Sommar i parken 2017

Fler bilder

Fakta

Sommar i parken 2017 arrangeras den 8 juli kl. 16.00 i Herrgårdsparken i Mariannelund.

Tag gärna med egen stol/filt och picknick.

Fri entré


När Sommar i Parken arrangeras för fjärde gången den 8 juli blir det med ett program som är bredare än någonsin. Artister från när och fjärran, de flesta med koppling till Mariannelund, kommer till Herrgårdsparken för att bjuda på allt från samba till poetry slam!

Arrangörer för Sommar i Parken är Mariannelundsbygdens samhällsförening, Centrumkyrkan och studieförbundet Sensus. I arbetsgruppen ingår Fredrik Anckarman, Mikael Wiktorsson, Ann-Christin Karlsson och initiativtagaren Peter Salminen.

Fantastisk park
– När jag flyttade tillbaka till Mariannelund insåg jag vilken fantastiskt fin park vi har och tyckte att den borde nyttjas mer. Jag tycker att det är kul med musik och roligt att skapa mötesplatser, säger Peter Salminen och berättar att redan första året kom 300-400 personer.
– Förra året fick vi flytta evenemanget till Folkets Hus på grund av vädret men folket kom så vi genomförde programmet i en fullsatt lokal.
– Vi skapar en enkel tillställning utan kommersiella inslag där artisterna ställer upp utan att kräva några gager.  Publiken tar med sin egen picknickkorg och den som vill lämnar en frivillig gåva som hjälper till att täcka de utgifter vi har. Årets konferencierer är Pekka och Anna Mellergård och Mariannelundsparet kommer bland annat att få presentera ett par riktigt lokala band. Det välbekanta coverbandet Hearts and Bones, består av Monica Paulsson, Fredrik Anckarman, Roger Fransson och Ronny Karlsson, som alla har spelat på Sommar i Parken tidigare.

För nybildade Spruçe, även det från Mariannelund, blir det däremot premiär. Medlemmarna Dave Rosenbaum, Andreas Artmark, Björn Holm och Erik Salmonsson spelade ihop första gången inför en av bandmedlemmarnas bröllop och bestämde sig för att göra något mer ihop. Dagen till ära är bandet också förstärkt med Mariannelunds meste basist, Roger "Bullford" Olofsson.

Rötter från trakten
Från Västervikstrakten, där Peter Salminen arbetar som musiklärare, har arrangörerna hämtat två band och en musikalartist. Loveflowers från Gunnebo/Västervik spelar egen musik i gränslandet mellan americana/alt country/acoustic/folk/pop. Extra kul är att Yvonne Greiffe (född Arvidsson) som är en av medlemmarna har sina rötter i Mariannelund. Brasilianska rytmer och sambainspirerad musik blir det när den stora slagverksensemblen Baía do Samba från Västervik äntrar scenen.

Musikal och poetry slam
Musikteater- och visutbildade Jessica Thunebäck från Västervik har en riktig musikalröst och ackompanjeras på Sommar i Parken av gymnasiekompisen Johanna Karlsson från Pelarne.
Sist men inte minst deltar mor- och dotterduon Annika Paulsson och Josefin Wernersson. Annika arbetar som sångpedagog på Kulturskolan. Dottern som har det kreativa skapandet i blodet bor numera i Umeå och kommer bland annat att bjuda på poetry slam, i vilket hon tog hem en bronsplats i årets lag-SM.

Påverka kommunens framtid!

EKSJö Nu kan du som kommuninvånare, besökare, utflyttad eller potentiell inflyttare vara med och påverka hur Eksjö kommun ska se ut i framtiden. Webbenkäten som du nu kan besvara är en del i arbetet med en ny vision.

Premiär för Hairspray i Eksjö

EKSJö Teatertolvans rekordstora ensemble utlovar en musikalupplevelse med massor av energi. "Vi är 70 personer på scen och Hairspray är en musikal som aldrig tappar fart, den bara trycker på. Den tar upp tunga ämnen på ett lättsamt sätt och publiken kommer att lämna oss med ett leende på läpparna" säger regissör Crille Atting.

Nya lägenheter genom förtätning

EKSJö Styrelsen har tagit beslut om att Eksjöbostäder ska skapa 18 nya lägenheter i Tuvehagen och Trädgårdsmästaren. Utökningen sker genom så kallad förtätning.

Maria skolade om sig till massör

EKSJö Att byta yrke mitt i livet blir allt vanligare. Maria Havskog, som sålt skor sedan barnsben valde en helt ny bransch. "Dag två på massörutbildningen visste jag vad jag skulle bli när jag blir stor. Aldrig tidigare har någonting känts så rätt", säger hon.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: