl Försjön som Bellen och Åsjön.

Tågbanan viktig för Vida

EKSJö När produktionen är i full gång lastas 19 tågvagnar färdigsågat virke i veckan från Vidas anläggning i Hjältevad. Företaget ser gärna ännu större transporter via järnvägen. ​

Jennie gillar verkstad

EKSJö Hemvändaren Jennie Svensson valdes i våras till ordförande i Emilkraften. Helt nyligen blev det klart att hon från och med i höst också blir ny näringslivsutvecklare i Eksjö kommun, med fokus på handel och turistföretagande.

Kvalitetsstämpel för kaféer

EKSJö En har funnits med länge, både som konditori och på listan över Sveriges bästa caféer. Den andra är en nykomling, både fysiskt i tallskogen utanför Mariannelund och i den prestigefyllda boken. Lennarts Konditori och Zedigs Glass finns båda med i årets upplaga av White Guide.

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: