Öppna / stäng meny

Vaxblekarens vintersatsning

Vaxblekaregården i Eksjö har länge drömt om en inglasad vinterträdgård. Förra veckan kunde Marcus Johansson och Lasse Ugarph och deras kollegor inviga ett gigantiskt tält med glasväggar och plats för 150 gäster på bakgården. Här serveras julbord med show hela december.

Vaxblekaregården vid Arendt Byggmästares gata i Eksjö har anor från 1600-talet och har varit hotell sedan millennieskiftet. Hotellet har utvecklats av flera ägare och sedan Marcus Johansson tog över driften har anläggningen bland annat utökats med fler hotellrum. Att det lilla restaurangköket i Gamla stan har kapacitet att leverera mat till stora tillställningar är sedan flera år ett faktum. Med det nya tältet får Vaxblekaren också möjlighet att ta emot större sällskap på plats i restaurangen.

Tältet som placerats på bakgården har dockats ihop med restaurangen och Marcus Johansson berättar att det varit en hel del arbete med att få till tältbygget. 
- Nu nu står det på plats, med sprinkler och allt, konstaterade en nöjd Marcus när han välkomnade premiärgästerna i den nya delen av restaurangen. Ett 50-tal deltagare i leaderföreningen Astrid Lindgrens Hembygds inspirationsträff för arrangörer anlände bara minuter efter att den sista golvmattan rullats ut. Kvällen bjöd på tapas från köket, information om Vaxblekaregården  och en föreläsning av Dick Johnsson om swimruntävlingen Sjöloppet. Trots bitande höstkyla utanför tältväggen var det varmt och skönt runt borden.
- Vi gör det här för att visa att det går att göra saker på vintern i Eksjö, sa Lasse Ugarph och berättar att ytan blir ett välkommet tillskott på den populära lunchrestaurangen. Det kommer också att innebära möjligheter att skapa evenemang oberoende av vädret, både sommar och vinter. 

Till julmarknaden väntar Vaxblekaren, förutom strömmen av spontanbesökare, inte mindre än åtta busslaster förbokade lunchgäster. Mellan den 7 och 15 december blir det julbord med julbordsshow i tältet. För underhållningen svarar ”Kantorn och hans Femtingevänner”, som bjuder på klassiska julsånger, sketcher och imitationer. Den 11 december gör Vaxblekaren ett gästspel i Mariannelund då julbordet och hela julshowen för en kväll flyttas till Filmbyn i Mariannelund.

 

 

 

 

 

Galaxen lagar från grunden

EKSJö I förskolehuset Galaxens kök lagas allt utom köttbullarna från grunden. Under klimatveckan serverades enbart närproducerad/svensk mat. ”Vår dröm är att ha lokala leverantörer”, säger kocken Marianne Jonsson.

Jessica tar över Blomsterliv

EKSJö Efter 14 år på Interflora är Jessica Stridh ett bekant ansikte för Eksjöborna. I dagarna tog hon över Blomsterliv på Norra Storgatan.

Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Evenemang i regionen

Eksjö

Saknar data från alltsomsker.nu

Se hela evenemangskalendern på alltsomsker.nu

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: