Öppna / stäng meny

Wäduren får nytt liv

Fler bilder

Hon har bland annat drivit restaurang och kafé på järnvägsstationen i Nässjö. Han har jobbat som militär och mäklare. Som pensionärer bestämde de sig för att blåsa liv Wäduren i Bruzaholm, där de öppnat sommarkafé. Nästa år planerar de för både vandrarhem och ställplats.

Det var så sent som i oktober förra året som Göran Augustsson och Britt Axelsson köpte den gamla skolbyggnaden i Bruzaholm. Huset har sedan skolnedläggningen använts till allt från kafé och museum till flyktingboende. Under vintern har paret renoverat, bytt fönster och el samt målat och fixat både ute och inne.

– Läget precis bredvid genomfarten är perfekt för sommarkafé, konstaterar Britt, som för dagen serverar räkmackor, våfflor, bullar och kakor till turister och Bruzaholmsbor.

– Vi har fått jättefin respons från lokalbefolkningen. Många tycker att det är trevligt med en mötesplats på orten. Vi kommer också att samarbeta med bruksmuséet. I övrigt hoppas vi på att förbipasserande och turister ska stanna till.

Nu fortsätter renoveringen i de delar som till nästa år ska bli vandrarhem med ett tiotal sängplatser. På grusplanen nere vid riksvägen är planen att iordningställas till ställplats.

– Vi tar en sak i taget och låter efterfrågan styra hur verksamheten utvecklas. Vi är ju pensionärer och har inga krav på oss att allt ska hända på en gång. För oss handlar det mest om att ha något att göra, dessutom är det ett fantastiskt sätt att träffa mycket människor, säger Britt.

Dialog om företagsklimatet

EKSJö Eksjö ligger över rikssnittet när det gäller hur företagarna uppfattar tillgången till arbetskraft med relevant kompetens. Dessutom upplever kommunens företag att såväl media som skolan och allmänheten har en bättre inställning till företagande. Det visar färsk statistik i Svenskt Näringslivs kommunranking.

Franchisetorget till Eksjö

EKSJö Franschistorget gör ett enda stopp på Småländska Höglandet under sin Sverigeturné 2018. Eksjö.nu är lokal värd för denna informations- och inspirationskväll, som under två timmar ska ge en god inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Kraftsamlar för klimatet

EKSJö Klimatveckan har arrangerats i Jönköpings län under flera år. För varje år blir den större och större. I år får klimatveckan en mer lokal prägel med aktiviteter i hela Eksjö kommun, allt från solsafari till öppen trädgård.

Vandra och smaka i Bellö

EKSJö Varje lördag i september arrangerar entreprenören Carina Eldåker vandringar med start från Boarp mellan Bellö och Mycklaflon. Slingan är en mil och upplevs i behaglig takt. Längs vägen serveras vandrarna lunch, fika och föredrag .

Nyhetsbrevet sponsras av:

Vi som publicerar på brevethemifrån.se: