Sommar i parken 2017

Fler bilder

Fakta

Sommar i parken 2017 arrangeras den 8 juli kl. 16.00 i Herrgårdsparken i Mariannelund.

Tag gärna med egen stol/filt och picknick.

Fri entré


När Sommar i Parken arrangeras för fjärde gången den 8 juli blir det med ett program som är bredare än någonsin. Artister från när och fjärran, de flesta med koppling till Mariannelund, kommer till Herrgårdsparken för att bjuda på allt från samba till poetry slam!

Arrangörer för Sommar i Parken är Mariannelundsbygdens samhällsförening, Centrumkyrkan och studieförbundet Sensus. I arbetsgruppen ingår Fredrik Anckarman, Mikael Wiktorsson, Ann-Christin Karlsson och initiativtagaren Peter Salminen.

Fantastisk park
– När jag flyttade tillbaka till Mariannelund insåg jag vilken fantastiskt fin park vi har och tyckte att den borde nyttjas mer. Jag tycker att det är kul med musik och roligt att skapa mötesplatser, säger Peter Salminen och berättar att redan första året kom 300-400 personer.
– Förra året fick vi flytta evenemanget till Folkets Hus på grund av vädret men folket kom så vi genomförde programmet i en fullsatt lokal.
– Vi skapar en enkel tillställning utan kommersiella inslag där artisterna ställer upp utan att kräva några gager.  Publiken tar med sin egen picknickkorg och den som vill lämnar en frivillig gåva som hjälper till att täcka de utgifter vi har. Årets konferencierer är Pekka och Anna Mellergård och Mariannelundsparet kommer bland annat att få presentera ett par riktigt lokala band. Det välbekanta coverbandet Hearts and Bones, består av Monica Paulsson, Fredrik Anckarman, Roger Fransson och Ronny Karlsson, som alla har spelat på Sommar i Parken tidigare.

För nybildade Spruçe, även det från Mariannelund, blir det däremot premiär. Medlemmarna Dave Rosenbaum, Andreas Artmark, Björn Holm och Erik Salmonsson spelade ihop första gången inför en av bandmedlemmarnas bröllop och bestämde sig för att göra något mer ihop. Dagen till ära är bandet också förstärkt med Mariannelunds meste basist, Roger "Bullford" Olofsson.

Rötter från trakten
Från Västervikstrakten, där Peter Salminen arbetar som musiklärare, har arrangörerna hämtat två band och en musikalartist. Loveflowers från Gunnebo/Västervik spelar egen musik i gränslandet mellan americana/alt country/acoustic/folk/pop. Extra kul är att Yvonne Greiffe (född Arvidsson) som är en av medlemmarna har sina rötter i Mariannelund. Brasilianska rytmer och sambainspirerad musik blir det när den stora slagverksensemblen Baía do Samba från Västervik äntrar scenen.

Musikal och poetry slam
Musikteater- och visutbildade Jessica Thunebäck från Västervik har en riktig musikalröst och ackompanjeras på Sommar i Parken av gymnasiekompisen Johanna Karlsson från Pelarne.
Sist men inte minst deltar mor- och dotterduon Annika Paulsson och Josefin Wernersson. Annika arbetar som sångpedagog på Kulturskolan. Dottern som har det kreativa skapandet i blodet bor numera i Umeå och kommer bland annat att bjuda på poetry slam, i vilket hon tog hem en bronsplats i årets lag-SM.

Nu öppnar Filmbyn Småland

EKSJö En proffsig och lekfull utställning som lockar fram barnet i en. Så beskriver man nog enklast Filmbyn Småland, som efter år av förberedelser nu slår upp portarna för allmänheten. Brevet hemifrån har varit på plats och provlekt.

Slättvallen får ställplats

EKSJö Lagom till Filmbyns invigning öppnar en helt ny ställplats för husbilar, bara några hundra meter från det nya besöksmålet. Bakom satsningen står den lokala idrottsföreningen Hjältevad Mariannelunds IS.

Tar pulsen på Eksjöhandeln

EKSJö Som ett led i Eksjö stadsutvecklings strategiarbete har entreprenören Carina Eldåker fått uppdraget att intervjua handlare och fastighetsägare i stadskärnan. Samtalen blir grunden för en nulägesanalys.

Det stora kafferepet

EKSJö Nu är det dags för Eksjöborna och besökare till Eksjö att samlas i ett stort och härligt kafferep – både i Eksjö och i Mariannelund – och vara med när platsen Eksjös egna signaturbulle Eksjöknuten invigs!

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: